ΗΡΑΚΛΗΣ

Αυτό είναι το νέο προπονητικό τιμ του Ηρακλή

Αυτό είναι το νέο προπονητικό τιμ του Ηρακλή
Ηρακλής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιάννης Αμανατίδης, παρουσίασε τους νέους του συνεργάτες στο προπονητικό τιμ του Γηραιού, μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, ενώ υποστήριξε ότι δεν τον αγχώνει τίποτα.

Ο Θωμάς Στράτος, όπως πρώτα διαβάσατε στο Spor24.gr, είναι ο βοηθός του Γιάννη Αμανατίδη στο προπονητικό επιτελείο του Ηρακλή. Ο 50χρονος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή (21/10) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο νέος τεχνικός των Θεσσαλονικέων.

Ο Αμανατίδης ανέφερε αρχικά, παρουσιάζοντας τους νέους του συνεργάτες: " Με ξέρετε πλέον είμαι δύο ημέρες στην ομάδα. Στον Ηρακλή είμαι δύο μήνες στην Κ20. Θέλω να σας συστήσω τους συνεργάτες μου. Είναι ο Θωμάς Στράτος, ο άμεσος συνεργάτης μου. Εχει σπουδαία καριέρα στα γερμανικά γήπεδα. Εχει παίξει σε Μπίλεφελντ και Αμβούργο. Θα είναι δίπλα μου όσο είμαι και εγώ εδώ. O Περικλής Βλαχάκης και ο Θανάσης Τράμπας είναι οι γυμναστές και οι άνθρωποι που θα κάνουν την αποκατάσταση στην ομάδα και την ανάλυση των αντιπάλων. Εμείς είμαστε πλέον οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού. Επίσης θα ήθελα να πω πως σέβομαι τους πάντες και το ίδιο περιμένω και από τη δική σας πλευρά. Αφήνουμε τα προβλήματα στην άκρη. Εχω ένα θέμα όταν διαβάζω πράγματα που δεν αληθεύουν".

Για το τι τον έχει ενοχλήσει: " Ακουσα πως γράφτηκε για ένα θέμα, πως εγώ είπα για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα στην Τούμπα, ενώ ακούστηκε πως εγώ έβαλα πρόστιμο στους παίκτες. Αυτά είναι ανοησίες. Δεν είναι αλήθεια. Με πειράζει πως ακούγεται ότι εμένα με έφερε στον Ηρακλή ο κ. Καγιούλης. Οποιος το είπε, ας έρθει να με βρει να μου το πει. Εγώ ήρθα στην Κ20 από τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Σάββα Κωφίδη. Ο Νίκος με βρήκε σε ένα σεμινάριο προπονητών και έτσι μου έγινε η πρόταση. Δέχομαι κριτική, αλλά αγωνιστική, όχι προσωπική, με λέξεις που δεν έχουν χώρο σε ένα αθλητικό τμήμα".

Αυτό είναι το νέο προπονητικό τιμ του Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί: "Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Κομβικό δεν είναι, είμαστε στην 6η αγωνιστική. Αν νομίζει κάποιος πως εμείς θα συγκριθούμε με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ είναι γελασμένος. Οι αντίπαλοι που κοιτάμε στα μάτια ισάξια, θα πρέπει να τους πάρουμε και εκεί δεν χωράνε δικαιολογίες. Θέλουμε το καλό του Ηρακλή, θέλουμε τους τρεις βαθμούς, όμως δεν ισχύει πως μετά από αυτό το παιχνίδι τελειώνει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Ο στόχος μας είναι ένας. Να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δε πιστεύω κάποιος άλλος να σκέφτεται κάτι διαφορετικό. Αγχος σίγουρα υπάρχει. Θα πρέπει να υπάρχει όμως μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας. Εμείς δε θα παρουσιάσουμε μία διαφορετική ομάδα. Δε γίνεται και δεν είναι καλό. Η ομάδα θα έχει ίδιο πρόσωπο, όμως θα βάλω τις δικές μου πινελιές για να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία".

Για το αν νιώθει πίεση ο ίδιος: "Δεν νιώθω πίεση. Δεν με αγχώνει. Εγώ ήμουν προπονητής της Κ20 και είμαι εδώ να βοηθήσω τον Ηρακλή. Το πόσο καλά θα τα καταφέρω θα το δείξει η πορεία. Θέλουμε τον χρόνο μας. Εγώ κοιτάω την Κυριακή, δεν με ενδιαφέρει η Δευτέρα, ούτε το πόσο χρόνο θα έχω. Είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο".

Για τον Θωμά Στράτο και το πώς επιλέχθηκε: " Εγώ έμαθα πως αναλαμβάνω την Δευτέρα. Είπα εδώ είμαι να βοηθήσω. Ηξερα πως το τεχνικό τιμ του κ. Παπαδόπουλου θα αποχωρήσει. Είχα το νου μου στον Θωμά (σ.σ. Στράτο) του μίλησα και ήρθε να με βοηθήσει. Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που είχα στο μυαλό μου όταν ανέλαβα".

Για το αν νιώθει υπηρεσιακός ή όχι: "Εγώ θέλω το καλύτερο είτε ως υπηρεσιακός προπονητής είτε όχι. Αν μείνω εγώ θα το αποφασίσει η διοίκηση".

Για το αν τον τρομάζει η έλλειψη προπονητικής εμπειρίας: "Όχι. Δε με αγχώνει τίποτα. Δεν έχω όντως εμπειρία, γι’ αυτό και έχω τον Θωμά Στράτο που έχει περισσότερη εμπειρία. Δεν έχω άγχος".

Αυτό είναι το νέο προπονητικό τιμ του Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα με την κόντρα που υπάρχει μεταξύ διοίκησης και κόσμου: "Είναι ένα θέμα που όντως υπάρχει. Δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό. Αλλά δεν ευθύνονται και τα άτομα που είναι τώρα στην ομάδα. Εννοώ τους κ. κ. Καγιούλη και τον Ζαχαρία. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα π ληρώνονταν οι παίκτες, ούτε θα πηγαίναμε στις εγκαταστάσεις του Λόλα.

Εχουμε ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και λεφτά από την τσέπη τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία που υπάρχει ο Ηρακλής. Λόγω αυτών έχει η ομάδα ενημερότητες, παίκτες. Εχουμε προβλήματα το ξέρουμε, αλλά... Σε ό,τι αφορά την ένταση, εγώ δεν έχω καταλάβει με ποιον τα έβαλε ο κόσμος. Η ομάδα ψάχνει επενδυτή, βρέθηκε; Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που βάζει λεφτά για να υπάρχει ο Ηρακλής…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αμανατίδης: "Υπηρεσιακός και βλέπουμε"
Φέρνει Στράτο ο Ηρακλής

Photo credits: Action Images

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ