ΚΑΒΑΛΑ

Το επιμελητήριο είπε όχι στην συγχώνευση

Το επιμελητήριο είπε όχι στην συγχώνευση
INTIME SPORTS

Από το ένα περίεργο στο άλλο γεγονός ζούνε οι φίλοι του ΑΟΚ. Πληροφορίες από την Καβάλα αναφέρουν πως η γνωμοδότηση του επιμελητηρίου στο αίτημα των "αργοναυτών" για τροποποίηση του ονόματος της ΠΑΕ, ήταν αρνητική. Το περίεργο πως κανείς από τον σύλλογο δεν βρέθηκε εκεί για να την παραλάβει!

Στα σχέδια όπως διαφαίνεται θα μείνει η αλλαγή ονόματος για την Καβάλα, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του επιμελητηρίου της πόλης στο αίτημα των "αργοναυτών" για τροποποίηση του ονόματος της ΠΑΕ.

Η είδηση που ωστόσο δημιουργεί εντυπώσεις είναι πως δεν εμφανίστηκε κανείς την Δευτέρα από την διοίκηση των "μπλε" για να παραλάβει την γνωμοδότηση!

Για την συγκεκριμένη απόφαση μίλησε ο οικονομικός επόπτης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, λέγοντας:

" Το αίτημα έγινε από την ΠΑΕ Νέα Καβάλα που ως ανώνυμη εταιρεία είναι μέλος του Επιμελητηρίου της Καβάλας όπως κάθε ανώνυμη εταιρεία που υπάγεται στο αντίστοιχο επιμελητήριο του νομού, αναλόγως πού είναι η έδρα της.

Το αίτημα αυτό είναι για αλλαγή του διακριτικού τίτλου της και της επωνυμίας της. Η επωνυμία από Νέα Καβάλα, καταθέτοντας και το πρακτικό της γενικής συνέλευσης, να γίνει σε ΠΑΕ Νέος Ηρακλής-Νέα Καβάλα και ο τίτλος της από Νέα Καβάλα να γίνει Νέος Ηρακλής.

Στο αίτημα δεν υπάρχει αλλαγή έδρας. Το αίτημα που ήρθε στο Επιμελητήριο Καβάλας είναι η αλλαγή της επωνυμίας και του τίτλου της.

Το Σάββατο (2/7) έγινε μία σύσκεψη των φορέων της Καβάλας στο Δημαρχείο και εκεί, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, ο κ.Ρέμμος, είπε ότι 'ουδέποτε παραβρέθηκα σε γενική συνέλευση και ποτέ δεν υπέγραψα κάτι που να αφορά στην αλλαγή της επωνυμίας ή τίτλου, να συμφωνήσω ή να συναινέσω σε αυτό" τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

" Δεν ξέρω αν έγινε η γενική συνέλευση αλλά το χαρτί που προσκομίστηκε, το πρακτικό της γενικής συνέλευσης, στο Επιμελητήριο έλεγε ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση. Οι αποφάσεις σε μια γενική συνέλευση μπορεί να μην είναι ομόφωνες αρκεί όμως να παρευρίσκεται το 100%.

Εμείς ως Επιμελητήριο δεν μπορούμε να δώσουμε μια βεβαίωση αν δεν προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και περιμένουμε και την απόφαση της νομικής μας υπηρεσίας για το τι θα γίνει που ούτε αυτό μπορούσε να γίνει μετά από αυτή την εξέλιξη.

Ο Ερασιτέχνης ζήτησε αυτό το πρακτικό γιατί αύριο, Τρίτη (5/7), στην Αθήνα συγκαλείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το Επιμελητήριο Καβάλας δεν μπορούσε να αρνηθεί σε κάποιον που έχει έννομο συμφέρον να του δώσει αντίγραφο της αιτήσεως που κατατέθηκε στο Επιμελητήριο. Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε η νομική υπηρεσία."

Για το εάν εμφανίζεται υπογραφή του Ρέμμου (σ.σ προέδρου του Ερασιτέχνη ΑΟΚ) στο αίτημα τόνισε: " Η υπογραφή βρίσκεται μόνο στο βιβλίο μετόχων που βρίσκονται στη γενική συνέλευση. Η ΠΑΕ και οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να προσκομίζει τις υπογραφές. Προσκομίζει αντίγραφο πρακτικού της γενικής συνέλευσης. Ο κ.Ρέμμος με τον δικηγόρο του Ερασιτέχνη ΑΟΚ ζητήσανε, όπως έχουνε νόμιμο συμφέρον, αντίγραφο του πρακτικού της γενικής συνέλευσης που φαίνεται ότι είναι παρών ο Γ.Σ.

Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται από τις Ανώνυμες Εταιρείες. Τώρα βέβαια για τις ΠΑΕ υπάρχουν και ιδιομορφίες στον αθλητικό νόμο που δεν γνωρίζω να σας πω αλλά σε ό,τι αφορά στις Ανώνυμες Εταιρείες ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ