ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ο Βενγκέρ έχει όλο το σεβασμό μου για όσα πέτυχε"

Arsenal manager Arsene Wenger, left, and Manchester City coach Pep Guardiola stand next to each other during the English League Cup final soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal manager Arsene Wenger, left, and Manchester City coach Pep Guardiola stand next to each other during the English League Cup final soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για την απόφαση του Αρσέν Βενγκέρ να αποχωρήσει από τον πάγκο της Άρσεναλ ύστερα από 22 χρόνια και αποθέωσε τον Αλσατό τεχνικό για το όραμα και τον σεβασμό του στο ποδόσφαιρο.

Η είδηση της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο της Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν κάνει τον γύρο του κόσμου και σίγουρα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος.

Για το γεγονός ρωτήθηκε και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, που αποθέωσε τον Αλσατό τεχνικό για το όραμα και τον σεβασμό του στο ποδόσφαιρο.

"Έχει όλο το σεβασμό μου για όσα πέτυχε. Την Premier League χαρακτηρίζουν τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Αρσέν. Είναι όλα αυτά που έχει κάνει, το όραμα του, ο σεβασμός για το ποδόσφαιρο.

Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ελπίζω να αναμειχθεί με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με έναν ξεχωριστό τρόπο και την εμπειρία του. Στην Άρσεναλ, στην UEFA, τη FIFA, δεν ξέρω.

Ήταν ευχαρίστηση μου να τον ανταγωνιστώ εδώ, με την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν Μονάχου. Είναι δύσκολο να ξαναδούμε κάποιον να κάθεται 22 χρόνια σε πάγκο ομάδας. Το έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Γιουνάιτεντ και αυτό που πέτυχε τώρα ο Αρσέν Βενγκέρ είναι τόσο περίπλοκο.

Τα social media και ο κόσμος με τη γνώμη του είναι κάτι νέο. Οι προπονητές αισθάνονται τεράστια πίεση και με τα χρήματα που κυκλοφορούν πλέον, οι τεχνικοί διευθυντές δεν είναι και τόσο υπομονετικοί...

Το ίδιο συμβαίνει στην Ισπανία και την Ιταλία. Θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο που θα μείνει για 22 χρόνια στον ίδιο σύλλογο", υποστήριξε ο Ισπανός.

Γκουαρδιόλα και Βενγκέρ αναμετρήθηκαν 14 φορές. Ο Ισπανός έκανε οκτώ νίκες και ο Αλσατός τρεις. Ωστόσο ο Βενγκέρ παραμένει ο μοναδικός προπονητής που νίκησε τον Γκουαρδιόλα ως προπονητή και της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Σίτι.

AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ