ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ορτέγα: "Ακόμα καλύτερα φέτος"

Ορτέγα: "Ακόμα καλύτερα φέτος"

Αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν εμφανίστηκε ο Αρμίτσε Ορτέγα Μεδίνα μέσω του Sport24.gr, ο οποίος αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ισπανία που θα πάρει το επόμενο Euro.

Αποκτήθηκε πέρυσι από τον Λεβαδειακό και κατάφερε αμέσως να κερδίσει μία θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Με τις εμφανίσεις του έπεισε τους πάντες κι έτσι παρέμεινε στο ρόστερ των Βοιωτών. Το Sport24.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του Λεβαδειακού στο Καρπενήσι κι εκείνος μας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη σεζόν.

Αποστολή στο Καρπενήσι: Αντώνης Τσιράκης

"Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση"

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα. Πώς βλέπεις τα πράγματα;

Φέτος έρχονται οι καλές προσθήκες, η ομάδα μοντάρεται και θα είμαστε μία ισχυρή ομάδα. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε τόσο δυνατοί εντός έδρας όσο ήμασταν και πέρυσι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την υπέρβαση και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Η περσινή τόσο μεγάλη διαφορά στην εικόνα του Λεβαδειακού εντός κι εκτός έδρας είναι κάτι που συζητήθηκε πολύ. Ποια είναι η άποψή σου;

Ο κύριος Παντελίδης πέρυσι ήρθε αργά. Φέτος είναι από την αρχή και βάζει τη δική του σφραγίδα. Πιστεύω ότι θα χτίσει την ομάδα μ' έναν τρόπο που θα παίρνουμε αποτελέσματα και εκτός έδρας και γενικά να πάμε καλύτερα.

Μια κι αναφέρθηκες σ' αυτό, το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από τις αλλαγές προπονητών. Σου φαίνεται περίεργο;

Όχι και στην Ισπανία συμβαίνει αυτό, το έχω περάσει σε ομάδα μου. Αλλάζουν δύο και τρεις προπονητές σε μία χρονιά. Το κακό είναι τα αποτελέσματα. Όταν δεν έρχονται κάτι πρέπει να γίνει και συνήθως την πληρώνει ο προπονητής.

Απλώς η διαφορά είναι ότι κατά κύριο λόγο εκεί οι προπονητές υιοθετούν τη φιλοσοφία του συλλόγου, ενώ εδώ ο κάθε προπονητής προπονητής προσπαθεί να εφαρμόσει τη δική του.

Εξαρτάται από τον προπονητή. Κι εκεί ο προπονητής αν δεν συμφωνεί θα εφαρμόσει τη δική του φιλοσοφία. Με τους παίκτες που έχει και με αυτά που του παρέχει η ομάδα. Επομένως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα πώς ήταν; Μπόρεσες να προσαρμοστείς εύκολα;

Πέρυσι ήταν ικανοποιητική η χρονιά. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα πράγματα. Προσαρμόστηκα εύκολα στο πρωτάθλημα και φέτος πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα.

"Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό"

Τι θα πρέπει να περιμένουμε φέτος από εσένα;

Εγώ θα έλεγα στους φιλάθλους ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, να δώσω τις ασίστ που πρέπει να δώσω και να βάλω τα γκολ που πρέπει.

Ποιος είναι ο στόχος της επόμενης σεζόν; Απλώς η παραμονή ή θα προσπαθήσετε να το συνδυάσετε και με κάτι άλλο ανεξάρτητα από τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας;

Πρώτος στόχος είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή να παραμείνουμε στην κατηγορία. Μετά με την ηρεμία που θα έχουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος αναφέρθηκε και στο Μουντιάλ και την αποτυχία της Ισπανίας. Έριξε την ευθύνη στο γεγονός πως δεν άλλαξε η ομάδα στον βαθμό που έπρεπε και στη συνέχεια μας είπε: "Το Euro του 2016 θα το πάρουμε και πάλι εμείς, αλλά με νέους παίκτες. Γράψτο και θα με θυμηθείς".

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ