ΚΕΡΚΥΡΑ

Το γλέντι της ανόδου

Το γλέντι της ανόδου

Η Κέρκυρα έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Super League και όλο το βράδυ ήταν αφιερωμένο στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και το Sport24.gr σας έχει τις φωτογραφίες.

Ύστερα από έναν χρόνο απουσίας από την Super League η Κέρκυρα επέστρεψε στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας το απόγευμα της Τετάρτης μετά το 1-0 επί του Ηρακλή στο ΕΑΚ του νησιού των Φαιάκων.

Μία νίκη που έδωσε το πρώτο από τα δύο απευθείας εισιτήρια της ανόδου στην Super League από την Football League στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και όλο το βράδυ ήταν αφιερωμένο στον 40χρονο τεχνικό, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του αλλά και την διοίκηση της ΠΑΕ. Το Sport24.gr σας έχει τις αποκλειστικές φωτογραφίες και το ρεπορτάζ.

Το ταξίδι για την Κέρκυρα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο όταν και είχε γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας με στόχο της χρονιάς τι άλλο από την επίτευξη της ανόδου στην Super League. Όπως και επιτεύχθηκε τόσο με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της κανονικής διάρκειας και του 2ου ομίλου της Football League όσο και μέσω του πρωταθλήματος των πλέι οφ που ακολούθησε. Και μάλιστα μία αγωνιστική πριν το φινάλε του.

Το γλέντι της ανόδου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί να είχε το δικαιολογημένο άγχος πριν από την σέντρα του παιχνιδιού της Τετάρτης με τον Ηρακλή λέγοντας πως: «Έναν βαθμό θέλω», αφού και η ισοπαλία ήταν αρκετή για την Κέρκυρα για να της δώσει το εισιτήριο της ανόδου. Τελικά ήρθε η νίκη με το εύστοχο χτύπημα του Μάθιου Γκόμεζ στο 28΄ που είχε κερδίσει ο Κώστας Γεωργακόπουλος σε ανατροπή του από τον Μιχάλη Μπουκουβάλα που αποβλήθηκε και από τον διαιτητή Γιάχο.

Μετά την λήξη ο 40χρονος τεχνικός δεν μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος και περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του αλλά φυσικά για την δουλειά των συνεργατών του αλλά και του ιδίου σε ανοιχτή γραμμή με την διοίκηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κι έτσι οι κόποι και ο ιδρώτας σχεδόν δέκα μηνών δεν πήγε χαμένος. Η επιβράβευση ήρθε λίγο μετά το τέλος στον αγωνιστικό χώρο από την αγκαλιά της κόρης του, όταν μπήκε στα αποδυτήρια όπου ενώπιον όλων ανακοινώθηκε η παραμονή του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο σύμφωνα και με το διετούς χρονικής διάρκειας συμβόλαιο που είχε υπογράψει αλλά και όταν άνοιξε την πόρτα των αποδυτηρίων.

Βγαίνοντας από αυτήν ένας ηλικιωμένος φίλαθλος της Κέρκυρας φανερά χαρούμενος του έλεγε: «Τους πήρες στάχτη και τους έκανες πρωταθλητές», στην καλύτερη επιβράβευση του Γρηγορίου. Όπως φυσικά και το γεγονός ότι ήρθε η ώρα για πρώτη φορά στην ανοδική προπονητική του καριέρα να κοουτσάρει και στο πρωτάθλημα της Super League.

Το γλέντι της ανόδου

Άπαντες από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αποχώρησαν με ένα διάπλατο χαμόγελο από το ΕΑΚ λίγο μετά τις 20:30 της Τετάρτης δίνοντας ραντεβού για ότι θα ακολουθούσε. Αρχικά ραντεβού στο «Grec» όπου αποτέλεσε όλη την χρονιά το στέκι της ομάδας όπως και το ιστορικό ρεστοράν «Γόνδολα» του διοικητικού στελέχους της ομάδας Λάμπρου Γεωργακόπουλου. Του πατέρα του ταλαντούχου επιθετικού της ομάδας Κώστα Γεωργακόπουλου που κέρδισε το πέναλτι της ανόδου.

Η εμφάνιση του αρχηγού Γιώργου Παρασκευαϊδη τράβηξε τα βλέμματα όλων πάνω του, τις συζητήσεις να σταματούνε και άπαντες να φωνάζουνε ρυθμικά: «Είναι τρελός ο αρχηγός», με τον ίδιο να το απολαμβάνει. Μία άνοδος που είχε κάθε έναν λόγο παραπάνω να την θέλει έχοντας επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι και πάλι: «στο σπίτι του», όπως θεωρεί την ομάδα της Κέρκυρας και το νησί του αλλά και το ΕΑΚ. Ακόμη και στις ώρες που ακολούθησαν όμως ήταν και πάλι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα όπως και στο επόμενο μαγαζί που δόθηκε το νέο ραντεβού της ομάδας της Κέρκυρας. Στο «Yard» εκεί όπου ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός χαρακτηρίστηκε από τους συμπαίκτες του ως «Γιώργο είσαι πασάς στην Κέρκυρα», και με το δίκιο του το απολάμβανε.

Κατά τα άλλα ο Αργεντινός μέσος Σεμπάστιαν Ναγιάρ φάνηκε να είναι στο κλίμα του γλεντιού της ανόδου περισσότερο από κάθε άλλον και να το ζει με τον δικό του τρόπο παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους στον δικό του ρυθμό. Από κοντά του και ο Μάθιου Γκόμεζ ενώ πιο ήσυχος από όλους ο Σκοπιανός επιθετικός Ζόραν Μπαλτοβαλίεφ. Κι όσο για τον πρώτο αρχηγό της Κέρκυρας τον Στέλιο Βενέτη παρά την χαρά της επίτευξης της ανόδου και το περασμένο της ώρας δεν έκρυβε την τελευταία του επιθυμία. Την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Το γλέντι της ανόδου

Παρών σε όλη την διάρκεια της βραδιάς εκτός από τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας και το τεχνικό τιμ με επικεφαλή τον Μιχάλη Γρηγορίου που έδειχνε πλέον για τα καλά ανακουφισμένος για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Νωρίτερα μάλιστα βρισκόμενος μαζί με τον Γιώργο Λιμπάντση δεν θα μπορούσανε παρά να κάνουνε μία συζήτηση εκτός από τις αναμνήσεις της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και μία πρώτη για την χρονιά που έρχεται. Ο 40χρονος τεχνικός εξάλλου είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει να διατηρήσει έναν κορμό από το φετινό ρόστερ και ακολούθως να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις. Με τις περισσότερες να γίνονται σίγουρα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στον επόμενο μήνα όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την νέα αγωνιστική περίοδο. Κι όσο για τον ποδοσφαιριστή από τους υπάρχοντες που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα για την διοίκηση της Κέρκυρας να τον διατηρήσει στο ρόστερ της είναι ο Γκόμεζ. Σε ένα πάρτι όπου δεν έλειψε και το Κύπελλο που είχε φέρει ο γενικός αρχηγός της ομάδας της Κέρκυρας, Γιώργος Προβατάς, από παλιότερη άνοδο της ομάδας την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 από την Β΄ Εθνική στην Α΄ Εθνική όταν ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής της στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ακόμη από την σέντρα του παιχνιδιού και την νίκη επί του Ηρακλή με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάθιου Γκόμεζ στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ ήταν ξεκάθαρη η επιθυμία για το βράδυ της Κυριακής. Για επιπλέον γλέντι ανόδου στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος και του αυριανού και τελευταίου παιχνιδιού της χρονιάς. Αυτού αύριο στο Αιγίνιο με τον Αιγινιακό για την 14η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Τελικά και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν γραφτό να γίνει αυτό που όλοι τους επιθυμούσανε. Το γιατί είχε να κάνει με το ότι οι Φαίακες δεν κατάφεραν να βρούνε διαθέσιμο ξενοδοχείο ούτε στην Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και στην Κατερίνη. Για αυτό και αναχώρησαν το πρωί με προορισμό την Χαλκηδόνα όπου θα διαμείνουν με αποτέλεσμα η έξοδος της αποστολής στα μπουζούκια να πήρε αναβολή. Μάλιστα δεν αποκλείεται να διεξαχθεί κάποιο φιλικό παιχνίδι πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα για να γιορταστεί η άνοδος.

Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, σκοπεύει στο αυριανό παιχνίδι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς από τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές του αν και στόχος των Φαιάκων είναι το τρίποντο στο Αιγίνιο επί του Αιγινιακού. Αυτό που θα σιγουρέψει και την πρωτιά στο πρωτάθλημα των πλέι οφ που διεκδικεί η Νίκη Βόλου σε περίπτωση νίκης της αύριο επί του Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το γλέντι της ανόδου

Οι απουσίες για την Κέρκυρα θα είναι αρκετές αφού οι Ζορμπάς και Ναγιάρ προγραμματίστηκε σήμερα να υποβληθούνε σε αρθροσκόπηση, ο Ραπτάκης είναι τιμωρημένος, ενώ για λόγους ξεκούρασης έμειναν εκτός αποστολής και στο νησί της Κέρκυρας και οι Βρονταράς, Παρασκευαΐδης, Μπαλντοβαλίεφ, Σίκιμιτς, Κουτσόπουλος και Βενέτης.

Μάλιστα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο νεαρός γκολκίπερ, Γκίνης με αυτήν αναλυτικά να την αποτελούν οι: Γκίνης, Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Καραγιαννίδης, Χανδρινός, Αρμένης, Παππάς, Μαραγκός, Καραδέμητρος, Κρητικός, Κόντος, Ανδρεόπουλος, Γυφτοκώστας, Ελληνίδης, Σουάνης, Γκόμεζ, Μπεριάν, Κουλούρης και Γεωργακόπουλος.

(Φωτογραφίες: Στέλιος Ιερονυμάκης)

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ