ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Εξοντωτική ποινή για Σουάρες!

Εξοντωτική ποινή για Σουάρες!

Ο Λουίς Σουάρες τιμωρήθηκε με ποινή οκτώ αγωνιστικών και πρόστιμο ύψους 40.000 λιρών, με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης κατά του Πατρίς Εβρά.

Το επεισόδιο των δύο ανδρών στις 15 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στοίχισε πολύ ακριβά στον Λουίς Σουάρες, με την πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να εκδίδει την Τρίτη (20/12) απόφαση αναφορικά με το συμβάν, ρίχνοντας καμπάνα 8 αγωνιστικών στον Ουρουγουανό φορ.

Ο Πατρίς Εβρά είχε κατηγορήσει τότε τον άσο της Λίβερπουλ πως τον είχε αποκαλέσει "νέγρο" μετά από τη διαμάχη τους εντός γηπέδου, με τον Σουάρες να ισχυρίζεται κατά την ακρόασή του πως όντως εκστόμισε τη συγκεκριμένη λέξη, χωρίς όμως να θεωρείται κάτι τέτοιο προσβολή στην πατρίδα του.

Τα λόγια του πάντως δεν κατάφεραν να πείσουν την επιτροπή, με την ποινή των οκτώ αγωνιστικών να είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και τους "κόκκινους" να στερούνται τον καλύτερο επιθετικό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ διατηρεί φυσικά το δικαίωμα έφεσης (έχει 14 ημέρες προθεσμία μέχρι να της κοινοποιηθεί αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης), με την ποινή του Σουάρες να μην τίθεται σε εφαρμογή μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο συμβάν.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ