ΗΡΑΚΛΗΣ

Οι 1.305 ημέρες του Ηρακλή μέχρι την ιστορική άνοδο

Οι 1.305 ημέρες του Ηρακλή μέχρι την ιστορική άνοδο
INTIME SPORTS

Μπορεί να χρειάστηκαν να περάσουν 1.305 μέρες αλλά μικρή σημασία έχει πλέον, καθώς ο Ηρακλής επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στην Super League με μεγαλομέτοχό του τον Σπύρο Παπαθανασάκη και προπονητή του τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο Ηρακλής βρίσκεται και πάλι στην Super League αν και χρειάστηκε να περιμένει 1.305 μέρες για να πανηγυρίσει και πάλι την επιστροφή του στην θέση που ανήκει. Η παρουσία του Σπύρου Παπαθανασάκη από το περασμένο καλοκαίρι έφερε ηρεμία στα διοικητικά την ίδια ώρα που ο Νίκος Παπαδόπουλος έχοντας και την περσινή εμπειρία στα πλέι οφ στην θέση του προπονητή με σύμμαχό του τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Παύλο Μυροφορίδη έκαναν πράξη το Νο1 στόχο.

Μόνο λίγη δεν ήταν η αδικία που ένιωσαν το καλοκαίρι του 2011 άπαντες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας στην ΠΑΕ Ηρακλής και πολύ περισσότερο οι φίλαθλοι της ομάδας παρά τους αγώνες που κατέβαλαν. Από τότε χρειάστηκε να κάνουνε υπομονή τέσσερις αγωνιστικές περιόδους μέχρι χθες στην Κόρινθο όπου μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της φετινής Football League το μαρτύριό τους να ολοκληρώνεται.

Η αρχή του αγωνιστικού μαρτυρίου είχε γίνει στις 6 Νοεμβρίου του 2011 στην Νέα Καλλικράτεια για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής μέχρι χθες 3 Ιουνίου 2015 στην Κόρινθο. 1.305 μέρες ή 186 εβδομάδες μετά όπου ο Ηρακλής μετά από το 1-1 κόντρα στην Παναχαϊκή σφράγισε και μαθηματικά την άνοδό του στην Super League. Αυτήν με την οποία είχε φλερτάρει και πριν από δύο χρόνια στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Football League όπου ήθελε τη νίκη επί του Παναιτωλικού, που όχι μόνο δεν ήρθε αλλά συνοδεύτηκε με ήττα με 0-2 ενώ δεν τα κατάφερε και στα πλέι οφ που ακολούθησαν.

Οι 1.305 ημέρες του Ηρακλή μέχρι την ιστορική άνοδο
INTIME SPORTS

Στις 19 Μαΐου του 2011, η επιτροπή της Ιδιότητας και μεταγραφών με πρόεδρό της τον Θόδωρο Κουρίδη και αυτή της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League με διαφορά λίγων ωρών έβγαλαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για την ΠΑΕ Ηρακλής. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν της έδωσαν και την δυνατότητα να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Κάπως έτσι, στις 6 Νοεμβρίου του 2011 ξεκίνησε ο Γολγοθάς του Ηρακλή στην Νέα Καλλικράτεια με μία ενδεκάδα 16χρονων στην πρεμιέρα της Δ΄ Εθνικής όπου στις κερκίδες του βρίσκονταν 5.000 οπαδοί της ομάδας. Σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 0-0 με συνδετικό κρίκο εκείνης της ενδεκάδας με την σημερινή ομάδα τον Κοσμά Τσιλιανίδη. Κι όσο αναλυτικά για την ενδεκάδα του Ηρακλή, σε εκείνο το παιχνίδι αποτελούνταν από τους: Κωφό, Φοιτά, Τριανταφυλλίδη, Ηρακλή, Πόπτση, Μαυρίδη, Κρυστάλλη, Καρανδρέα, Τσιλιανίδη, Σαράφογλου και Γαλάνη.

Σε εκείνο το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ο Ηρακλής παρέμεινε για έξι μόλις αγωνιστικές του καθώς η συγχώνευση με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης με πρόεδρό της τον Θόδωρο Παπαδόπουλο τον έφερε στην Γ΄ Εθνική εκεί όπου παρέμεινε για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, ακολούθησε η άνοδος στην Football League όπου παρέμεινε για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Το περασμένο καλοκαίρι και αφού την πρώτη απόπειρα έφθασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό, λόγω της ήττας που γνώρισε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από τον Παναιτωλικό με 0-2, και στην δεύτερη άφησε για παρακαταθήκη τον Νίκο Παπαδόπουλο στην άκρη του πάγκου. Του νυν τεχνικού της ομάδας που την Κυριακή του Πάσχα του 2014 είχε διαδεχθεί τον Αργεντινό Γκιγιέρμο Όγιος.

Οι 1.305 ημέρες του Ηρακλή μέχρι την ιστορική άνοδο
INTIME SPORTS

Η έλευση του Σπύρου Παπαθανασάκη αντί του Θόδωρου Παπαδόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής έφερε συνάμα και την διοικητική ηρεμία που απαιτούνταν για μία πορεία πρωταθλητισμού στον δρόμο προς την Super League. Ο ομογενής επιχειρηματίας δεν άργησε να συμφωνήσει με τον Νίκο Παπαδόπουλο και κάπου εκεί ξεκίνησε το χτίσιμο της φετινής ομάδας.

Ο Παπαθανασάκης έφθασε σε σημείο αν και γνώριζε την κατάσταση να τακτοποιεί στην διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου οικονομικά όχι μία αλλά ουσιαστικά τρεις ομάδες. Και την προπέρσινη, αλλά και την περσινή τακτοποιώντας τις εκκρεμότητες που υπήρχανε σε πρώην μέλη τους. Όπως και πέτυχε να το κάνει δίνοντας την δυνατότητα στους νυν ποδοσφαιριστές να έχουνε την προσοχή τους στραμμένη αποκλειστικά στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Κι όσο για τον Παπαδόπουλο είχε νωρίτερα στην προσπάθειά του να χτίσει το φετινό ρόστερ την δυνατότητα λόγω της μη αδειοδότησης για τρεις μεταγραφές ξένων ή Ελλήνων κάτω των 24 ετών και όσων Ελλήνων ήθελε κάτω των 24 ετών σύμμαχό του τον Παύλο Μυροφορίδη. Τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας που πριν δύο χρονιές είχε πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League με τον Απόλλων Σμύρνης ως πρωταθλητής στην Football League και έχει το δικό του μερίδιο και στην άνοδο του Ηρακλή. Ήδη όμως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα στο όνομά του για το αν θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά κάτι που θα το γνωστοποιήσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παπαδόπουλος και Μυροφορίδης δεν είχανε πτοηθεί από την μη εξασφάλιση της αδειοδότησης του Ηρακλή και κινήθηκαν να καλύψουν τις τρεις θέσεις άνω των 24 ετών με τρεις Λατίνους και κατ΄ επέκταση Αργεντίνους με εμπειρία Super League θέλοντας να θωρακίσουν τον άξονα της ομάδας. Όπως και έγινε καταρχήν με τους Εμάνουελ Περόνε και Ντιέγκο Ρομάνο για να ακολουθήσει ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, παρά το ότι προερχόταν από τραυματισμό, με προτροπή και του πρώτου που εγγυόταν για την αξία του και δικαιώθηκε.

Ο Ηρακλής συμπλήρωσε το ρόστερ του και με Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών φθάνοντας συνολικά τις 17 μεταγραφές και έβαλε τις βάσεις στο Καρπενήσι με οδηγό και παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό όπως ήταν οι Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Σιατραβάνης και Τσιλιανίδης. Τα αποτελέσματα στα φιλικά μπορεί να μην ήταν τα επιθυμητά αλλά ο μόνος που δεν ανησυχούσε γιατί ήξερε πολύ καλά τι είχε στα χέρια τους ήταν ο Παπαδόπουλος και δικαιώθηκε.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με την πρόκριση επί της Λαμίας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και ακολούθως στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Football League με το διπλό στην Κατερίνη επί του Πιερικού και τον Νίκο Ζιαμπάρη παρά το ματωμένο του πρόσωπο να τελειώνει το παιχνίδι.

Ο Ηρακλής μπορεί να έχανε βαθμούς στο Καυτανζόγλειο Στάδιο αλλά εκτός έδρας ήταν ασταμάτητος με τον Σίλβα Χουάντερσον ανίκητο και έφθασε μία αγωνιστική πριν το τέλος του Α΄ γύρου να προσπερνάει την Λαμία και να σκαρφαλώνει στην 1η θέση του 2ου ομίλου. Κι όχι μόνο σκαρφάλωσε αλλά δεν την έχασε ποτέ με πιστολέρο του τον Γιάννη Λουκίνα συνεχίζοντας απτόητος την πορεία του και στον θεσμό του Κυπέλλου αποκλείοντας ομάδες Super League και έφθασε να φλερτάρει με τον τελικό του θεσμού.

Η ήττα από την Λάρισα στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Παπαδόπουλου να μπει στα πλέι οφ με 7 αντί για 9 βαθμούς και να ξεκινήσει στην 2η θέση τους πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που είχε 10 ερχόμενη από τον 1ο όμιλο. Μικρό το κακό. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα αν και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου από την Skoda Ξάνθη είχε σαν αποτέλεσμα ο Παύλος Μυροφορίδης να αλλάξει το γούρι του. Και πιο συγκεκριμένα το γυαλί ηλίου του που είχε πανηγυρίσει την άνοδο με τον Απόλλων Σμύρνης προ διετίας για να πετύχει μία ακόμη με τον Ηρακλή όπως και έγινε.

Ο Ηρακλής μπήκε με 7 βαθμούς στα πλέι οφ και νικώντας στην πρεμιέρα την ΑΕΚ μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με 2-1 ουσιαστικά είχε τελειώσει και την υπόθεση άνοδο. Παρόλα αυτά ο Παπαδόπουλος ήθελε να γίνει και μαθηματικά και δεν είχε άδικο. Ακόμη και την περασμένη Κυριακή μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο ο Σπύρος Παπαθανασάκης συμφωνούσε μαζί του αν και απέμενε μόνο ένας βαθμός. Αυτός που ήρθε χθες στην Κόρινθο με το 1-1 κόντρα στην Παναχαϊκή που και πάλι δεν θα χρειαζόταν αφού ο Απόλλων Σμύρνης δεν κέρδισε την ΑΕΚ μετά το τελικό 3-3 αν και προηγήθηκε τρεις φορές.

Ο Γολγοθάς τελείωσε και ο Ηρακλής ήταν στην Super League. Το πάρτι καλά κρατούσε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Κορίνθου και συνεχίστηκε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή. Στο κερασάκι μιας χρονιάς όπου η ομάδα που δημιούργησε ο Παπαδόπουλος το περασμένο καλοκαίρι έγινε στην πορεία παρέα, οικογένεια και μία γροθιά που συνεχείς ροπαλιές αλά Ηρακλής πέτυχε να κάνει πράξη τον στόχο της ανόδου στην Super League.

Οι 1.305 ημέρες του Ηρακλή μέχρι την ιστορική άνοδο
INTIME SPORTS

Πριν όμως αυτήν είχε υπάρξει η επιβράβευση της πορείας στον θεσμό του Κυπέλλου στα Πηγάδια. Εκεί όπου 2.000 φίλαθλοι του Ηρακλή αποθέωσαν την ομάδα τους με τους ποδοσφαιριστές και τον Παπαδόπουλο να μην μπορούνε να κρατήσουνε τα δάκρυα συγκίνησης και στεναχώριας γιατί είχε χαθεί η πρόκριση στον τελικό του ΟΑΚΑ. Μία αποθέωση όμως που τους έδωσε δύναμη για την συνέχεια και την ολοκλήρωση της επίτευξης του βασικού στόχου της χρονιάς. Της ανόδου στην Super League. Δεν ήταν επίσης και λίγες οι στιγμές που οι φίλαθλοι του Ηρακλή παρέμεναν στις θέσεις τους και στο Καυτανζόγλειο Στάδιο μετά την λήξη παιχνιδιών και τραγουδούσαν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας ακόμη και όταν τα φώτα των προβολέων είχανε σβήσει. Μία εικόνα που ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς και της εικόνας του Παπαδόπουλου με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του.

Χαρακτηριστικό σύνθημα των φιλάθλων του Ηρακλή στον δρόμο της ανόδου στην Super League ήταν: «Στο όνομα του Ηρακλή, δώσαμε τις ζωές, τεράστιες οι πίκρες μας και λίγες οι χαρές μας. Μα άντεξε η αγάπη μας, ολόκληρο αιώνα, χαθήκαμε μέσα σε μια γαλάζια Βαβυλώνα». Τέλος κι αν η άνοδος στην Super League αποτέλεσε μία δικαίωση της φετινής πορείας που ήρθε χθες στην Κόρινθο είχανε προηγηθεί δύο ακόμη. Η πρώτη είχε να κάνει για τον Νίκο Παπαδόπουλο με την επιβράβευση από τον Σπύρο Παπαθανασάκη στην συμφωνία για νέο διετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Κι όσο για την δεύτερη αποτελεί την δικαίωση του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής με την εξασφάλιση της αδειοδότησης για την νέα αγωνιστική περίοδο ως ένα ακόμη αποτέλεσμα του γούρι που του προσέφερε το κυανόλευκο κασκόλ του.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ