ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Έρικσον: "Είχα συμφωνήσει να διαδεχτώ τον Φέργκιουσον"

Έρικσον: "Είχα συμφωνήσει να διαδεχτώ τον Φέργκιουσον"
© ALLSPORT

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του πως το 2002 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αντικαταστήσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος ήταν έτοιμος να σταματήσει.

Μπορεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να εγκατέλειψε τους πάγκους το 2013, όμως, η πρώτη φορά που έγινε γνωστή η πρόθεσή του να αφήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τη σεζόν 2001/02.

Ο Σκωτσέζος είχε ξεκαθαρίσει πως είχε κουραστεί και πως στο τέλος της σεζόν θα άφηνε τους "κόκκινους διαβόλους".

Εκείνοι, μάλιστα, είχαν βρει και τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σβεν Γκόραν Έρικσον, όπως αποκαλύπτει ο τελευταίος στην αυτοβιογραφία. Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

"Είναι περίεργο να σκέφτεσαι ότι είχα φτάσει ως εκεί. Θα μπορούσα να τον έχω αντικαταστήσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Φέργκιουσον είχε ανακοινώσει πως η σεζόν 2001/02 θα ήταν και η τελευταία του. Ήταν μάνατζερ της ομάδας για 16 χρόνια και είχε πάρει τα πάντα συμπεριλαμβανομένης και της Premier League, την οποία κατέκτησε επτά φορές. Ήθελε να τελειώσει με ψηλά το κεφάλι.

Μία μέρα μου τηλεφώνησε ο Πίνι Ζάχαβι, ο γνωστός ατζέντης. Ήθελε να ξέρει αν μπορούσαμε να πάρουμε μαζί πρωινό κάπου στο Λονδίνο. Δε μου είπε στο τηλέφωνο για ποιο πράγμα με ήθελε. Εγώ δέχτηκα.

Όταν φτάσαμε ο Πίνι ήταν μαζί με τον Πίτερ Κένιον, τον εκτελεστικό διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κένιον με ρώτησε ευθέως αν θα ήθελα να γίνω προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την επόμενη σεζόν. Εγώ ούτε που το σκέφτηκα και απάντησα "ναι, θέλω".

Ήξερα πως δε θα ήταν εύκολο. Είχα συμβόλαιο με την αγγλική ομοσπονδία ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και γνώριζα πως θα δεχόμουν πολύ σκληρή κριτική αν το έσπαγα. Ωστόσο, μου δινόταν η ευκαιρία να πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανότατα τον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Θα ήθελα να μπορώ να παραμείνω και στην Εθνική Αγγλίας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρόσληψή μου, άλλωστε, θα γινόταν γνωστή μετά το τουρνουά (του 2002).

Είχα υπογράψει το συμβόλαιο. Ήμουν ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγες εβδομάδες μετά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Πίνι ξανά. Ήθελε να συναντηθούμε και πάλι. Γνώριζα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Κένιον μου εξήγησε πως είχε αλλάξει άποψη ο Φέργκιουσον. Δεν ήθελε να φύγει και είχε συμφωνήσει να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια.

Δεν ξέρω γιατί ο Φέργκιουσον είχε αλλάξει άποψη. Οι εφημερίδες έγραφαν πως η οικογένειά του σκεφτόταν πως θα του έλειπε το ποδόσφαιρο. Ίσως η ανατροπή των δεδομένων είχε να κάνει με τις σχέσεις που είχε με ανθρώπους της Γιουνάιτεντ εκείνη τη σεζόν. Σίγουρα ο Φέργκιουσον ήθελε να φύγει με το κεφάλι ψηλά.

Ήξερα πως θα ήμουν εγώ ο διάδοχός του. Με είχε επιλέξει αυτός; Δεν έχει σημασία. Εκείνος κράτησε τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Πίνι και έλεγε ότι ήμουν ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ