ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τα 30 καλύτερα λεπτά του Κλοπ

Τα 30 καλύτερα λεπτά του Κλοπ

Τα 30 λεπτά της μεγάλης ανατροπής της Λίβερπουλ επί της Ντόρτμουντ στο "Anfield" είναι τα καλύτερα στην καριέρα του Γιούργκεν Κλοπ, όπως τόνισε σε συνέντευξη-απολογισμό για το 2016

Ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε συνέντευξη στη "Liverpool Echo", κάνοντας μια μίνι αναδρομή στα όσα έζησε ως τεχνικός της Λίβερπουλ στο 2016.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως τα 30 λεπτά της μεγάλης ανατροπής στο "Anfield" σε βάρος της Ντόρτμουντ δεν απλά τα καλύτερα της χρονιάς, αλλά τα χαρακτήρισε ως τα καλύτερα 30 λεπτά της καριέρας του!

Η Μπορούσια προηγήθηκε 2-0 και 3-1, με το πρώτο ματς στην Βεστφαλία να έχει ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1, έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League φάνταζε δεδομένη για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Ο Μάρκο Ρόις έκανε το 1-3 στο 57' και όλα φάνταζαν να έχουν κριθεί, αλλά ο Κοουτίνιο μείωσε στο 66', ο Σακό ισοφάρισε στο 77' και ο Λόβρεν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 91'.

"Είχαμε παίξει καλά στο Ντόρτμουντ. Στο "Anfield" ακόμη και όταν χάναμε 0-2 και 1-3 είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο αντίπαλο της Μπορούσια εκείνη την χρονιά. Ξέραμε πως να παίξουμε εναντίον τους, αλλά το πρόβλημα είναι πως είχαμε δεχτεί δύο γκολ στις αντεπιθέσεις", εξηγεί ο Κλοπ.

"Είμαι τυχερός, έχω ζήσει σπουδαίες ατμόσφαιρες με Μάιντς και Ντόρτμουντ, αλλά αυτό το μισάωρο στο "Anfield" εκείνο το βράδυ ήταν το καλύτερο που είχα ποτέ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνη τη νύχτα".

"Είναι δεδομένο πως χωρίς την υποστήριξη του κοινού αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Το πίστεψα 100% όμως. Αν το ματς γίνει ξανά και κλείσεις τον ήχο στο στάδιο, δεν θα γίνει αυτή η ανατροπή. Με τίποτα".

"Δεν είναι μόνο η φασαρία, είναι κάτι περισσότερο, είναι το κλίμα, η ατμόσφαιρα, όλα. Ήταν φανταστικό. Το λάτρεψα".

Τα 30 καλύτερα λεπτά του Κλοπ

Η πρώτη μεγάλη πίκρα ήταν τον Φεβρουάριο, στην ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Wembley στον τελικό του League Cup, με τον Κλοπ να τονίζει πως δεν είναι προληπτικός γενικά, αλλά στα πέναλτι είναι, δεν τα παρακολουθεί, γυρνάει την πλάτη και ακούει!

Τα 30 καλύτερα λεπτά του Κλοπ

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν τον Μάρτιο, όταν σίγησε το "Old Trafford" στο γκολ του Φελίπε Κοουτίνιο και η Λίβερπουλ "καθάρισε" την πρόκριση στους "16" του Europa League. "Φανταστικό γκολ. Ήταν σαν να πάτησες ένα κουμπί και να έκλεισες τον ήχο", τόνισε ο Κλοπ, ο οποίος ανέφερε πως η χρονιά ήταν σπουδαία για τον Κοουτίνι, καθώς έκανε το επόμενο βήμα στην απόδοσή του.

Τα 30 καλύτερα λεπτά του Κλοπ
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ