ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τα "διαβολικά" φετινά σφυρίγματα της Γιουνάιτεντ

LONDON - NOVEMBER 08:  Referee Howard Webb gestures during the Barclays Premier League match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium on November 8, 2008 in London, England.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
LONDON - NOVEMBER 08: Referee Howard Webb gestures during the Barclays Premier League match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium on November 8, 2008 in London, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) 2008 GETTY IMAGES

Με αφορμή τα σφυρίγματα του Κλάτενμπερκ στο χθεσινό (28/10) παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείτε πόσες φορές έχει ευνοηθεί φέτος η ομάδα του Σερ Αλεξ Φεργκιουσον, σε μία συνολικά προβληματική σεζόν για τους Άγγλους διαιτητές.

Τη χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών έχει πιθανότατα η φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Τα λάθη που κάνουν οι διαιτητές είναι πολλά και κατ' εξακολούθηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι κατά έναν... περίεργο τρόπο η μοναδική που καταφέρνει να μην αδικείται.

Το παιχνίδι με την Τσέλσι ήταν η κορύφωση, αλλά έχουν προηγηθεί αρκετά ακόμα σφυρίγματα τα οποία ευνόησαν τους "κόκκινους διαβόλους" αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε στα σκοινιά από τη Σαουθάμπτον και γύρισε το παιχνίδι χάρη στον Ρόμπιν φαν Πέρσι. Ωστόσο, στο 2-1 ο Μάικ Ντιν έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Ολλανδό, ο οποίος όμως αστόχησε. Το ριπλέι πάντως δείχνει πως ο Ζοζέ Φοντέ πήγε ξεκάθαρα στην μπάλα.

Μία αγωνιστική μετά η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πολύ εύκολο έργο με αντίπαλο τη Γουίγκαν, την οποία διέσυρε με 4-0. Ωστόσο, στο 0-0 ο Μάικ Όλιβερ έσπευσε να δείξει τη βούλα σε πτώση του Ντάνι Γουέλμπεκ, τον οποίο δεν ακουμπάει ο Αλ Χάμπσι (1.20). Για την ιστορία όπως και με τη Σαουθάμπτον έτσι και αυτή τη φορά το πέναλτι χάθηκε.

"Ξέρετε τι προσπαθεί να κάνει. Έχω έρθει στην έδρα της Γιουνάιτεντ άλλες τρεις φορές και για κάποιον λόγο δε μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Ο Γουέλμπεκ βουτάει" είχε δηλώσει μετά τον αγώνα ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία με 10.000 λίρες.

Η συνέχεια δόθηκε στο "Άνφιλντ" και στη μοναδική παράσταση που έδωσε εκείνη τη μέρα ο Μάρκ Χάλσεϊ. Ο Άγγλος διαιτητής απέβαλε αρχικά τον Σέλβεϊ σε μία φάση που και ο Έβανς πηγαίνει με τα δύο πόδια, ενώ στη συνέχεια έδωσε πέναλτι σε βουτιά του Αντόνιο Βαλέντσια εντός περιοχής.

Τα "διαβολικά" φετινά σφυρίγματα της Γιουνάιτεντ
Η φάση της αποβολής

Το παιχνίδι με την Τότεναμ, το μόνο στο οποίο η Γιουνάιτεντ έχασε μετά την πρεμιέρα, ήταν το πρώτο της σεζόν στο οποίο ο Φέργκιουσον έκανε παράπονα για τη διαιτησία. Την επόμενη αγωνιστική ο Σκωτσέζος είδε τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να μην αποβάλλεται για αγκωνιά στον Γιοάν Καμπάιγ και να μη μετράει κανονικό γκολ του Παπίς Σισέ.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως παρά την ξεκάθαρη αγκωνιά του Φαν Πέρσι, η αγγλική ομοσπονδία δεν τον κάλεσε σε απολογία, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει με τη σειρά του πως η FA έπραξε το σωστό.

Αν, όμως, πίστευε κανείς πως τα είχε δει όλα μέχρι την 7η αγωνιστική και κυρίως με τα όσα έγιναν στο "Άνφιλντ" διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον Μάρτιν Κλάτενμπεργκ. Ο άρχων του χθεσινού (28/10) αγώνα άφησε την Τσέλσι με 9 παίκτες, με την αποβολή του Τόρες να είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Ο Ισπανός ναι μεν πέφτει εντυπωσιακά, αλλά ο Τζόνι Έβανς πέφτει στα πόδια του. Το επιστέγασμα όμως στην εξαιρετική απόδοση του Κλάτενμπεργκ ήταν η κατακύρωση του γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος διαμορφώνει το 2-3 όντας εκτεθειμένος.

Συν τοις άλλοις, χρίζει αναφοράς πως μετά το τέλος του αγώνα η Τσέλσι κατήγγειλε τον διαιτητή για τον τρόπο με τον οποίο αυτός απευθύνθηκε σε δύο ποδοσφαιριστές της, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Τζον Όμπι Μίκελ.

Τα "διαβολικά" φετινά σφυρίγματα της Γιουνάιτεντ
Γκολ οφσάιντ Ερνάντες

Τα όσα έκανε ο Κλάτενμπεργκ πήραν φυσικά ακόμα μεγαλύτερη έκταση λόγω και όσων είχαν συμβεί στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όταν η Γιουνάιτεντ επέστρεψε από το 3-0 λόγω δύο αμφισβητούμενων πέναλτι.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί για μία ακόμη φορά πως συνολικά υπάρχουν πολύ κακές διαιτησίες φέτος στον Αγγλία. Του λόγου το αληθές, στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λουίς Σουάρες για οφσάιντ, ενώ θύματα των διαιτητών έχουν πέσει ακόμα ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα όπως η Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ. στο 1-1 με τη Στόουκ ο Κράουτς έχει ακουμπήσει δύο φορές τη μπάλα με το χέρι πριν σκοράρει, ενώ στο 1-2 με τη Φούλαμ βρίσκεται πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι).

Τα "διαβολικά" φετινά σφυρίγματα της Γιουνάιτεντ
Το ακυρωθέν γκολ του Σουάρες
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ