ΜΙΛΑΝ

Ντοναρούμα για... Champions League!

Ντοναρούμα για... Champions League!

Η Μίλαν έχει ξαναμπεί στο κόλπο για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Champions League και ο άνθρωπος-κλειδί για τους "ροσονέρι" είναι ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα. Διαβάστε για τα δύο εκπληκτικά νούμερα που τον συνοδεύουν.

Βλέποντας τον Ντιέγκο Λόπεθ να διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς πήρε τη μεγάλη απόφαση στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, δίνοντας φανέλα βασικού στον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα στο ματς με τη Σασουόλο που του επέτρεψε να γίνει ο νεότερος γκολκίπερ που έχει αγωνιστεί ποτέ στη Serie A σε ηλικία 16 ετών και 8 μηνών.

Εκείνη την εποχή η κίνηση του Σέρβου τεχνικού θεωρήθηκε -δικαιολογημένα- ως ρίσκο όμως λίγους μήνες αργότερα έχει κάθε δικαίωμα να διατυμπανίζει πως δικαιώθηκε 100% για την επιλογή του.

Όχι μόνο για το γεγονός πως η Μίλαν ξαναμπήκε σε τροχιά Champions League (είναι στο -6 από την τρίτη Φιορεντίνα) αλλά επειδή η ομάδα του Μιλάνου έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα με τον Ντοναρούμα κάτω από τα γκολπόστ σε σύγκριση με το διάστημα που ήταν βασικός πορτιέρε ο Ντιέγκο Λόπεθ.

Ντοναρούμα για... Champions League!

Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες 8 αγωνιστικές είχε μαζέψει 10 πόντους ενώ με τον νεαρό κίπερ στη σύνθεσή της στις επόμενες 16 αγωνιστικές (από την 9η μέχρι την 24) συγκέντρωσε 30, ενώ ο "baby rossonero" είναι -βάσει αριθμών- ο τρίτος πιο αποτελεσματικός γκολκίπερ της Serie A.

Από την 9η αγωνιστική και μετά που πήρε τη φανέλα βασικού... σπίτι του, η εστία της Μίλαν έχει παραβιαστεί συνολικά 12 φορές (έναντι 14 στις πρώτες 8 αγωνιστικές!), με τις μόνες ομάδες που έχουν καλύτερο παθητικό να είναι οι δύο διεκδικήτριες του σκουντέτο.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), ο οποίος από την 9η αγωνιστική και μετά έχει δεχτεί μόλις 7 γκολ, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται ο Πέπε Ρέινα (Νάπολι), που έχει δεχτεί 11 γκολ στο αντίστοιχο διάστημα.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ