ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο "Μαραντόνα της Γεωργίας" που δεν κατάφερε να σώσει την Μάντσεστερ Σίτι

Ο "Μαραντόνα της Γεωργίας" που δεν κατάφερε να σώσει την Μάντσεστερ Σίτι

Σαν σήμερα, πριν είκοσι χρόνια, ο Γκεόργκι Κινκλάντζε πέτυχε ένα γκολ αλά Μαραντόνα για την Μάντσεστερ Σίτι η οποία ωστόσο δεν γλύτωσε στο τέλος της χρονιάς τον υποβιβασμό (videos)

Η Μάντσεστερ Σίτι πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, ωστόσο δεν είναι μακρiά η εποχή των πέτρινών της χρόνων. Τη σεζόν 1995-1996 είπε "αντίο" στην Premier League και έφτασε να παίζει μέχρι την δεύτερη κατηγορία (τρίτη στη σειρά) για να επανέλθει και να παραμείνει στους μεγάλους το 2002.

Είκοσι χρόνια λοιπόν πριν, οι "πολίτες" έδιναν μεγάλη "μάχη" με την Σαουθάμπτον και την Κόβεντρι για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην πρώτη κατηγορία. Και στις 16 Μαρτίου 1996, ο Γκεόργκι Κινκλάντζε σημείωσε ένα γκολ αλά Μαραντόνα στη νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον.

Ο Γεωργιανός πήρε την μπάλα στα πλάγια, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, πέρασε τρεις αντιπάλους, έκανε άλλη μία ντρίμπλα σε έναν εξ αυτών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την πάνω από τον τερματοφύλακα.

Παρά τη νίκη όμως η Σίτι δεν κατάφερε να σωθεί καθώς στο τέλος έφτασε στους 38 βαθμούς, όσους η Σαουθάμπτον και η Κόβεντρι, ωστόσο υστέρησε στην ισοβαθμία.

Ο Γκεόργκι Κινκλάντζε, που πήγε εκείνη τη σεζόν στη Σίτι, παρέμεινε στην ομάδα και στις μικρότερες κατηγορίες, έως το 1998. Συνολικά είχε 106 συμμετοχές και 20 τέρματα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο για τις ντρίμπλες του.

Δείτε το γκολ που έβαλε πριν 20 χρόνια αλλά και τις ικανότητές του στο να αφήνει πίσω του τους αντιπάλους:



TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ