ΙΝΤΕΡ

Μαντσίνι: "Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα επέστρεφα στην Ίντερ"

Μαντσίνι: "Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα επέστρεφα στην Ίντερ"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εξέφρασε την ευχή να επαναλάβει με την Ίντερ τις επιτυχίες που είχε στην πρώτη θητεία του ενώ τόνισε πως στόχος του είναι να ξαναφέρει στο γήπεδο τους φίλους των "νερατζούρι".

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέστρεψε στο "Τζουζέπε Μεάτσα" ως τεχνικός της Ίντερ, αντί του Βάλτερ Ματσάρι, και το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από τους διοικούντες των "νερατζούρι".

"Χάρηκα πολύ που με δέχτηκαν θερμά οι οπαδοί. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γύριζα στην Ίντερ, όλα όμως έγιναν πολύ γρήγορα. Αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο", δήλωσε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός, για να συνεχίσει:

"Δεν ξερώ ακόμα καλά όλους τους παίκτες, οπότε είναι δύσκολο να τους συγκρίνω με την ομάδα που άφησα. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή ενός προπονητή αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και η ευθύνη δεν ανήκει πάντα στον προπονητή.

Μαντσίνι: "Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα επέστρεφα στην Ίντερ"

Θεωρώ καλό προπονητή τον Ματσάρι. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι, ελπίζω να επαναλάβουμε αυτά που πετύχαμε 10 χρόνια πριν".

Στο πρώτο του πέρασμα από το πάγκο της Ίντερ, την τετραετία 2004-08, ο "Μάντσιο" πανηγύρισε την κατάκτηση επτά τίτλων (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 ιταλικά Σούπερ Καπ), ενώ όσον αφορά στη νέα πρόκληση που έχει με τους Μιλανέζους είπε:

"Η ομάδα δείχνει ότι έχει ποιότητα, όπως και πριν από δέκα χρόνια, και απλά χρειαζόμαστε λίγη τύχη, να δουλέψουμε μαζί και να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν.

Μαντσίνι: "Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα επέστρεφα στην Ίντερ"

Είμαι χαρούμενος με τον ενθουσιασμό, καθώς αυτός είναι η βάση για τις επιτυχίες. Είναι στο χέρι μας να επαναφέρουμε το ενθουσιασμό και να ξαναφέρουμε τους οπαδούς μας στο γήπεδο ώστε να ξαναέρθουν οι μέρες επιτυχίας.

Ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ ότι θα επέστρεφα, καθώς όταν έχεις κάνει καλή δουλειά έχεις να χάσεις τα πάντα γυρίζοντας πίσω. Με φώναξαν όμως, μου εξήγησαν το πλάνο και νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία όμορφη ιστορία.

Δεν έχω κάποια μαγική μπαγκέτα, οπότε θα πρέπει μέσω της δουλειάς να επιστρέψουμε στις νίκες. Η Ίντερ είναι ένας τεράστιος σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε".

Μαντσίνι: "Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα επέστρεφα στην Ίντερ"

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παρουσίασής του, ο Μαντσίνι φωτογραφήθηκε κρατώντας μία φανέλα της Ίντερ με το όνομα 226 στην πλάτη. Το νούμερο αυτό συμβόλιζε τον αριθμό των παιχνιδιών που είχε καθήσει στον πάγκο των "νερατζούρι", με τον απολογισμό του να είναι 140 νίκες-60 ισοπαλίες-26 ήττες.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ