ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Παίκτης-προπονητής στη Γιουνάιτεντ ο Ράιαν Γκιγκς

Παίκτης-προπονητής στη Γιουνάιτεντ ο Ράιαν Γκιγκς

Ο Ράιαν Γκιγκς θα αγωνιστεί φέτος για 23η σερί σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ταυτόχρονα θα είναι μέλος του προπονητικού τιμ του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες.

"Είμαι ευχαριστημένος που ο Ράιαν δέχτηκε την ευκαιρία να γίνει παίκτης/προπονητής. Η επιτυχία και η ικανότητά του να προσαρμόζει το παιχνίδι του μέσα στο πέρασμα των χρόνων του επιτρέπει να έχει μία ασυναγώνιστη οπτική για το μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του αποτελεί παράδειγμα για κάθε φιλόδοξο νέο παίκτη και είμαι σίγουρος ότι τόσο αυτός όσο και οι παίκτες θα επωφεληθούν από τον καινούριο του ρόλο", τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα των "κόκκινων διαβόλων" ο Μόγιες, με τον 39χρονο Ουαλό άσο (θα επιδιώξει να αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι το δίπλωμα UEFA Pro Licence) να αναφέρει:

"Είναι μεγάλο προνόμιο να μου ανατίθεται ο ρόλος του παίκτη/προπονητή. Ελπίζω να μπορέσω να κουβαλήσω την εμπειρία, όντας παίκτης και μέλος της οικογένειας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τόσο πολύ.

Δεν είναι μυστικό πως έχω πάρει το πρώτο πτυχίο μου και το βλέπω αυτό ως το πρώτο σκαλοπάτι στην προπονητική μου καριέρα. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί με τον Ντέιβιντ και την ομάδα".

Ο άνθρωπος-σύμβολο της Γιουνάιτεντ (ντεμπούτο στις 2 Μαρτίου 1991) μετράει μέχρι στιγμής 941 εμφανίσεις, 168 γκολ με τη φανέλα της αλλά και 23 τίτλους: 13 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ και 2 Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, πέρα από τον "Γκίγκσι", ο Ντέιβιντ Μόγιες θα εντάξει στο προπονητικό του τιμ και τον άλλοτε άσο της ομάδας αλλά και της Έβερτον, Φιλ Νέβιλ.

Να σημειωθεί πως 36χρονος Νέβιλ μετράει και εκείνος διψήφιο αριθμό τίτλων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 6 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Τσάμπιονς Λιγκ, πριν μετακομίσει στην Έβερτον το 2005 έναντι 3.500.000 λιρών.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ