ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: "Ο Κόντε με κράτησε στη Γιουβέντους"

Μπουφόν: "Ο Κόντε με κράτησε στη Γιουβέντους"

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν παραδέχτηκε πως βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου της Γιουβέντους. Διαβάστε πότε ήταν αυτό και ποιος ήταν ο ρόλος του Αντόνιο Κόντε προκειμένου να παραμείνει στο Τορίνο.

Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του Αντόνιο Κόντε για να παραμείνει στη Γιουβέντους ο Τζανλουίτζι Μπουφόν το καλοκαίρι του 2011. Η "γηραιά κυρία" είχε τερματίσει 7η στο πρωτάθλημα, δε θα έπαιζε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και τίποτα δεν προμήνυε την εντυπωσιακή συνέχεια που είχε με τον Κόντε.

Ο Μπουφόν δεν ήταν στα καλύτερά του και στο μυαλό του υπήρχε το ενδεχόμενο μεταγραφής. Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα του Κόντε και στη συνέχεια μία συνάντηση με τους διοικούντες ήταν αρκετά, όπως δήλωσε στην "Gazzetta dello Sport".

"Ήταν ο Αντόνιο Κόντε στο τηλέφωνο, όπως αναμενόταν. Μου είπε μερικά πολύ καλά πράγματα. Την προηγούμενη σεζόν, την πρώτη επί προεδρίας Ανιέλι, ήμουν τραυματίας στον πρώτο γύρο και όταν επέστρεψα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Το μυαλό μου ήταν αλλού.

Σκέφτηκα πως ήρθε η στιγμή να αφήσω τη Γιούβε. Ανέκαθεν ένιωθα υπεύθυνος για πολλά. Στη συνέχεια συναντήθηκα με τους ιθύνοντες του συλλόγου και με έπεισαν. Όταν ωριμάζεις δένεται περισσότερο μετά από κάποιες διαφωνίες. Το τηλεφώνημα ήταν πολύ σημαντικό και από τότε η Γιουβέντους είναι πολλά περισσότερα για μένα".

Ακόμη, για το γεγονός πως είναι αρχηγός είπε: "Το περιβραχιόνιο με αναγκάζει να κάνω περισσότερα πράγματα, να μιλάω στους συμπαίκτες μου και να εκμεταλλεύομαι την εμπειρία μου. Ακούω ότι δεν είμαστε απλά το φαβορί, αλλά αυτοί που δεδομένα θα πάρουν το πρωτάθλημα, κάτι που δεν ισχύει. Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό γνωρίζει πως η αποφασιστικότητα είναι κλειδί".

Τέλος, για τον Κάρλος Τέβες είπε: "Είναι μοναδικός. Χρειαζόμασταν έναν πρωταθλητή όπως αυτός. Με λίγα λόγια ο Καρλίτος είναι φανταστικός. Αν θέλετε να κάνω συγκρίσεις έχει τόσο δυνατά πόδια όσο ο Κασάνο, αλλά δεν έχουν την ίδια κίνηση. Επίσης μοιάζει με τον Βούτσινιτς. Έχει λιγότερη φαντασία στο παιχνίδι του, αλλά είναι καλύτερος σκόρερ. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ