ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Κυνηγάει Μπόμπι Τσάρλτον και Ντένις Λο ο Ρούνεϊ

Κυνηγάει Μπόμπι Τσάρλτον και Ντένις Λο ο Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει βάλει πλώρη για την κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ, αυτού του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 27χρονος διεθνής ήταν κοντά στην πόρτα της εξόδου το περασμένο καλοκαίρι πολιορκούμενος στενά από την Τσέλσι, αλλά τελικά παρέμεινε στην ομάδα του Μάντσεστερ, ων μάλιστα ο καλύτερος παίκτης της σε μια κατά τ' άλλα μεταβατική χρονιά, ελέω απόσυρσης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Ρούνεϊ φαίνεται ότι θα μπει στο πάνθεον των ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει την κόκκινη φανέλα, ευρισκόμενος αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση στη λίστα των σκόρερς, χωρίς να έχει μπει καν στη δεκάδα στην αντίστοιχη των συμμετοχών.

Ο Άγγλος άσσος με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Γουέστ Μπρομ στη σαββατιάτικη εντός έδρας ήττα έφτασε τα 202 τέρματα σε 409 εμφανίσεις. Η λογική λέει ότι θα σκοράρει τουλάχιστον άλλα δέκα γκολ μέχρι το πέρας της φετινής σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι θα προσπεράσει τον Τζακ Ρόουλι και θα βρεθεί στην τρίτη θέση.

Από εκεί και πέρα μεγάλος στόχος του θα είναι να υπερκεράσει τους Ντένις Λο και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, οι οποίοι έχουν 237 και 249 γκολ αντιστοίχως. Η κατάρριψη του συγκεκριμένου ρεκόρ κρίνεται ιστορική, καθώς πρόκειται για μια επίδοση που διάγει φέτος το 41ο έτος της ηλικίας της.

Ο ίδιος ο ρέκορντμαν, Μπόμπι Τσάρλτον δήλωσε:" Έχω μιλήσει στο Γουέιν και του έχω πει ότι τα πηγαίνει πραγματικά καλά. Εξαιρετικά καλά. Δεν πρόκειται να χάσω τον ύπνο μου για το αν θα σπάσει το ρεκόρ μου. Θα είναι άλλος ένας λόγος για το σύλλογο να είναι περήφανος. Άλλωστε θα κεράσει τα ποτά."

Ο Ντένις Λο προσέθεσε:" Ένα πράγμα που ο Ρούνεϊ ανέκαθεν έδειχνε από τη στιγμή που ήλθε εδώ, ήταν ότι δεν είναι μόνο σκόρερ, αλλά ένας άνθρωπος που προσπαθεί, ανεξαρτήτως του σκορ. Δεν εξεπλάγην που ο Γουέιν έχει φτάσει τα 200 γκολ. Έχω πει εδώ και χρόνια ότι αν έμενε υγιής θα γινόταν ο κορυφαίος σκόρερ και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει."

Δείτε τη λίστα με τους δέκα κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

# Όνομα Συμμετοχές Τέρματα
1. Μπόμπι Τσάρλτον 758 249
2. Ντένις Λο 404 237
3. Τζακ Ρόουλι 424 211
4. Γουέιν Ρούνεϊ 409 202
5. Ντένις Βάιολετ 293 179
5. Τζορτζ Μπεστ 470 179
7. Τζο Σπενς 510 168
7. Ράιν Γκιγκς 946 168
9. Μαρκ Χιουζ 467 163
10. Πολ Σκόουλς 718 155
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ