ΚΕΡΚΥΡΑ

Καβακας: "Η νίκη στο Καραϊσκάκη μας έκανε να πιστέψουμε"

Καβακας: "Η νίκη στο Καραϊσκάκη μας έκανε να πιστέψουμε"
INTIME SPORTS

Ο Τίμος Καβακάς χαρακτήρισε σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή της Κέρκυρας εκείνο με την ΑΕΚ ενώ αναφέρθηκε στα κλειδιά της νίκης κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης".

Αν και έκατσε σε μόλις τέσσερα ματς στον πάγκο της Κέρκυρας, αναλαμβάνοντας τους "Φαίακες" όταν βρίσκονταν στο -3 από τη ζώνη της σωτηρίας, ο Τίμος Καβακάς πέτυχε το ακατόρθωτο και οδήγησε την ομάδα του στην παραμονή συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΟΦΗ (εντός), Ολυμπιακό και Άρη (εκτός).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday" ο πρώην προπονητής του Πλατανιά Χανίων αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Κέρκυρας στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, στάθηκε ιδιαίτερα στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και τα πράγματα που επιχείρησε να αλλάξει στο σύντομο διάστημά του στο νησί.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τίμος Καβακάς:

Πώς υποδεχτήκατε την πρόταση της Κέρκυρας; Ως αποστολή αυτοκτονίας, ως ρίσκο πιθανώς επιζήμιο για την καριέρα σας ή πιστεύατε πως υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες;

Το πρώτο που μου έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας ήταν ότι με θέλουν πολύ, να βοηθήσω, προκειμένου να σωθεί. Νομίζω ότι ήταν μια ευκαιρία για εμένα να κάνω το ξεκίνημά μου στη Super League έχοντας την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση της διοίκησης. Αυτός ήταν ο σύμμαχός μου στο ξεκίνημα. Ολα πήγαν κατ’ ευχήν όμως, ο στόχος υλοποιήθηκε, η ομάδα σώθηκε, άρα το ρίσκο που λέτε ότι πήρα, παρότι το εκτιμώ περισσότερο ως ευκαιρία, μου βγήκε σε καλό.

Το σημείο κλειδί ποιο ήταν σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές;

Υπήρχαν βάσιμες ελπίδες κι έπρεπε να τις εξαντλήσουμε. Το σημαντικότερο παιχνίδι νομίζω πως ήταν αυτό με την ΑΕΚ. Ενα παιχνίδι που εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε καλά. Τότε όμως, υπήρχε μια μικρή απογοήτευση, παρ' ότι είχαμε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Τώρα όμως νομίζω πως εκείνος ο βαθμός ήταν χρυσάφι. Ισως να ήταν ένας οιωνός, ότι η τύχη είναι μαζί μας. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

Αυτό που μας έκανε πλέον να πιστέψουμε απόλυτα ότι η ομάδα θα σωθεί ήταν η ανέλπιστη νίκη στο Καραϊσκάκη. Πήγαμε πολύ διαβασμένοι, συγκεντρωμένοι, πήγαμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, αυτά που μπορούσαμε τη δεδομένη στιγμή, πήγαμε να παίξουμε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό σε μια φιέστα και θέλαμε να κλέψουμε ό,τι μπορούμε να κλέψουμε. Τον Ολυμπιακό για να τον κερδίσεις στην έδρα του, πρέπει να τον βρεις σε μια μέτρια μέρα, να έχεις τύχη και να κάνεις από τη μεριά σου αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Τα πετύχαμε όλα κι έτσι καταφέραμε ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο να αλλάξουμε τα δεδομένα της παραμονής.

Σε αυτόν τον μήνα στα ηνία της ομάδας, τι αλλάξατε;

Εγινε προσπάθεια στον ψυχολογικό τομέα. Είπαμε με τα παιδιά ότι οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες, ότι έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας, ότι έχουμε χρόνο και παιχνίδια, παιχνίδια δύσκολα, αλλά μέσα από αυτή τη δυσκολία αποκτά και νόημα η προσπάθεια που θα κάνουμε. Αυτό νομίζω έγινε κατανοητό και βοήθησε. Από εκεί και πέρα, δουλέψαμε στις δεδομένες αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας, κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία της και λιγότερο στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για έναν προπονητή προκειμένου να περάσει τη φιλοσοφία του.

Από εδώ και πέρα τι προβλέπεται;

Πλέον, το κυριότερο είναι να ηρεμήσουμε. Εχουμε κάποιες προπονήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά έχουμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε. Από την πλευρά μου, είναι ηθικό και τίμιο να περιμένω πρώτα την ομάδα στην οποία βρίσκομαι, να δώ τι σκέφτεται η διοίκηση για τη νέα χρόνια, τα σχέδιά της. Και για μένα όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν φρόνιμο να βιαστώ να πάρω μιαν απόφαση.

TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ