ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© REUTERS

Η ManUtd δεν γυρίζει απλά παιχνίδια αλλά φτιάχνει "γλυκιά παραμύθια". Το πρώτο χατ-τρικ του "διαβόλου" Φαν Πέρσι αλλά και το 100ο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ, το 1000ο ματς του Σερ Άλεξ στη μεγάλη κατηγορία και η αποθέωση στην "παλιοσειρά" Πολ Σκόουλς.

Το ματς στο "Σεντ Μέρις" είχε φτάσει στο 87ο λεπτό και με τη Σαουθάμπτον να βρίσκεται στο τιμόνι του οδηγού (2-1) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει δει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να αστοχεί σε πέναλτι αλά... Πανένκα όλοι περίμεναν πως είχε έρθει η ώρα για την πρώτη νίκη των "αγίων" στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Τελικά, οι νεοφώτιστοι στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος όχι μόνο δεν πανηγύρισαν το πρώτο τους "τρίποντο" αλλά είδαν τους βαθμούς να πηγαίνουν στους "κόκκινους διαβόλους" ( 2-3 ), οι οποίοι έκαναν ανατροπή που έφερε θύμησες από την επική ανατροπή στη Βαρκελώνη (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 1999) αλλά και από αμέτρητα παιχνίδια τους στο Νησί στα χρόνια της αυτοκρατορίας τους.

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© AFP/GETTY IMAGES

Και επειδή σε κάθε παραμύθι πρέπει να υπάρχει ο "καλός" της ιστορίας, τον ρόλο αυτό ανέλαβε μετά χαράς ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος έκανε τα... πάντα.

Μοναδικός ηγέτης πλέον στην επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον τραυματισμό του Ρούνεϊ, ο πρώην αρχηγός της Άρσεναλ ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 στο 23', αστόχησε σε πέναλτι στο 69', για να "πεισμώσει" στο φινάλε και με δύο γκολ στο 87' και στο 92' να υπογράψει την απόλυτη ανατροπή.

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© MARK LEECH / OFFSIDE

Εμφάνιση βγαλμένη μέσα από σελίδες "comic book" χαρακτήρισε αυτήν του Ολλανδού η αγγλική "Daily Mail", όμως μάλλον με γλυκιά παραμυθένια ιστορία θα πρέπει να παραλληλιστεί η εξέλιξη στο συγκεκριμένο ματς.

Ήταν άλλωστε το πρώτο του χατ-τρικ με τη νέα του ομάδα στο μόλις δεύτερο ματς που ξεκινάει στο αρχικό σχήμα, ενώ με την κεφαλιά-δυναμίτη στο φινάλε που έβγαλε νοκ-άουτ τους γηπεδούχους πανηγύρισε το 100ο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ (είχε 96 με την Άρσεναλ).

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© AFP/GETTY IMAGES

Και αυτό το κατόρθωμα δεν επιτεύχθηκε σε ένα οποιαδήποτε ματς αλλά στον αγώνα Νο 1000 για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου να μπορεί να καμαρώνει για μία ακόμα μεταγραφή του...

Με το 3-2 μάλιστα επί της Σαουθάμπτον, ο 71άχρονος (τα κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου) Σκωτσέζος τεχνικός έφτασε τον εκπληκτικό νούμερο των 599 νικών στην κορυφαία κατηγορία έναντι μόλις 168 ηττών και 233 ισοπαλιών, με τα τέρματα να είναι 1.866 υπέρ και 892 κατά.

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© PA

Το κερασάκι μάλιστα στην τούρτα (για τα "γενέθλια" του Σερ Άλεξ) τοποθετήθηκε από τον ίδιο τον Φαν Πέρσι, με τον Ολλανδό στράικερ να δίνει ρεσιτάλ στις δηλώσεις του αμέσως μετά την απόδραση από τον αγγλικό Νότο.

Και αυτό γιατί δεν στάθηκε καθόλου στο πρώτο του χατ-τρικ με τη Γιουνάιτεντ αλλά ζήτησε συγγνώμη για το άστοχο πέναλτι που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ παράλληλα αποθέωσε έναν συμπαίκτη του, τον Πολ Σκόουλς, ο οποίος μπαίνοντας ως αλλαγή στο 61' βελτίωσε τρομερά την επιθετική ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ.

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© GETTY IMAGES

"Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν. Ήθελα να το χτυπήσω δυνατά όπως κάνω πάντα όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο άλλαξα γνώμη. Είμαι απογοητευμένος με την επιλογή μου. Ζητάω συγκεκριμένα στάνταρντ από το παιχνίδι μου.

Όταν χάνεις 2-1 δεν μπορείς να εκτελείς πέναλτι με αυτό τον τρόπο. Παίρνω την ευθύνη. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος, κάτι όμως πήγε στραβά και θα δουλέψω σε αυτό", δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρινια για το χαμένο πέναλτι ο Φαν Πέρσι (απέκρουσε ο Ντέιβις το ψηλοκρεμαστό πλασέ του), για να "βγάλει το καπέλο" στη συνέχεια στον Σκόουλς.

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον
© GETTY IMAGES

"Πρέπει να πω "Σε ευχαριστώ" στον Πολ Σκόουλς. Κάθε πάσα του ήταν σωστή. Έκανε μερικές απίστευτες μακρινές μπαλιές ακριβείας. Με αυτόν στην ενδεκάδα είσαι σε θέση αναμονής γιατί μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Ήταν ο παίκτης του αγώνα για μένα", δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Σκόουλς, ο οποίος είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ παίκτης της Γιουνάιτεντ επί θητείας Άλεξ Φέργκιουσον (485).

Fairytale για Φαν Πέρσι και Φέργκιουσον

Άντε μετά να μην πιστέψεις σε "παραμύθια".

Το χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (Highlights)

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ