ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ζλάταν λαμπρός την οδηγεί!

Ζλάταν λαμπρός την οδηγεί!

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν φέτος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αν δεν ήταν ο ίδιος, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για την ομάδα του. Ο Σουηδός κάνει "παπάδες" φέτος και δείχνει την τεράστια κλάση του (VIDEOS).

Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα άντεχε στους εξοντωτικούς και φρενήρεις ρυθμούς της Premier League. Οι περισσότεροι ήταν δύσπιστοι για το αν και κατά πόσο στα 35 του χρόνια θα μπορούσε να ηγηθεί στη νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο και να είναι σημείο αναφοράς όπως στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Βλέπετε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πως ήταν... βολεμένος στην ασφάλεια της Ligue 1, έπαιρνε με άνεση τα τρόπαια, γέμιζε τις τσέπες του και δεν θα αναζητούσε μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του. Ο ίδιος έχει φροντίσει να διαψεύσει τους πάντες και αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι την τεράστια κλάση του στο πλέον απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς -περί ου ο λόγος- αποτελεί σημείο αναφοράς στη φετινή Γιουνάιτεντ και αν δεν ήταν ο ίδιος και τα γκολ του, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για την ομάδα του. Ο Μουρίνιο θα πρέπει να ανάψει μια (σχεδόν) δίμετρη λαμπάδα για τον Σουηδό στράικερ, όσο δηλαδή και το μπόι του.

Στον αγώνα με την Σάντερλαντ δεν έκανε τίποτα λιγότερο απ' όσα κάνει καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν με τους "κόκκινους διαβόλους". Σκόραρε για μια ακόμη φορά, συν ότι πρόσθεσε και τις πρώτες του ασίστ. Με λίγα λόγια, εμπλούτισε το ρεπερτόριό του, κάνοντας και άλλα πράγματα στο χορτάρι, πέρα από το να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό.

Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα και τα πνευμόνια που χρειάζονται για την Premier League, αλλά διαθέτει την εμπειρία και την οξυδέρκεια για να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του. Ξέρει πώς να κινηθεί στον αγωνιστικό χώρο, πότε να σπριντάρει, πότε να ηρεμήσει, σε ποιους χώρους πρέπει να βρίσκεται την κάθε στιγμή. Παίζει με το μυαλό του και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του...

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΟΥ ΣΤΡΑΪΚΕΡ

Σε 17 εμφανίσεις στην φετινή Premier League (δεν έπαιξε στο 1-1 με την Άρσεναλ), o "Ίμπρα" μετράει ήδη 12 γκολ, σκοράροντας σε 9 παιχνίδια. Σε τι μεταφράζεται αυτό; 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα για τη Γιουνάιτεντ, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς, απέχοντας 13 από την πρωτοπόρο Τσέλσι και 6 από την δεύτερη Σίτι. Αν δεν ήταν ο Σουηδός, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για την ομάδα του και τον Μουρίνιο.

Κοιτάζοντας λίγο πιο συγκεκριμένα τις επιδόσεις του στην Premier League, ο Ζλάταν έχει σκοράρει 3 φορές με κεφαλιά, άλλες 7 φορές με το δεξί πόδι και 2 φορές με το αριστερό, μετρώντας συνολικά 78 σουτ για γκολ, με 31 προσπάθειες να είναι εντός εστίας (ποσοστό 40%). Επίσης, έχει δει 8 φορές την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Το πρώτο του γκολ σημειώθηκε στο νικηφόρο 3-1 με την Μπόρνμουθ στην πρεμιέρα και σκόραρε εις διπλούν στο 2-0 με την Σαουθάμπτον για την 2η αγωνιστική. Την 4η αγωνιστική πέτυχε τέρμα στην ήττα με 2-1 από τη Σίτι, ακολούθησαν έξι ματς που δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, για να έρθουν 2 γκολ στο εκτός έδρας 3-1 με τη Σουόνσι. Πέτυχε γκολ στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ, στο 1-1 με την Έβερτον, σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 με την Κρίσταλ Πάλας, έβαλε την σφραγίδα με ισάριθμα τέρματα στο εκτός έδρας 2-0 με την Γουέστ Μπρομ, για να σκοράρει και στο 3-1 με την Σάντερλαντ.

ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Βέβαια, δεν σκοράρει μονάχα στο πρωτάθλημα, αφού μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ στο Europa League (σε 5 συμμετοχές), έχει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 3 ματς για το League Cup Αγγλίας και 1 γκολ στο Community Shield. Με λίγα λόγια πετυχαίνει γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίζεται με την Γιουνάιτεντ. Είπαμε, ο φετινός Ιμπραχίμοβιτς πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν και είναι λίρα εκατό για την γραμμή κρούσης της Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του έχει προκριθεί στην φάση των "32" του Europa (παίζει με την Σεντ Ετιέν), όπου φυσικά και ο στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και τίποτα λιγότερο, ενώ έχει φτάσει στην 4άδα του League Cup Αγγλίας με αντίπαλο την Χαλ και αν περάσει, θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον. Εξυπακούεται ότι διεκδικεί και αυτό το τρόπαιο.

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ Ο "ΙΜΠΡΑ"

Ο Ζλάταν μπορεί να βρίσκεται στην δύση της καριέρας του, μπορεί να έχει κατακτήσει αναρίθμητα εγχώρια τρόπαια σε κάθε πρωτάθλημα που έχει αγωνιστεί και πολλοί να πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρ' όλα αυτά αποτελεί σημείο αναφοράς της και τον παίκτη-κλειδί στην γραμμή κρούσης της. Ο Σουηδός σκοράρει με ευλαβική συνέπεια, δίνει βαθμούς στην ομάδα του με τα γκολ του και αποδεικνύει πως ακόμα και στα 35 του χρόνια αποτελεί φορ τεράστιας κλάσης που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν την δυνατότητα να τον κρατήσουν και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ τους και το σίγουρο είναι ότι ο "Ίμπρα" βγάζει τα λεφτά του και δικαιώνει τις προσδοκίες. Το δεύτερο μισό της σεζόν είναι ακόμη κρισιμότερο, αλλά δεν δείχνει διάθεση να ρίξει "στροφές". Το αντίθετο θα λέγαμε, φαίνεται πιο καλά από ποτέ και δίνει αποστομωτικές απαντήσεις σε κάθε επικριτή του...

ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 - 1 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-0 - 2 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 - 2 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 - 1 γκολ

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 - 2 γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 3-1 - 1 γκολ

EUROPA LEAGUE:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ζόρια Λουχάνσκ 1-0

Ζόρια Λουχάνσκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 - 1 γκολ

LEAGUE CUP:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 4-1 - 2 γκολ

COMMUNITY SHIELD:

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 - 1 γκολ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ