ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ενδιαφέρεται για Ομπαμεγιάνγκ η Σίτι

Ενδιαφέρεται για Ομπαμεγιάνγκ η Σίτι

Επανέρχεται στο προσκήνιο το όνομα του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" φαίνεται να ψάχνονται για την απόκτηση επιθετικού, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με το όνομα του Γκαμπονέζου να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Γκουαρδιόλα φαίνεται να έχει βρει τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το πιθανό κενό του Σέρχιο Αγουέρο. Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ο εκλεκτός του Ισπανού κόουτς, με τη Σίτι να ξεκινά συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Γκαμπονέζου επιθετικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η σχέση ανάμεσα σε Πεπ Γκουαρδιόλα και Σέρχιο Αγουέρο δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ο Αργεντινός επιθετικός έμεινε εκτός ενδεκάδας στο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα την περασμένη Τετάρτη (19/10), με το μέλλον του να κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιο. Ο επιθετικός της Σίτι ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τους “πολίτες”, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν παρακολουθούν τον Αργεντινό.

Βέβαια, οι "πολίτες" δεν είναι οι μοναδικοί μνηστήρες για τον Ομπαμεγιάνγκ, μιας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι εξετάζουν την περίπτωσή του. Μάντσεστερ Σίτι και Ομπαμεγιάνγκ κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι, δίχως όμως να υπάρξει συμφωνία. Πλέον, η Σίτι επανέρχεται στην περίπτωση του Γκαμπονέζου επιθετικού, με το κόστος της ενδεχόμενης μεταγραφής να ανέρχεται στα 65 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ιούλιο του 2015 ο Ομπαμεγιάνγκ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ έως το 2020. Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν (2015/16) ήταν "ονειρικό" για τον επιθετικό της Ντόρτμουντ, μιας κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που σκοράρει και στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Το εν λόγω ρεκόρ συνεχίστηκε ως την όγδοη αγωνιστική και την εκτός έδρας ήττα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (5-1). Στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στην Γκαμπάλα (3-1), ενώ τρεις μέρες αργότερα επανέλαβε ανάλογο θρίαμβο απέναντι στην Άουγκσμπουργκ (5-1). Τη σεζόν 2015/16 σκόραρε συνολικά 35 γκολ, τα οποία του έδωσαν το βραβείο του "Ποδοσφαιριστή της χρονιάς" στη Γερμανία.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά κι ο Ομπαμεγιάνγκ μετακομίσει στο Etihad, ο Γκουαρδιόλα θα έχει στη διάθεση του τον αντικαταστάτη του Αγουέρο, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες περί αποχώρησής του απ' το Μάντσεστερ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ