ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Σίτι καταστρέφει εκτός ότι χτίζει στο Μάντσεστερ

SWANSEA, WALES - MARCH 11:  Mario Balotelli of Manchester City is dejected after Luke Moore of Swansea City scores during the Barclays Premier League match between Swansea City and Manchester City at the Liberty Stadium on March 11, 2012 in Swansea, United Kingdom.  (Photo by Scott Heavey/Getty Images)
SWANSEA, WALES - MARCH 11: Mario Balotelli of Manchester City is dejected after Luke Moore of Swansea City scores during the Barclays Premier League match between Swansea City and Manchester City at the Liberty Stadium on March 11, 2012 in Swansea, United Kingdom. (Photo by Scott Heavey/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Σίτι έπεσε από την κορυφή εξαιτίας (ακόμα) μιας απώλειας μακρυά από το Μάντσεστερ. Δείτε τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην έδρα της που γκρεμίζονται εκτός έδρας.

Η πίεση της Γιουνάιτεντ όλο αυτό το διάστημα στην συμπολίτισσα της Σίτι απέδωσε καρπούς την 28η αγωνιστική. Οι "κόκκινοι διάβολοι" νίκησαν την Γουέστ Μπρομ και πέρασαν στην κορυφή αφού οι "πολίτες" έκαναν ακόμα μία γκέλα μακρυά από την έδρα τους χάνοντας από την Σουόνσι.

Και αν τελικά χάσουν το πρωτάθλημα, το "μαύρο κουτί" θα δείξει ότι για την καταστροφή φταίνε αποκλειστικά οι φτωχές επιδόσεις τους μακρυά από το "City of Manchester Stadium".

Το συγκρότημα του Μαντσίνι έχει φτιάξει έναν ...κατηφορικό δρόμο στην έδρα του προς την εστία των αντιπάλων. Σε 14 αγώνες έχει 14 νίκες με συγκομιδή τερμάτων 42-6!

Αν προσθέσουμε και το προηγούμενο πρωτάθλημα, φτάνουμε τις 19 σερί νίκες με τελευταία απώλεια βαθμών το 1-1 με τη Φούλαμ στις 27/02/11. και τελευταία ήττα στο "City of Manchester Stadium" στις 20/12/10 από την Έβερτον (1-2). Έκτοτε ο απολογισμός είναι 23 νίκες και 1 ισοπαλία.

Μαύρη τρύπα εκτός

Γυρίζουμε πάλι στο φετινό πρωτάθλημα και το 14/14 εντός έδρας το οποίο όμως δεν έχει κρατήσει τη Σίτι στην κορυφή. Και αυτό γιατί στα 14 ματς εκτός έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Μάλιστα η μία από τις εκτός έδρας νίκες είναι στο ...Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ (το απίστευτο 1-6). Μακρυά δηλαδή από την πόλη της πέφτει στο 6-3-4 με 21-13 γκολ.

Στα τελευταία δε 8 παιχνίδια (από τις 27/11/11) μετράει ρεκόρ 2-2-4, ενώ στα τελευταία 6 έχει σκοράρει μόλις 2 φορές (στις νίκες με 1-0 επί των Γουίγκαν και Άστον Βίλα).

Η χθεσινή ήττα που έριξε την Σίτι από την πρώτη θέση

Απίστευτο για μία ομάδα που έχει μ.ο. 3 γκολ στην έδρα της, να πέφτει σε μ.ο. 0,33 τέρματα στα 6 τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας! Ίσως να είναι και ένα δείγμα ότι αυτή η Σίτι δεν έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, της ομάδας που όταν έρθουν τα δύσκολα θα μπορεί να μείνει όρθια ειδικά εκτός έδρας.

Βέβαια παρά το -1, τα πάντα παραμένουν ανοικτά καθώς απομένουν 10 αγωνιστικές στο νησί. Αλλά ο Μαντσίνι πρέπει να βρει το αντίδοτο μακρυά από "City of Manchester Stadium" γιατί ακόμα και αν η Σίτι νικήσει την Γιουνάιτεντ (30/04), θα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα ...εκτός έδρας!

Οι επιδόσεις των δύο Μάντσεστερ

Man.Utd γκολ Man. City γκολ
Εντός 11-1-2 39-15 14-0-0 42-6
Εκτός 10-3-1 29-12 7-3-4 27-14
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ