ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σουάρες: "Αγαπάω τη Λίβερπουλ, αλλά..."

Σουάρες: "Αγαπάω τη Λίβερπουλ, αλλά..."
2012 GETTY IMAGES

Για μία ακόμη φορά ο Λουίς Σουάρες άφησε να εννοηθεί πως θέλει να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "η επιθυμία του παίκτη είναι σημαντική" και πως όνειρο όλων είναι να αγωνιστούν στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα.

Συνέντευξη στη "Marca" παραχώρησε λίγο πριν την έναρξη του Confederations Cup, στο οποίο θα συμμετέχει με την εθνική Ουρουγουάης, ο Λουίς Σουάρες.

Ο 26χρονος επιθετικός είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν έντονα τη Ρεάλ Μαδρίτης και γι' αυτό ρωτήθηκε για όλα από τον δημοσιογράφο της ισπανικής εφημερίδας.

Ο παίκτης της Λίβερπουλ αναφέρθηκε αρχικά στο εναρκτήριο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Ισπανία, αλλά και στον συμπαίκτη του στη "σελέστε' Έντινσον Καβάνι, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το μέλλον του, αφήνοντας να εννοηθεί για μία ακόμη φορά πως θέλει να φύγει από τη Λίβερπουλ, προβάλλοντας μεταξύ άλλων ως επιχείρημα τα όσα γράφονται και ακούγονται σε βάρος του. Αναλυτικά μέρος της συνέντευξης:

Πώς σχεδιάζετε να νικήσετε την Ισπανία;

Όλοι γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να πάρουμε την μπάλα, αλλά μερικές φορές αφήνουν χώρους πίσω ή κάνουν κάποια λάθη. Εμείς θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε με την ταχύτητα και τις αντεπιθέσεις μας, που είναι το δυνατό μας σημείο.

Θεωρείς ότι είσαι ένα καθαρό 9αρι, δεύτερος επιθετικός ή πλάγιος;

Παίζω για την ομάδα, είμαι καλός στο ένας με έναν. Πιστεύω στον εαυτό μου. Αν παίζω ως 9αρι πηγαίνω παντού, δε μου αρέσει να είμαι στατικός.

Ποιες είναι οι διαφορές σου από τον Καβάνι;

Είμαστε διαφορετικοί, ο Έντι δεν είναι ένα απλό στατικό 9αρι. Μου αρέσει πολύ, θυσιάζει αρκετά για το καλό της ομάδας και σπάει την μπάλα στα πλάγια.

Έχεις ζητήσει να σε καταλάβουν στην Αγγλία. Σε τι αναφέρεσαι;

Αγαπάω τη Λίβερπουλ και δε θα την ξεχάσω. Αγαπάω την πόλη, τον σύλλογο και τον κόσμο. Έχουν υποδεχτεί πολύ καλά την οικογένειά μου. Όλοι με θέλουν, αλλά σέβομαι όσα έχω υποφέρει. Η οικογένειά μου, όμως, μπορεί να υποφέρει ακούγοντας κάποια πράγματα.

Αν βρισκόσουν στο ασανσέρ με τον Φλορεντίνο Πέρεθ τι θα του έλεγες;

(γέλια...) Γεια σου Φλορεντίνο, είμαι ο Λουίς Σουάρες

Θα αναγνώριζες τον Φλορεντίνο;

Ναι, είναι ένα δημόσιο πρόσωπο όπως κι εγώ. Έχει δει πολλούς αγώνες και σίγουρα ξέρει το όνομά μου.

Έκανες ένα μεγάλο βήμα δηλώνοντας πως δε λες "όχι" στη Ρεάλ. Γιατί;

Επειδή θεωρώ πως εμπνέει τον κάθε παίκτη και αν ρωτήσεις οποιοδήποτε οκτάχρονο παιδί θα σου πει ότι θέλει να παίξει στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα. Αυτές οι ομάδες είναι πολύ σημαντικές και όλοι θέλουν να πάνε εκεί.

Θα συμβούλευες τον Φλορεντίνο να σε πάρει;

Όχι, υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο καθένας.

Σε περίπτωση που φύγεις από τη Λίβερπουλ θα ήθελες ο σύλλογος που θα σε πάρει να καταβάλει τη ρήτρα (40 εκ. λίρες) ή να μπει σε διαπραγματεύσεις;

Έχω συμβόλαιο με τον σύλλογο, αλλά αν ήταν να υπογράψω αλλού η Λίβερπουλ θα εξέταζε τις προτάσεις που θα γίνονταν όπως κάνει και με κάθε άλλον παίκτη. Θα πρέπει να συμφωνήσουν οι ομάδες φυσικά αν και ο λόγος του παίκτη, ο δικός μου δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σημαντικός. Αν είναι αναγκαία μία αλλαγή τότε ακούς τον παίκτη.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ