ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Αν δεν σκοράρουμε στο Μονακό, θα αποκλειστούμε"

Γκουαρδιόλα: "Αν δεν σκοράρουμε στο Μονακό, θα αποκλειστούμε"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι δεν καταφέρει να σκοράρει και στο Μονακό, το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός Champions League. Τι είπε για την απόδοση της Μονακό και το θέαμα που προσέφερε η αναμέτρηση.

Σε μια παραδοχή που έχει να κάνει και με το αμυντικό πρόβλημα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και με την επιθετική ικανότητα της Μονακό, προχώρησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τη νίκη της ομάδας του με 5-3 το βράδυ της Τρίτης (21/2) επί των Μονεγάσκων.

Ο Καταλανός τεχνικός ανέφερε πως αν η ομάδα του δεν βρει δίχτυα και στη ρεβάνς στο Πριγκιπάτο, το πιθανότερο είναι οι "πολίτες" να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

“Θα πάμε στο Μονακό για να σκοράρουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν πρόκειται να κάτσουμε πίσω για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα. Τώρα γνωρίζουμε καλύτερα η μία ομάδα την άλλη. Και αυτοί και εμείς θα προσαρμόσουμε μερικά πράγματα, αλλά πρέπει να πετύχουμε γκολ. Αν δεν σκοράρουμε στο Μονακό, θα αποκλειστούμε”, είπε αρχικά, για να ακολουθήσει μια μικρή αποθέωση προς την ομάδα του Ζαρντίμ στη συνέχεια:

“Πάντως, αν μια ομάδα μπορεί να πετύχει χιλιάδες γκολ, αυτή είναι η Μονακό. Έφταναν διαρκώς με έξι ή επτά παίκτες στην περιοχή μας και ήταν δύσκολο να τους ελέγξεις στις αντεπιθέσεις. Θα ήθελα να ξέρω πόσες ομάδες είναι ικανές να μην δεχθούν γκολ με αντίπαλο τη Μονακό φέτος. Έχουν φανταστικούς παίκτες.

Καταλάβαμε άμεσα ότι πρόκειται να επιτεθούν με κούρσες στην πλάτη μας. Ήταν τόσο, τόσο δύσκολο, αλλά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και δεν ξέρω αν η Μονακό έχει δει ομάδα να δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες όσες φτιάξαμε εμείς σήμερα”, είπε χαρακτηριστικά.

Γκουαρδιόλα: "Αν δεν σκοράρουμε στο Μονακό, θα αποκλειστούμε"

Για το αν πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του, υποστήριξε: “Φυσικά και πρέπει να βελτιωθούμε. Το πρώτο γκολ ήταν λάθος, το δεύτερο ήταν λάθος, αλλά σήμερα το μάθημα είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε ποτέ. Ήμασταν τυχεροί σε κάποια σημεία του δεύτερου ημιχρόνου και πολύ άτυχοι σε κάποια σημεία του πρώτου. Είμαι τόσο χαρούμενος για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. Είμαστε ακόμα ζωντανοι. Αυτού του είδους τα πράγματα βοηθούν την ομάδα να κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά. Η Μονακό έχει μεγάλη ιστορία στη διοργάνωση. Πρέπει να ζεις τέτοιου είδους καταστάσεις για να γίνεσαι καλύτερη ομάδα Το χτίσιμο του παιχνιδιού μας ήταν πολύ αργό σε κάποια σημεία, αλλά φυσικά μπορούμε να βελτιωθούμε”.

Ο 46χρονος παραδέχθηκε την καταλυτική συνδρομή του Γουίλι Καμπαγέρο, ερωτώμενος για το σημείο που ο τελευταίος απέκρουσε το πέναλτι του Φαλκάο: “Είναι αλήθεια. Εκείνη τη στιγμή το 1-3 θα ήταν πολύ σκληρό νοητικά, αλλά έκανε μια σπουδαία απόκρουση πέναλτι”.

Τέλος, για το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, τόνισε: “Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι. Οι άνθρωποι στο γήπεδο το χάρηκαν απόψε. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Όταν δύο ομάδες θέλουν να είναι πρωταγωνίστριες, έρχονται τέτοιου είδους παιχνίδια. Ήταν ιδιαίτερο, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Είχε σκαμπανεβάσματα".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ