ΙΝΤΕΡ

Περνάει σε χέρια Κινέζων η Ίντερ

MILAN, ITALY - OCTOBER 19: Massimo Moratti, Honorary President of Inter and  Erick Thohir, President of Inter attend the FC Internazionale shareholder's meeting at Hotel Gallia on October 19, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Tullio Puglia - Inter/Inter via Getty Images)
MILAN, ITALY - OCTOBER 19: Massimo Moratti, Honorary President of Inter and Erick Thohir, President of Inter attend the FC Internazionale shareholder's meeting at Hotel Gallia on October 19, 2015 in Milan, Italy. (Photo by Tullio Puglia - Inter/Inter via Getty Images) INTER VIA GETTY IMAGES

Ο Έρικ Τοχίρ διαπραγματεύεται για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ίντερ και όλα δείχνουν πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το deal με Κινέζους επενδυτές.

Για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια η Ίντερ ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο, με τον Ερίκ Τοχίρ να βρίσκεται μία ανάσα από το να δώσει τα χέρια με την Suning Group και να μεταβιβάσει το 70% των μετοχών του συλλόγου σε Κινέζους επενδυτές.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα, ο Ινδονήσιος μεγιστάνας θα ταξιδέψει στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο για να "κλειδώσει" τη συμφωνία (κάπου στα 600 με 700 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ), με τον Τοχίρ να δηλώνει πως έρχεται νέα εποχή για τον σύλλογο.

Db Milano 15/11/2013 - assemblea dei soci di FC Internazionale Milano Spa / foto Daniele Buffa/Image Sport
nella foto: Massimo Moratti-Erick Thohir
Db Milano 15/11/2013 - assemblea dei soci di FC Internazionale Milano Spa / foto Daniele Buffa/Image Sport nella foto: Massimo Moratti-Erick Thohir WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

"Η Ίντερ είναι σε καλά χέρια. Αποφασίστηκε να παραχωρήσουμε την πλειοψηφία των μετοχών για να να κάνουμε ακόμα πιο δυνατό το σύλλογο μέσω ενός στρατηγικού συνεργάτη όπως η Suning, ένα δυνατό μέγεθος στην Κίνα.

Δουλέψαμε καλά με τον Μοράτι και ενισχύσαμε το σύλλογο. Έχουμε ένα μάνατζμεντ που αρμόζει σε τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ, κάτι που δεν έχουν όλοι στην Ιταλία.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία παγκόσμια Ίντερ η οποία όμως δεν θα χάσει τις αξίες και τις αρχές που την διέπουν", δήλωσε στην "Corriere dello Sport" ο Τοχίρ.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ