ΗΡΑΚΛΗΣ

Παπαθανασάκης: "Θέλω να πάμε στη Super League"

Παπαθανασάκης: "Θέλω να πάμε στη Super League"

Ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/7) Συνέντευξη Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/7) ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης.

Το παρών έδωσε και ο δικηγόρος του, Στέφανος Τσιμικάλης, που τοποθετήθηκε πρώτος χωρίς να ανοίξει όμως ιδιαίτερα τα χαρτιά του.

"Σοβαρό το ενδιαφέρον, μου είπε ότι την αγαπάει την ομάδα. Προς το παρόν είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε, γιατί γίνεται ακόμη ο έλεγχος. Στο στάδιο αυτό, δεν μπορώ να πω και κάτι παραπάνω.

Αφενός κάποια πράγματα ήδη έχουν τεθεί σε κίνηση, αλλά όσο το δυνατόν ταχύτερα θα μπορέσουμε να αλλάξουμε χέρια την ΠΑΕ. Είναι επιθυμία και των δύο πλευρών. Συζητήσεις βέβαια μπορεί να γίνονται πολλές αλλά πρέπει να υπάρχει και κάτι απτό", ήταν τα λεγόμενά του.

Τον λόγο πήρε ο Σπύρος Παπαθανασάκης που δήλωσε αρχικά:

"Εγώ ήμουν προπονητής και ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους δικηγόρους. Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα.

Χρειαζόμαστε προπονητή, χρειαζόμαστε παίκτες, χρειαζόμαστε γήπεδα. Σήμερα ξεκίνησαν τα έργα στη Μίκρα. Πρέπει να είμαστε πρώτοι και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Οι δικηγόροι δουλεύουν, αλλά δουλεύουμε και εμείς.

Αγαπάω πάρα πολύ τον Ηρακλή. Στο Τορόντο υπάρχει ο Γιάννης Κακαγιάννης που φωνάζει 1000 χρόνια Ηρακλής. Τώρα καταλαβαίνω και τον λόγο. Θέλω η ομάδα να είναι βιώσιμη να υπάρχει και στο μέλλον. Να υπάρχει καλή διαχείριση, να είμαστε αρκούντως ανταγωνιστικοί και να παίζουμε πολύ ωραία μπάλα.

Όλοι μου έχουν πει να μην το πω αυτό. Όμως θέλω με την καρδιά μου να πάμε στη Super League. Όλοι μου λένε μην το λες αυτό ακόμα, γιατί πρέπει να κάνουμε άλλα. Δεν θέλω να είμαστε μια μέρα στην πρώτη κατηγορία. Θέλω να πάμε να μείνουμε και να φτάσουμε ψηλά.

Ξέρω τι ομάδα είναι ο Ηρακλής. Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία σε μια πανέμορφη πόλη και κόσμο με πολύ πάθος. Το αγάπησα αυτό και θέλω να είμαι στην οικογένεια του Ηρακλή.

Ότι σας πω θα το κάνουμε. Θα βγούμε νικητές. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα έχουμε σοβαρά αποτελέσματα.

Εγώ ήμουν προπονητής και είχα πολλά νέα παιδιά για την εθνική ομάδα του Καναδά. Σταμάτησα πριν από 20 χρόνια. Ήρθα εδώ κατά λάθος. Μου μίλησαν για κάποιες ομάδες, αλλά εμένα μου άρεσε ο Ηρακλής.

Μου μίλησε ο Μάκης και ένα άλλο παιδί στον Καναδά που θα έρθει να βοηθήσει. Δεν έχω μιλήσει με άλλη ομάδα, θέλω όμως να βοηθήσω τον Ηρακλή".

Για το επιχειρηματικά του σχέδια είπε:

"Και η μάνα μου μου λέει ότι δεν ξέρει τι ακριβώς κάνω. Ούτε και στον Καναδά. Κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα, όμως άμα μου αρέσει κάτι και θέλω να το κάνω.

Έχω μια εταιρία έρευνας και ανάπτυξης κατά του καρκίνου. Σχεδιάζουμε την δημιουργία οικιστικών μονάδων στον Καναδά και ένα ίδρυμα που φιλοξενούνται παιδιά που δεν έχουν γονείς ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επειδή θέλω να μείνω περισσότερο στην ομάδα, έχω βάλει κάποια πράγματα προς πώληση για να είμαι εδώ. Θα κόψω πολλά, θα αποδεσμευτώ για να μπορέσω να είμαι εδώ και να βοηθήσω την ομάδα".

Για το αν επεκταθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα: "Όχι", ενώ για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο τόνισε:

"Έχουμε κάτσει κάτω και ξέρουμε ακριβώς την ομάδα. Ο κ. Μπέζας και ο προπονητής ετοιμάζουν τους παίκτες και θα μιλάμε κάθε μέρα μαζί τους. Όμως έχω ρωτήσει έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύομαι και θα μείνει εδώ και θα βοηθήσει. Είναι ο κ. Σεντελίδης. Δεν του αρέσει να μιλάει πολύ αλλά ξέρει μπάλα και θα βοηθήσει πάρα πολύ".

Για την αγάπη που έχουνε συναντήσει τόνισε: "Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι ανάλογο στη ζωή μου. Όπου πηγαίνουμε πραγματικά μας αντιμετωπίζουν με αγάπη".

Εάν κάτι δεν πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις ξεκαθάρισε: "Θα κάνω ότι έκανα τον τελευταίο μήνα. Δεν θα ακούσω τον δικηγόρο μου και θα προσπαθήσω να το φτιάξω όπως πρέπει".

Για τα χρήματα που θα διαθέσει υποστήριξε: "Επί του παρόντος κινούμαι με έναν προϋπολογισμό που έχω φτιάξει, αλλά ξέρω τι χρειάζεται και κινούμαι με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό".

Σε εκείνο το σημείο του ζητήθηκε να αποκαλύψει ποιος τον πλησίασε και γιατί θα εμπιστευτεί άτομα της προηγούμενης διοίκησης από την στιγμή που έχει κάνει τόσα λάθη με αποτέλεσμα να μην ανέβει η ομάδα. "Ρώτησα τον κ. Στοίτσι για τον Ηρακλή και εκείνος με έφερε σε επαφή με τον κ. Σεντελίδη. Για τα άτομα τις προηγούμενης διοίκησης, όσοι είναι στο πάνελ τους έχω εμπιστοσύνη".

Για τα επόμενα σχέδιά του και την Μίκρα επισήμανε: "Πρώτος στόχος είναι να οργανώσουμε τα πράγματα. Ωστόσο τίποτα και κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανυπέρβλητο".

Για το αν σκοπεύει να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Ηρακλή σημείωσε: "Έχω ζητήσει από τον κ. Τσιργογιάννη να συναντηθούμε".

Για τις συζητήσεις που έχουν με την πλευρά του Θόδωρου Παπαδόπουλου δεν έκρυψε πως: "Όλα κυλούν ομαλά", ενώ για τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ είπε: "Υπάρχουν πλάνα. Έχουν γίνει ενέργειες. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

Τέλος για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε άτομα της προηγούμενης διοίκησης ο Παπαθανάσκης δήλωσε: "Για την εμπιστοσύνη, κοιτάω αν είναι πιστός στην ομάδα και αν βοηθάει. Πιστεύω ότι όσοι είναι στο πάνελ είναι της εμπιστοσύνης μου. Όλα τα άλλα θα φτιάξουν".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ