ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Τακόνι: "Ξεκάθαρο φαβορί η Γιουβέντους"

Τακόνι: "Ξεκάθαρο φαβορί η Γιουβέντους"

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Στέφανο Τακόνι, χρίζει μέσω του Sport24.gr τη "Vecchia Signora" φαβορί κόντρα στον Ολυμπιακό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον κόσμο των "ερυθρολεύκων".

Προβάδισμα στη Γιουβέντους για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4η αγωνιστικής του Champions League, δίνει μέσα από τη συνέντευξη στο Sport24.gr, ο θρυλικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Στέφανο Τακόνι, εκφράζοντας ξεκάθαρη προτίμηση υπέρ του Μοράτα στη μάχη με τον Γιορέντε, όσον αφορά στο δίλημμα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Υπερασπίστηκε την εστία της Γιουβέντους από το 1983 έως το 1992, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο πρωταθλήματα, ένα Κόπα Ιτάλια, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα κύπελλο UEFA, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ και ένα Διηπειρωτικό.

Ο Στέφανο Τακόνι αξιολογεί στο Sport24.gr τη μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην πρώην του ομάδα και υπερθεματίζοντας τα σημεία - κλειδιά, για την έκβαση της αναμέτρησης.

"Νομίζω ότι η Γιουβέντους είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Έχει μία ομάδα πολύ συνεκτική και παρά τις οποιεσδήποτε γκέλες, οι οποίες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν πάντα σε όλες τις ομάδες, κρατά το ρυθμό και τη χημεία που έχει αποκτήσει. Δεν είναι άτρωτη, αλλά στην έδρα της, μοιάζει να είναι. Δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός είναι κακή ομάδα, ή ότι δεν είναι καλή, ίσα - ίσα που είναι πάρα πολύ τακτική ομάδα, αλλά η Γιουβέντους είναι ανώτερη σε όλες τις γραμμές."

Τακόνι: "Ξεκάθαρο φαβορί η Γιουβέντους"

Ποιο είναι το σημείο που θα κρίνει την οικονομία της αναμέτρησης; Ο φύλακας - άγγελος της ομάδας του Τορίνου για περίπου μία δεκαετία, θεωρεί την επίθεση, ως το χώρο δράσης που θα κρίνει υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας την έκβαση του Γιουβέντους - Ολυμπιακός;

"Η επίθεση, όπως είδα το πρώτο παιχνίδι, είναι ο τομέας που θα κρίνει το παιχνίδια. Ουσιαστικά, νομίζω, είναι ο πιο δυνατός τομέας των δύο ομάδων. Και η Γιούβε, υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα. Η ποιότητα του Τέβες και του Μοράτα, είναι δυσεύρετη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο."

Ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έχει δίλημμα σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση της "Vecchia Signora", στο Βίνοβο, όσον αφορά στον παρτενέρ του Κάρλος Τέβες στην επίθεση. Ο Γιορέντε συνεχίζει να έχει προβάδισμα έναντι του Μοράτα. Ο Στέφανο Τακόνι, ποιον διαλέγει;

"Ο Μοράτα είναι καλύτερος και νομίζω ο Μάσιμο πρέπει να τον εμπιστευτεί. Είναι πιο επικίνδυνος, έχει πιο πολύ το γκολ, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού."

Ο Στέφανο Τακόνι, υποκλίνεται μέσω του Sport24.gr στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και όλων των ελληνικών ομάδων, χαρακτηρίζοντάς τον , ως τον παράγοντα που έδωσε τη νίκη στους "ερυθρόλευκους" στο πρώτο παιχνίδι, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην τεχνική κατάρτιση των ποδοσφαιριστών του Μίτσελ.

Τακόνι: "Ξεκάθαρο φαβορί η Γιουβέντους"

"'Όπως είδα το πρώτο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα πολύ τεχνική, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στη παρουσία πολλών Ισπανών ποδοσφαιριστών. Η ώθηση που δίνει ο κόσμος στην Ελλάδα, είναι εντυπωσιακή. Το είχα συναντήσει και εγώ, όταν είχα έρθει με τη Γιουβέντους για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και απλά η προηγούμενη αγωνιστική μου το επανέφερε στη μνήμη και το επιβεβαίωσε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού και η ατμόσφαιρα που δημιούργησε, ήταν αποφασιστικός για τη νίκη της ελληνικής ομάδας. "

Ολυμπιακός, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε. Ποια είναι τα φαβορί για την πρόκριση κατά τον Στέφανο Τακόνι;

"Νομίζω ότι Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ένα βήμα μπροστά. Αυτή είναι η άποψή μου, ότι αυτές οι δύο ομάδες θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, καθώς και ότι το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής θα κρίνει ποιος θα περάσει πρώτος και ποιος δεύτερος."

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ