ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Φίλιπ Γιάκομπσεν: Ανακοινώθηκε από τη Λίβερπουλ, ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό!

Φίλιπ Γιάκομπσεν: Ανακοινώθηκε από τη Λίβερπουλ, ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό!
EUROKINISSI

Νέος επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης και φυσικής κατάστασης της Λίβερπουλ είναι από σήμερα ο Γερμανός Φίλιπ Γιάκομπσεν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως φυσιοθεραπευτής στον Παναθηναϊκό το 2001!

Στον Παναθηναϊκό θα τον θυμάται όλη η γενιά του Euro 2004, ακόμη περισσότερο ο Πάουλο Σόουζα και ο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε, με τους οποίους είχε περάσει... μερόνυχτα ατομικής εκγύμνασης και εφαρμογής ειδικών προγραμμάτων.

Τότε ήταν στα 25 του ο Γερμανός Φίλιπ Γιάκομπσεν. Τώρα, 13 χρόνια αφού αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό (2001-2005) τον προσλαμβάνει κοτζάμ Λίβερπουλ! Ως επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης και φυσικής κατάστασης της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η πρόσληψη του Γερμανού, ο οποίος προφανώς αποτελεί επιλογή του συμπατριώτη του, Γιούργκεν Κλοπ, ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από τη Λίβερπουλ. Και αξίζει να θυμηθούμε την πορεία του.

Στον Παναθηναϊκό τον είχε επιλέξει μετά από συνεντεύξεις που είχε κάνει στη Γερμανία με 15-20 υποψήφιους ο Χρήστος Καρβουνίδης! Ο τωρινός επικεφαλής της φυσιοθεραπευτικής ομάδας της ΑΕΚ, ο οποίος τότε εργαζόταν στον Παναθηναϊκό (όπως και πριν από έναν χρόνο, μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο).

Ο Καρβουνίδης τον είχε επιλέξει ως νεαρό και εξελίξιμο φυσιοθεραπευτή και εν συνεχεία τον εμπιστεύτηκε ο Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Γιάκομπσεν, μαζί με όλο το τιμ εκείνης της ομάδας που είχε επικεφαλής τους Νίκο Τζουρούδη - Χρήστο Καρβουνίδη, μπήκε από νωρίς στα βαθιά νερά του πρωταθλητισμού και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Έμεινε μέχρι το 2005, όταν ο "Ζέκο" τον πήρε μαζί του στην Πόρτσμουθ.

Από το 2007 έως το 2015 ο Γιάκομπσεν εργάστηκε στο κέντρο αποκατάστασης "Aspetar" του Κατάρ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόταν και στην εθνική ομάδα του Κατάρ. Πρόσφατα είχε αναλάβει την αποκατάσταση του Άνταμ Λαλάνα και άμεσα αναλαμβάνει την αποκατάσταση των Μάτιπ (θλάσεις στον μηρό), Τσάμπερλεϊν (χιαστοί) και Τζο Γκόμες (αστράγαλος).

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ