ΗΡΑΚΛΗΣ

"Οργάνωση και μεθοδικότητα για το πρωτάθλημα"

"Οργάνωση και μεθοδικότητα για το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρεται σε πολλά θέματα σχετικά με τον "Γηραιό".

Στον Focus Fm 103,6 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη χρονιά που ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και για την επόμενη μέρα του ίδιου αλλά και της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σχετικά με τον Ηρακλή:

Ο Ηρακλής, όπως και άλλες μεγάλες ομάδες, όπως είναι λογικό, χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση. Μόνο με ομόνοια, σύμπνοια και προγραμματισμό θα μπορέσει να αντιπαρέλθει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο του, αφού είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Μακάρι η λύση που θα βρεθεί να είναι η εύρεση πολλών χρημάτων, τα οποία θα φέρουν καλύτερη οργάνωση και σωστότερο προγραμματισμό. Πάντα όμως με αγάπη, σύμπνοια και λατρεία προς το στόχο, ο οποίος θα πρέπει να είναι κοινός.

Σχετικά με την αποτυχία της ανόδου στη Super League:

Όταν ανέλαβα την ομάδα προερχόταν από δύο ήττες. Ήταν λοιπόν πολύ δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξουν τα πράγματα. Παρά όμως τις τρεις πρώτες ισοπαλίες, οι δύο νίκες στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα τη ψυχολογία. Τότε δώσαμε μια υπόσχεση με τους ποδοσφαιριστές μου, να αφήσουμε στην άκρη τα πάντα και να παλέψουμε για τον κοινό στόχο, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο.

Παλέψαμε πολύ, αλλά ένα άτυχο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή Ψαχνών, όπου ισοφαριστήκαμε στο 80ο λεπτό, μας έφερε και πάλι πίσω. Θεωρώ πως αυτό ήταν το παιχνίδι-κλειδί, αφού αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς θα είχαμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κυνηγήσουμε το στόχο της ανόδου.

Μετά λοιπόν από αυτό το ματς, ναι μεν συνεχίσαμε να παλεύουμε, λίγο όμως το γεγονός ότι πληρώναμε το παραμικρό λάθος, λίγο η έλλειψη βάθους σε ένα τέτοιο μαραθώνιο, όπως είναι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, δεν τα καταφέραμε εν τέλει.

Η Κέρκυρα, παραδείγματος χάρη, τον Ιανουάριο γέμισε ακόμη περισσότερο ένα αρκετά γεμάτο ρόστερ με 5 μεταγραφές, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Κρίμα λοιπόν για μας που δεν τα καταφέραμε. Στεναχωριέμαι προσωπικά, αλλά στεναχωριέμαι και για τον κόσμο της ομάδας, που θα είναι αναγκασμένος και του χρόνου να τη βλέπει να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και όχι εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Σχετικά με άλλους λόγους που δεν επέτρεψαν την ομάδα να ανέβει:

Θεωρώ πως όταν ένας προπονητής, μετά από άτυχο αποτέλεσμα για την ομάδα του, παρουσιάζει δικαιολογίες για το τι έφταιξε, ένα 80% αυτών που τον ακούνε αδιαφορεί και ένα 20% γελάει.

Μίλησα πολλές φορές με τους ποδοσφαιριστές μου, προσπάθησα να τους παρασύρω ώστε να επικεντρωθούν μόνο στον αγωνιστικό στόχο της ομάδας. Δε θα επικεντρωθώ σε εξωαγωνιστικά προβλήματα. Θεωρώ πως ο σημαντικότερος λόγος αποτυχίας, όπως είπα και παραπάνω, ήταν η έλλειψη βάθους κυρίως μεσοεπιθετικά. Το ρόστερ μας ήταν μεσοεπιθετικά αρκετά περιορισμένο, κάτι που επιδεινώθηκε με την αποχώρηση του Ονουάτσι αλλά και τον τραυματισμό του Τάι στην αρχή των play-off.

Προσωπικά αισθάνομαι πως έκανα τα πάντα, όπως φυσικά και οι ποδοσφαιριστές μου. Με λίγη τύχη θα τα καταφέρναμε, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Τώρα όλοι πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, η οποία σίγουρα είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει πάση θυσία αυτοί που διοικούν, αλλά και αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ομάδα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε λύση με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον Ηρακλή.

Σχετικά με το αν η επόμενη μέρα περιέχει και τον ίδιο μέσα:

Τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε έναν αρκετά καλό προγραμματισμό, με στόχο να κάνουμε τον Ηρακλή να πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα. Με μεγάλη μου χαρά να μείνω και να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο σοβαρό εγχείρημα, το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να υλοποιηθεί.

Πρέπει όλες οι κινήσεις να γίνουν με νηφαλιότητα, μεθοδικότητα και αρκετά καλή οργάνωση. Επίσης πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, ώστε να μπορέσουμε να ενισχυθούμε και από εκεί.

Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με συμβόλαια, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τα συμβόλαιά του λήγουν, αλλά αξίζουν να συνεχίσουν να φοράνε αυτοί τη φανέλα. Όλοι αυτοί, πρέπει να πλαισιωθούν από κάποιες μεταγραφές που θα αντιληφθούν με το καλημέρα ποιας ομάδας τη φανέλα θα φορέσουν. Και τότε να είστε σίγουροι, ότι η ομάδα θα πετύχει του χρόνου την άνοδο.

Σχετικά με την τελευταία αγωνιστική και τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου:

Με το ζόρι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική συμπληρώνουμε 18άδα, όπως και στον αγώνα με την Κέρκυρα. Είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο να βλέπεις τον αντίπαλό σου να πανηγυρίζει την άνοδο κι εσύ να είσαι στο βούρκο. Θα το ξεπεράσουμε όμως αρκεί η επόμενη μέρα να περιέχει όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ