ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστοφοράκης: "Το γκολ μας έδωσε ώθηση"

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Κέρκυρας, Κώστας Χριστοφοράκης, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο πως η ομάδα δεν έκανε κάποιο ειδικό σχεδιασμό για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ότι αυτός προσαρμόστηκε στους παίκτες ρίχνοντας βάρος στην ψυχολογία.

Η διοίκηση της Κέρκυρας έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Χριστοφοράκη να βρεθεί έστω και ως υπηρεσιακός προπονητής στον πάγκο της ομάδας των "Φαιάκων" για τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια της Super League.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας και σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό τόνισε πως η ομάδα του δεν έκανε κάποιο ειδικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει το ματς με τον Πανιώνιο και πως ο ίδιος έριξε βάρος στην ψυχολογία όλες αυτές τις μέρες.

Άλλωστε η Κέρκυρα ήθελε και μαθηματικά ένα πόντο για να σωθεί και αυτός ήρθε μετά την επικράτηση επί του Πανιωνίου με 1-0. Ο νεαρός προπονητής είπε:

"Δεν κάναμε κάποιον ειδικό σχεδιασμό. Πήγαμε στην πεπατημένη. Εγώ προσαρμόστηκα στους παίκτες κι όχι αυτοί σ’ εμένα. Αγωνιστικά, ο Πανιώνιος έχει ένα συγκεκριμένο στιλ. Και όποιοι παίκτες και να παίξουν, ακολουθούν αυτό το στιλ παιχνιδιού. Οπότε, αυτό δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Και φάνηκε κι απ’ την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Πανιώνιος δεν έκανε κάτι διαφορετικό και δε δημιούργησε κι ευκαιρίες. Αυτό που είχαμε σχεδιάσει στις προπονήσεις, αυτό είδαμε και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και πήγαν όλα καλά.

Κάναμε μια διαχείριση, προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στην ψυχολογία. Όλη την εβδομάδα προσπαθούσα να περάσω στους παίκτες ότι εμείς καθορίζουμε τη μοίρα μας. Αυτό θέλαμε. Γιατί τυπικά, ζητούσαμε ακόμη έναν πόντο. Το δύσκολο κομμάτι, ήταν αυτό της ψυχολογίας. Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση. Αυτό μας έλειπε μετά τα τελευταία αποτελέσματα – βαριές ήττες, με μηδέν στην επίθεση. Και γι’ αυτό, μετά, δεν φοβόμουν ιδιαίτερα".

Για το πως έζησε ο ίδιος της εμπειρία του πρώτου τεχνικού σε αγώναSuperLeague:
"Δεν είχα καθόλου άγχος. Ένιωσα πάρα πολύ όμορφα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα το ότι η διοίκηση με εμπιστεύτηκε σ’ αυτό το ρόλο, έστω και γι’ αυτά τα δύο μας, ως το τέλος της σεζόν...".

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ