ΗΡΑΚΛΗΣ

Στάμου: "Έτοιμος στην Super League"

Στάμου: "Έτοιμος στην Super League"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Στάμου πέρασε την πόρτα του χειρουργείου λόγω προβλήματος στον προσαγωγό του και όπως τονίζει στο Sport24.gr δείχνει ανυπόμονος για τη νέα σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα βρει τον Ηρακλή ξανά στη Super League.

Ο Δημήτρης Στάμου το πάλεψε με νύχια και με δόντια για να είναι παρών στα πλέι οφ και να συμβάλει στην ολοκλήρωση της επίτευξης του Νο1 στόχου της ανόδου για τον Ηρακλή στην Super League αλλά ήταν γραφτό του να προλάβει μόνο την πρεμιέρα με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός πέρασε χθες την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στον προσαγωγό του και όπως τόνισε στο Sport24.gr δείχνει ανυπόμονος για την νέα αγωνιστική περίοδο και την παρουσία του στην Super League.

Η θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε ο Στάμου από την επομένη της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και για μία εβδομάδα δεν αποδείχθηκε ικανή για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του. Για αυτό και αποφασίστηκε η λύση του χειρουργείου για να απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Πρόβλημα που ουσιαστικά προέκυψε στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη όπου είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 64΄ για να περάσει στη θέση του ο Νίκος Πουρτουλίδης. Μετά από 53 μέρες απουσίας με καθημερινή θεραπεία κατάφερε να επανέλθει στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΚ που έμελλε να είναι και το τελευταίο του στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Πλέον η επιστροφή του στην δράση υπολογίζεται σε 4 εβδομάδες. Σε ένα χρονικό σημείο που συμπίπτει με το φινάλε των πλέι οφ και όπως γίνεται κατανοητό δύσκολα να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Εν ολίγοις ο Νίκος Παπαδόπουλος θα στερηθεί τον Στάμου στο υπόλοιπο των πλέι οφ κάτι που είχε αναγκαστεί να δεχθεί και να προσαρμοστεί και μετά από τον επαναληπτικό προημιτελικό με τον Πανιώνιο. Είτε για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είτε για το δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής. Κι αυτό γιατί ο 24χρονος είχε αγωνιστεί σε 11 από τα 12 παιχνίδια του 2ου ομίλου της Football League ως βασικός βγάζοντας όλο το 90λεπτο όπως είχε συμβεί και στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΚ ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο είχε και στην πορεία του Ηρακλή στον θεσμό του Κυπέλλου.

«Ήταν μία επέμβαση που έπρεπε να γίνει στον αριστερό προσαγωγό μου και πλέον θα είμαι 100% έτοιμος στη νέα χρονιά. Εκεί όπου η ομάδα θα αγωνίζεται στην Super League και ανυπομονώ για το ξεκίνημα της προετοιμασίας», παραδέχθηκε ο Στάμου στο Sport24.gr που τοποθετήθηκε αμέσως μετά για το χρονικό σημείο που έγινε η επέμβασή του. «Σε πρώτη φάση είχε κριθεί πως οι ενοχλήσεις θα υποχωρούσανε με την απαιτούμενη θεραπεία αλλά αυτό δεν έγινε όπως την πρώτη φορά. Για αυτό και πήραμε την απόφαση να χειρουργηθώ για να είμαι απόλυτα έτοιμος για τη νέα χρονιά. Ήταν μία επέμβαση που αργά ή γρήγορα θα έπρεπε να γίνει και έγινε τώρα που η ομάδα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την άνοδό της».

Ο Στάμου επέστρεψε στα παιχνίδια του Ηρακλή στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο αλλά ήταν γραφτό να είναι και το τελευταίο του φετινό παιχνίδι. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός είχε κάνει υπομονή για 53 μέρες μετά από τον επαναληπτικό προημιτελικό και ξεκίνησε βασικός από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Η φάση όμως του δευτέρου ημιχρόνου στην μεγάλη περιοχή του Σίλβα Χουάντερσον αποδείχθηκε μοιραία.

«Όταν γλίστρησα αισθάνθηκα ότι άνοιξαν όλα μέσα στον προσαγωγό μου. Παρόλα αυτά όμως δεν το έβαλα κάτω. Δεν ήθελα με τίποτα να βγω από το παιχνίδι και για αυτό δεν ζήτησα αλλαγή από τον προπονητή μου όταν με ρώτησε. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους μας αλλά ήθελα να μείνω μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και πήρα δύναμη από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες».

Σύμφωνα με τον Στάμου ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η προτροπή του έμπειρου κεντρικού αμυντικού του Ηρακλή του Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι. «Είναι αλήθεια ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προτροπή του Μπαρτολίνι που ήρθε από πάνω μου και μου είπε σήκω να τελειώσουμε το παιχνίδι. Χαίρομαι που τα κατάφερα και η κατάκτηση της νίκης μας μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την προσπάθεια που είχα καταβάλει».

Για το αν αισθάνεται άτυχος αφού έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο των πλέι οφ ο Στάμου χωρίς δεύτερη σκέψη το αρνήθηκε. «Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι άτυχος. Ήταν μία επέμβαση που έπρεπε να γίνει και έγινε τώρα που η ομάδα πέτυχε την άνοδό της. Αντίθετα αισθάνομαι δικαιωμένος που το περασμένο καλοκαίρι επέλεξα τον Ηρακλή και είχα μία πολύ γεμάτη χρονιά δίνοντας ραντεβού για την επόμενη στην Super League αφού έχω συμβόλαιο».

Κι όσο για την χρονιά που ολοκληρώνεται για τον Ηρακλή όπου γίνεται πράξη ο Νο1 στόχος που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στην Super League ο Στάμου ήταν ξεκάθαρος. «Δίκαια είμαστε αγκαλιά με την άνοδό μας στην Super League γιατί το αξίζαμε με βάση την πορεία μας κι όχι μόνο στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος αλλά και στο ξεκίνημα των πλέι οφ. Ξεκινήσαμε με δύο νίκες στην έδρα μας επί της ΑΕΚ και εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού Βόλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χαλαρώνουμε αλλά θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι τέλους. Κι αυτό για να πάρουμε την 1η θέση στα πλέι οφ».

Σε μία γεμάτη χρονιά όμως που ο Στάμου αρνείται ότι στάθηκε άτυχος έχει το δικό του παράπονο. « Παρά το ότι πετύχαμε τον βασικό μας στόχο το παράπονό μου είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει να προκριθούμε και στον τελικό του Κυπέλλου και να το διεκδικήσουμε. Κάναμε μία πολύ καλή πορεία αφήνοντας εκτός τρεις ομάδες της Super League (σ.σ. Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος) και στις λεπτομέρειες αποκλειστήκαμε από την Ξάνθη».

Για την παρουσία των φιλάθλων του Ηρακλή στο πλευρό της ομάδας από το ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας ο Στάμου τόνισε: «Από την πρώτη προπόνηση ο κόσμος του Ηρακλή έδειξε ότι θα ήταν στο πλευρό μας και ότι διψούσε για την άνοδο στην Super League όσο και εμείς που ήμασταν στην ομάδα. Η πορεία μας τον έφερε ακόμη πιο κοντά μας τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας με αποκορύφωμα το παιχνίδι της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ όπου η εικόνα στις κερκίδες του Καυτανζογλείου ήταν απίστευτη και μας έσπρωξε στη νίκη. Για αυτό και εύχομαι να είναι ανάλογη και καλύτερη και στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούνε».

Για το μυστικό της φετινής πορείας του Ηρακλή ο Στάμου παραδέχθηκε: « Σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοικητική ηρεμία που υπήρχε από την πρώτη στιγμή με την διοίκηση και τον πρόεδρο τον κ. Παπαθανασάκη να είναι συνεχώς δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε». Με τον Στάμου να κατέληξε αναφερόμενος στον τεχνικό του Ηρακλή Νίκο Παπαδόπουλο: «Δημιούργησε την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και έβαλε την σφραγίδα του στο αγωνιστικό προφίλ και στην ταυτότητα με χαρακτήρα νικητή που είχαμε από το πρώτο παιχνίδι. Για αυτό και φυσικά έχει το δικό του σημαντικό μερίδιο στην επίτευξη του στόχου της ανόδου του Ηρακλή στην Super League».

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ