ΟΦΗ

Αναστόπουλος: "Η λέξη σωτηρία δεν ταιριάζει στην ιστορία του ΟΦΗ"

Αναστόπουλος: "Η λέξη σωτηρία δεν ταιριάζει στην ιστορία του ΟΦΗ"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα που τελείωσε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Στον "Sentra 103,3" μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος και αναφέρθηκε στην πορεία του ΟΦΗ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε, τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, την γεύση που του άφησε το πρωτάθλημα αλλά και για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την δύσκολη σεζόν: " Από τις 7 Αυγούστου το μοναδικό ρεπό που είχαμε ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε λίγο ακόμα τις προπονήσεις μέχρι τις αρχές Μαΐου. Εκτός από τη σωματική κούραση, υπάρχει και η ψυχολογική και αυτή είναι το χειρότερο".

Για το αν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός κάποιας ομάδας: " Ο Παναιτωλικός δεν ήταν ομάδα που θα μπορούσε να υποβιβαστεί. Τα λάθη είναι και ανθρώπινα και μέσα στο ποδόσφαιρο γίνονται και αυτά. Το υλικό που είχε ο Παναιτωλικός δεν ήταν για να υποβιβαστεί. Ο Εργοτέλης από την άλλη παρουσίασε μία κάμψη στα κρίσιμα παιχνίδια".

Για το πρωτάθλημα: " Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα δεν το συζητάμε. Ο Λεβαδειακός είχε πολύ καλή πορεία. Υπήρχαν ομάδες που έκαναν την υπέρβαση, όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός".

Για τους στόχους του ΟΦΗ: " Η λέξη "σωθεί" δεν ταιριάζει στην ιστορία του ΟΦΗ. Από την αρχή είχαμε πει όσο πιο ψηλά μπορούμε και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η ομάδα είχε τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις να μπει στην 5αδα. Δεν είχαμε τις οικονομικές προϋποθέσεις όπως άλλες ομάδες και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Και οι παίκτες άνθρωποι είναι. Αν είχαμε λύσει αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να είμαστε και ψηλότερα.

Όταν έχεις τόσα προβλήματα, εκτός από προπονητής πρέπει να είσαι και διαχειριστής της όλης κατάστασης. Μαζί με τους ποδοσφαιριστές υψώσαμε ένα τοίχος γύρω από τα προβλήματα. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που πάντα έχει στόχους και μάλιστα υψηλούς. Όμως τους υψηλούς στόχους τους βάζεις όταν έχεις τις προϋποθέσεις".

Για τη σημερινή εκδίκαση της κατάπτωσης της εγγυητικής: " Πιστεύω ότι θα πάει καλά σήμερα η υπόθεση".

Για το μέλλον του στον ΟΦΗ: " Αυτό ήταν σε μόνιμη βάση. Γι' αυτό είπα και προηγουμένως ότι τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Υπήρχαν και άλλα προβλήματα που τα κρατήσαμε στα αποδυτήρια και αφορούσαν το οικονομικό κομμάτι. Το θέμα είναι ότι στις 2 Μαΐου υπάρχει μία γενική συνέλευση και θα τεθούν κάποια θέματα από τη διοίκηση. Υπάρχουν κάποια άλλα προβλήματα.

Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και με το θέμα της αδειοδότησης. Όπως ξέρεις 14 συμβόλαια λήγουν και αν δεν πάρουμε την αδειοδότηση δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές και να τα ανανεώσουμε. Πιστεύω ότι ο νόμος αυτός είναι ένα μέτρο πίεσης για να δώσουν οι ομάδες τα χρήματα. Θα πρέπει οι ομάδες να δώσουν τα χρήματα με βάση το τι έχουν και όχι για να εξοντωθούν".

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα: " Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για τις ομάδες που θα έδιναν μάχη για τον υποβιβασμό. Έπειτα υπήρχε ένα άλλο γκρουπ με ομάδες που θα έδιναν μάχη για να μπουν στα play off".

Για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού: " Ο κ. Μαρινάκης έδωσε στον Βαλβέρδε όλες τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα που έχουν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για να δουλέψει. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της διοίκησης ποιος θα είναι αυτός που θα συνεχίσει. Όπως βλέπω τα πράγματα πολύ δύσκολα θα χάσει τα πρωτεία στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να γίνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Φέτος υπήρχε η προοπτική μέσω του Europa League να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά δεν έγινε. Αυτός που θα επιλεγεί ξέρει που θα έρθει, τις προϋποθέσεις θα τις έχει και πάλι και πάλι, οπότε είναι στο χέρι του τι θα κάνει. Δυστυχώς το επάγγελμα του προπονητή κρίνεται εκ του αποτελέσματος".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ