ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

O... οξύθυμος κύριος Ρούνι!

O... οξύθυμος κύριος Ρούνι!

Από ήρωας με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του κόντρα στη Σίτι, ο Γουέιν Ρούνι έγινε και πάλι ο αποδιοπομπαίος τράγος με την εκτός φάσης αγκωνιά του στο ματς με τη Γουίγκαν. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλες τις μελανές στιγμές του Άγγλου φορ εντός γηπέδων (photos).

Το έχει τελικά η μοίρα του Γουέιν Ρούνι να μην "ησυχάζει" ποτέ και να βρίσκεται συχνά-πυκνά στη "δίνη του κυκλώνα" λόγω των ξαφνικών εκρήξεών του εντός αγωνιστικού χώρου...

Πριν από λίγο καιρό, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαφήμισε το όνομά του σε κάθε γωνιά της υφηλίου με το απίστευτο ανάποδο ψαλίδι με το οποιό "εκτέλεσε" τη Μάντσεστερ Σίτι στο "Ολντ Τράφορντ", όμως τώρα είναι και πάλι σε θέση κατηγορούμενου και υπόλογου απέναντι στη φίλαθλη κοινή γνώνη.

Αιτία το χτύπημα εκτός φάσης με τον αγκώνα που έδωσε στον Τζέιμς ΜακΚάρθι, στο πλαίσιο του ματς πρωταθλήματος με τη Γουίγκαν το περασμένο Σάββατο, με τους "κόκκινους διαβόλους" να παίρνουν άνετη νίκη με 4-0 στο "DW Stadium" αλλά ο μεγάλος ντόρος να γίνεται για το νέο "παραστράτημα" του αστεριού τους.

Ο "ανεκτικός" διαιτητής και η οργή της Γουίγκαν

Σε μία ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου και με το ρολόι να σημαδεύει το 7ο λεπτό, ο Ρούνι ξάπλωσε στο χορτάρι τον αντίπαλό του χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, με τον διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπουργκ να βλέπει τη φάση αλλά να μην του δείχνει ούτε κίτρινη κάρτα, μένοντας απλά σε συστάσεις ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Το γεγονός αυτό ήταν φυσικό να προκαλέσει την οργή των ανθρώπων της Γουίγκαν. "Εάν το είχε κάνει παίκτης μου αυτό, θα ήταν πολύ, πολύ τυχερός αν παρέμενε στο γήπεδο. Είναι πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα, ο Ρούνι στάθηκε πολύ τυχερός.

Εάν το δείτε στην τηλεόραση δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι φάση μακριά από τη μπάλα και με τον αγκώνα χτυπάει τον ΜακΚάρθι στο πρόσωπο.

Είδα τον διαιτητή στο ημίχρονο και μου είπε ότι δεν νόμιζε πως ήταν κόκκινη κάρτα αφού έπεσε κατά λάθος πάνω του", είπε για το περιστατικό ο τεχνικός των "λάτικς" Ρομπέρτο Μαρτίνες.

"Πυρά" Φέργκιουσον κατά των... αδηφάγων ΜΜΕ

Την ώρα πάντως που ο Ρούνι βάλλεται πανταχόθεν, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός που υψώνει ομπρέλα προστασίας από πάνω του, κάνοντας λόγο για "πόλεμο" των μίντια εις βάρος του παίκτη του.

"Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις επειδή πρόκειται για τον Γουέιν Ρούνι. Ο Τύπος θα ξεκινήσει εκστρατεία για να κρεμαστεί ή να θανατωθεί με ηλεκτροπληξία ή κάτι παρόμοιο.

Είναι απίστευτο. Δείτε τις εφημερίδες", ήταν το καυστικό σχόλιο του τεχνικού της Γιουνάιτεντ.

Η απειλή από την FA και το "δις εξαμαρτείν"

Η άποψη πάντως αυτή του Φέργκιουσον ίσως να μην συμφωνεί με αυτήν της ομοσπονδίας η οποιά αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση, και σε περίπτωση που ο Ρούνι κριθεί ένοχος βάσει βίντεο, κινδυνεύει με τιμωρία που φτάνει μέχρι και τις τρεις αγωνιστικές.

Σε περίπτωση μάλιστα που βγει μέχρι την Τρίτη απόφαση, τότε η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ απειλείται να δώσει τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς με Τσέλσι (1/3) και Λίβερπουλ (6/3), αμφότερα εκτός έδρας, χωρίς ένα από τα σημαντικότερα όπλα της στη γραμμή κρούσης.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που ο 25χρονος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο, αφού και στον αγώνα με τη Γουέστ Μπρομ προς το τέλος του 2010 είχε χτυπήσει με τον αγκώνα τον Πολ Σάρμερ, ενώ είναι ουκ ολίγες οι φορές που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής είτε για τη Γιουνάιτεντ είτε για την Εθνική Αγγλίας μέσα στο χορτάρι.

Διαβάστε ενδεικτικά τα προηγούμενα "αμαρτήματα" του Γουέιν Ρούνι:

Νοέμβριος 2004: Στο 42ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης Ισπανία-Αγγλία στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", γίνεται αλλαγή ύστερα από μία σειρά επικίνδυνα φάουλ στα οποία υπέπεσε. Κατευθυνόμενος προς τον πάγκο λέει διάφορα "γαλλικα΄" ενώ πετάει στο χορτάρι το περιβραχιόνιο που φορούσαν οι Άγγλοι διεθνείς στη μνήμη του Έμλιν Χιουζ.

Σεπτέμβριος 2005: Σε αγώνα κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, μπλέκεται σε καυγά με τον Κιθ Γκιλέσπι, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης βρίζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και σπρώχνει τον Ρίο Φέρντιναντ. Τον ίδιο μήνα αποβάλλεται σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ, ύστερα από την "έμπνευσή" του να χειροκροτήσει ειρωνικά τον διαιτητή που του είχε δείξει προηγουμένως κίτρινη κάρτα για σκόπιμο φάουλ σε αντίπαλο.

Ιούλιος 2006: Η Αγγλία δίνει την 1η Ιουλίου ένα από τα σπουδαιότερα ματς της ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας, όμως ο Ρούνι στέκεται κατώτερος των περιστάσεων αφού βλέπει την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό φάουλ στον Ρικάρντο Καρβάλιο. Μή μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του ύστερα από την αποβολή του, έχει και διαπληκτισμό με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο!

Αύγουστος 2006: Αποβάλλεται σε φιλικό κόντρα στην Πόρτο, στο πλαίσιο του τουρνουά του Άμστερνταμ, λόγω χτυπήματος με τον αγκώνα στον Πορτογάλο αμυντικό Πέπε. Η αγγλική FA δεν του χαρίζεται και του ρίχνει με τη σειρά της "καμπάνα" αποκλεισμού τριών αγωνιστικών.

Οκτώβριος 2008: Σε μία από τις επιστροφές του στο "Γκούντισον Παρκ" ο Ρούνι φιλάει το σήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλοντας να προκαλέσει τους οπαδούς της Έβερτον, που δεν του είχαν συγχωρέσει ποτέ την μετακόμισή του στο "Ολντ Τράφορντ". Ο Άγγλος διεθνής φορ δέχτηκε κίτρινη κάρτα για αυτή την παρορμητική κίνησή του και ο Άλεξ Φέργκιουσον αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει για να αποφύγει τα χειρότερα...

Μάρτιος 2009: Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα στο "Κρέιβεν Κότατζ" όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται με δύο γκολ στην πλάτη από τη Φούλαμ, ο Ρούνι πετάει μακριά τη μπάλα και βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς... Φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, δεν ξεχνάει να "στολίσει" τον διαιτητη με αρκετά κοσμητικά επίθετα, για να κλωτσήσει και το σημαιάκι του κόρνερ λίγο πριν μπει στη φυσούνα.

Ιούνιος 2010: Μετά από το απογοητευτικό 0-0 με την Αλγερία στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ο Ρούνι χάνει για μία ακόμα φορά τον αυτοέλεγχό του και λέει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: "Είναι ωραίο να βλέπεις τους δικούς σου φιλάθλους να σε γιουχάρουν..."

Η επίμαχη φάση στο Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

SPAIN V ENGLAND.BERNABAU STADIUM MADRID  17/11/2004
Pic Andy Hooper.........DAILY MAIL
ENGLANDS WAYNE ROONEY IS SUBBED
SPAIN V ENGLAND.BERNABAU STADIUM MADRID 17/11/2004 Pic Andy Hooper.........DAILY MAIL ENGLANDS WAYNE ROONEY IS SUBBED SPAIN V ENGLAND.BERNABAU STADIUM MADRID 17/11/2004 PIC ANDY HOOPER.........DAILY MAIL ENGLANDS WAYNE ROONEY IS SUBBED

Ο Ρούνι πετάει το μαύρο περιβραχιόνιο στο Ισπανία-Αγγλία

O... οξύθυμος κύριος Ρούνι!
© AP

Η σκαριά του Άγγλου φορ στον Ρικάρντο Καρβάλιο

Pix Magi Haroun 26.02.2011
FOOTBALL PREMIERSHIP
WIGAN ATHLETIC V MAN UTD
 Please note that all pictures are for editorial use only according to RL and Dataco license. Images are not allowed to be published on end user internet sites unless a licence has been obtained from Dataco Ltd, +44[0]2078649121Any problems please ring Magi Haroun on 07973639325.
Pix Shows: ROONEY EXPLAINS TO REF CLATTENBURG...NOT MY FAULT AS JAMES McCARTHY HOLDS INJURED HEAD [RT]
Pix Magi Haroun 26.02.2011 FOOTBALL PREMIERSHIP WIGAN ATHLETIC V MAN UTD Please note that all pictures are for editorial use only according to RL and Dataco license. Images are not allowed to be published on end user internet sites unless a licence has been obtained from Dataco Ltd, +44[0]2078649121Any problems please ring Magi Haroun on 07973639325. Pix Shows: ROONEY EXPLAINS TO REF CLATTENBURG...NOT MY FAULT AS JAMES McCARTHY HOLDS INJURED HEAD [RT] MAGI HAROUN/MAGIPIX

Η αγκωνιά του στο ματς με Γουίγκαν δεν τιμωρήθηκε ποτέ...

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ