ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπονιπέρτι: "Προσπάθησα να φέρω τον Μαραντόνα στη Γιουβέντους"

Μπονιπέρτι: "Προσπάθησα να φέρω τον Μαραντόνα στη Γιουβέντους"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μεγαλούργησε στη Νάπολι τη δεκαετία του '80 όμως θα μπορούσε να είχε γράψει ιστορία με τη φανέλα της... Γιουβέντους, όπως αποκάλυψε ο Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι.

"Εκτός από τον Πελέ, ήμουν κοντά στο να φέρω τον Μαραντόνα στη Γιουβέντους! Είχα πάει στην Αργεντινή για να κλείσω τη μεταγραφή αλλά ο πρόεδρος Γκροντόνα με μισούσε και φρόντισε να χαλάσει τη μεταγραφή.

Τελικά τον πήρε η Μπαρτσελόνα", παραδέχτηκε η θρυλική φιγούρα της Γιουβέντους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική "As" (ενόψει του Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης), και συνέχισε:

"Το έχει πει και στον Τζίτζι Ρίβα: "Τι ευκαιρία έχασες όταν δεν δέχτηκες να έρθεις στη Γιουβέντους". Δυστυχώς ήταν ερωτευμένος με τη Σαρδηνία και την Κάλιαρι και δεν μπόρεσα να τον πάρω από εκεί.

Του είχα προσφέρει 1.000.000 λίρες, ένα τρελό ποσό για εκείνες τις εποχές. Όμως κατάφερα να φέρω στη Γιούβε παίκτες όπως οι Ντελ Πιέρο, Πλατινί, Μπέτεγκα, Τζοφ, Λάουντρουπ.

Τους πληρώσαμε πολύ καλά, δεν παραπονέθηκε ποτέ κανείς τους".

Επίσης, ο Μπονιπέρτι εξομολογήθηκε πως είχε δεχτεί φλερτ από τη Ρεάλ όμως εκείνος προτίμησε να παραμείνει πιστός στη Γιουβέντους: "Ναι, με ήθελαν από τη Ρεάλ αλλά όλοι γνώριζαν την αγάπη μου για τη Γιούβε.

Έκλεισα την καριέρα μου σε ηλικία 33 ετών, έπαιξα το τελευταίο μου ματς με την Ίντερ: τελείωσε 7-1. Μόνο η σύζυγός μου γνώριζε πως εκείνο ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι, δεν το είχα πει ούτε στον Τζάνι Ανιέλι για να μην τον κάνει να θυμώσει...".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ