ΗΡΑΚΛΗΣ

Γκόγκιτς: "Στόχος η άνοδος"

Γκόγκιτς: "Στόχος η άνοδος"

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σίνισα Γκόγκιτς στην πρώτη συνέντευξη Τύπου εν όψει της νέας σεζόν και λίγες ώρες πριν από την πρώτη προπόνηση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μίλησε για όλους και για όλα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου εν όψει της νέας σεζόν και λίγες ώρες πριν από την πρώτη προπόνηση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Μία συνέντευξη Τύπου που έγινε στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή με τον Σερβοκύπριο τεχνικό να αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις περιπτώσεις των Κιρόφσκι και Χουάντερσον.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: "Πρώτα από όλα εύχομαι να έχουμε υγεία και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον Ηρακλή και τη νέα χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη και τους φιλάθλους για τη στήριξή τους. Προχωρήσαμε με τον πρόεδρο και τον Κώστα Τσαλίκη στις μεταγραφές, με βάση τις ανάγκες που έχουμε και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε.

Θέλαμε την ποιότητα. Κινηθήκαμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και ο πρόεδρος έκανε αυτή την προσπάθεια, την οικονομική, και θέλω να τον ευχαριστήσω μιας και πήραμε αυτούς παίκτες που σας παρουσιάσαμε. Το ρόστερ σχεδόν ολοκληρώθηκε και υπάρχει περίπτωση για μία ακόμη μεταγραφή. Όλους τους παίκτες, παλιούς και νέους τους έχω εμπιστοσύνη και ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Super League εκεί που αυτή η ιστορική ομάδα αξίζει να είναι. Ο πρόεδρος και η διοίκηση έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τώρα είναι δική μου δουλειά, των συνεργατών μου και των παικτών. Αυτό που θέλω είναι δουλειά, ταπεινότητα, σεβασμό στον συμπαίκτη στον αντίπαλο και ομόνοια. Δεν θέλω μεγάλα λόγια. Στο γήπεδο φαίνονται όλα".

Για το πώς θέλει τον Ηρακλή της νέας αγωνιστικής περιόδου είπε: "Όποιος λέει μεγάλα λόγια και έχει υπεροψία, στο τέλος διαψεύδεται. Θέλω ταπεινή ομάδα που να μην ξεφύγει από τον στόχο της. Οι παίκτες έχουν ποιότητα, καλά χαρακτηριστικά και είναι άριστοι χαρακτήρες. Στην καριέρα μου, έζησα μεγάλα ονόματα και έζησα και καλούς παίκτες που μπορούσαν να σου χαλάσουν την ομάδα σε μία στιγμή. Εγώ θέλω να είμαστε όλοι μαζί, με τους φιλάθλους και να προχωρήσουμε μπροστά.

Από αυτό που έζησα στις 20 μέρες που ήμουν στον Ηρακλή, μπορώ να καταλάβω τους φιλάθλους, μπορώ να καταλάβω κάτι που έγινε, δεν στεναχωρήθηκαν παραπάνω από μας, πέρασε μια αρνητική εικόνα. Τα 105 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή, πρέπει να δείχνουμε καλή εικόνα προς τα έξω και η ομάδα δεν αξίζει αυτό που έγινε. Ξεκινάμε σήμερα. Πάμε στο Μπάνσκο στις 31 Ιουλίου και επιστρέφουμε στις 12 Αυγούστου. Μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος θα δώσουμε 9 φιλικά. Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και αν θα είναι ένας ή δύο όμιλοι. Είναι πράγματα που δυστυχώς γίνονται στην Ελλάδα. Πραγματικά, είναι δύσκολο να σχεδιάζεις κάποια πράγματα".

Για την αγωνιστική λογική της ομάδας που θέλει να χτίσει τόνισε: "Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου υπολογίσαμε κάπου 50 προπονήσεις. Μέσα από τη φιλοσοφία και τη δουλειά θέλω να χτίσουμε την εικόνα μας, να έχουμε κατοχή, να είμαστε κυρίαρχοι, να παίζουμε πρέσινγκ ψηλά και να έχουμε επιθετικότητα. Για αυτά όμως θα μιλήσουμε αργότερα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και θέλω να τους περάσω τη δική μου φιλοσοφία".

Για τον κόσμο του Ηρακλή επισήμανε: "Ζητώ να στηρίξουν τα παιδιά, να τους δώσουν τεράστια δύναμη και ώθηση που πραγματικά μπορεί να το κάνει. Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί τότε αυτή η δύναμη είναι τεράστια και να μείνουμε όλοι στον στόχο μας, που δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι να το πω, είναι η άνοδος".

Σε ερώτηση για την εύρεση χημείας στο σύνολό του με μία ενδεκάδα νέων ποδοσφαιριστών δήλωσε: "Εύκολο είναι, αν ξέρεις τι κάνεις, αν ξέρεις τη δουλειά. Είναι όλοι παίκτες αξίας, με ποιότητα, που έχουν κάνει και καριέρα στην Super League. Όλοι μαζί, παλιοί και νέοι, δεν ξεχωρίζω ονόματα, μέσα από τη δουλειά να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο που να ξέρει τι κάνει στο γήπεδο και έχουμε χρόνο να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει".

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από το υλικό που θα έχει στα χέρια του είπε: "Το υλικό μπορεί να πετύχει τον στόχο. Μπορεί να κάνουμε μία ακόμη μεταγραφή. Το ότι πριν αρχίσει η προετοιμασία, το ρόστερ έχει σχεδόν συμπληρωθεί δείχνει μια σούπερ προσπάθεια από τον κ. Παπαδόπουλο από τη στιγμή που διαλέξαμε τους παίκτες εγώ και ο κ. Τσαλίκης. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρόεδρο γιατί από την πρώτη μέρα θα έχω όλους τους παίκτες".

Αναφέρθηκε στις επιλογές που έγιναν στην άμυνα: "Δεν έβλεπα διαφορά από Έλληνες και ξένους. Η Β΄ κατηγορία είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα από την Super League. Ήθελα δύο έμπειρους παίκτες στην άμυνα για να βοηθήσουνε τα νέα παιδιά".

Σε ερώτηση για την θέση στην οποία θέλει να γίνει η επόμενη και λογικά τελευταία μεταγραφή επισήμανε: "Θα το μάθετε όταν την κάνουμε. Δεν είμαι βιαστικός, έχουμε κάνει τόσα, μπορούμε να περιμένουμε, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου".

Για τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον Ηρακλή είπε: "Ήμουν αντίπαλος με τον Ηρακλή, με τον Ολυμπιακό πάντα είχαμε δύσκολα παιχνίδια εδώ. Είδα έναν πρόεδρο που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Με πήρε γρήγορα τηλέφωνο, μου έδειξε εμπιστοσύνη και όσο τον γνώριζα από κοντά με κέρδιζε ακόμη καλύτερα. Όταν ήρθα στον Ηρακλή κατάλαβα καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ηρακλής. Και ο Ηρακλής είναι ευκαιρία για μένα στην προπονητική μου καριέρα, είναι ευκαιρία να δουλέψω σε μία μεγάλη ομάδα που έχει στόχους και δίνει κίνητρο".

Σε ερώτηση για τον Κιρόφσκι και την απόφαση να λυθεί η συνεργασία εξήγησε: "Αν έχετε ακούσει αυτό που είπα πριν, για τον τρόπο παιχνιδιού, μπορείτε να καταλάβετε. Από άποψη χαρακτήρα το παιδί ήταν μια χαρά, έκανε προπόνηση, δεν είχα παράπονο, μόνο αυτό που είπα πριν, δεν ταίριαζε με τον τρόπο παιχνιδιού. Ήθελα να πάρω έναν παίκτη που να μπορεί να μου δώσει περισσότερα. Πήρα την απόφαση. Και εγώ εκεί ήμουν σκεφτικός γιατί είναι ένα σέντερ φορ που έβαλε 12 γκολ σε έξι μήνες. Ήμουν σκεφτικός για αυτό είχα πει στον πρόεδρο να περιμένει μέχρι να βρούμε κάποιον".

Τέλος και σε ό,τι αφορά τον Χουάντερσον έκανε σαφές: "Ο Χουάντερσον είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και έκανε καλή σεζόν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί ένας τερματοφύλακας θα σου πιάσει θέση ξένου ενώ μπορείς να έχεις πέντε ξένους. Μόνο αυτός είναι ο λόγος, ήθελα έναν τερματοφύλακα επίσης που να ξέρει τη γλώσσα και να συνεννοείται με την άμυνα".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ