ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους βίωσε την απόλυτη έκσταση στη Serie A και το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-α φετινά ρεκόρ των πρωταθλητών. Τα οποία είναι αμέτρητα (photos+videos)!

Αυτή η Γιουβέντους δεν... παιζόταν. Με το 3-0 κόντρα στην Κάλιαρι η "βέκια σινιόρα" ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό μαραθώνιο που την βρήκε όχι μόνο να πανηγυρίζει το ιστορικό τρίτο σερί σκουντέτο αλλά και να συνθλίβει κάθε ρεκόρ που υπήρχε.. διαθέσιμο.

"Θα μιλούν για πολύ καιρό για αυτή τη Γιούβε", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Αντόνιο Κόντε και έχει απόλυτα δίκαιο να αναλογιστεί κανείς πως τα επιτεύγματα της ομάδας του ξεπέρασαν τις προβλέψεις ακόμα και του πιο φανατικού οπαδού της στο ξεκίνημα της σεζόν.

Συνολικό ρεκόρ πόντων, απόλυτο νικών εντός έδρας, τρία σερί σκουντέτι μετά από 8 γεμάτες δεκαετίες είναι μερικά μόνο από τα "παράσημα" για τη φετινή ομάδα των "μπιανκονέρι", με το Sport24.gr να σας παρουσιάζει έναν-έναν όλους τους άθλους της που μόνο με μία ιταλική λέξη μπορούν να αποτυπωθούν ανάγλυφα: Incredibili!

► Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία με τον φετινό τίτλο καθώς κατέκτησε τρίτο σερί σκουντέτο, κάτι που είχε πετύχει τελευταία φορά πριν από 80 χρόνια (είχε πάρει πέντε σερί από το 1931 μέχρι το 1935). Επιπλέον ο Αντόνιο Κόντε έγινε ο πρώτος τεχνικός της "βέκια σινιόρα" με τρία σερί πρωταθλήματα μετά τον Κάρλο Καρκάνο, ο οποίος είναι μάλιστα ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου με τεσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα, από το 1931 μέχρι το 1934 όπου και κάθησε στον πάγκο των "μπιανκονέρι".

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► H Γιουβέντους κατέκτησε το πρωτάθλημα διαθέτοντας την κορυφαία επίθεση (80 γκολ ενεργητικό) και την καλύτερη άμυνα (23 γκολ παθητικό). Δεύτερη καλύτερη επίθεση είχε η Νάπολι με 77 γκολ ενεργητικό και δεύτερη καλύτερη άμυνα η Ρόμα με 25 γκολ παθητικό.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Με τους 102 πόντους που συγκέντρωσε σε σύνολο 38 αγωνιστικών έγινε η πρώτη ομάδα στο calcio που έσπασε το φράγμα των 100 πόντων, με το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ να έχει επιτευχθεί από την Ίντερ τη σεζόν 2006-07 (πρώτη μετά το σκάνδαλο calciopoli) με 97 βαθμούς.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Η νίκη επί της Κάλιαρι στο φινάλε πανηγυρίστηκε σαν ένας ακόμα τίτλος από τους φίλους της Γιουβέντους, καθώς της έδωσε ουσιαστικά έναν τίτλο τιμής. Πλέον η ομάδα από το Πιεμόντε μπορεί να καυχιέται για το γεγονός ότι είναι η μοναδική στην ιστορία της Serie A που έχει το απόλυτο των νικών στην έδρα της (19 στα 19!) σε μία ολόκληρη σεζόν. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ με τις περισσότερες εντός έδρας νίκες μοιράζονταν η Τορίνο από τη σεζόν 1948-49 και η Μίλαν από τη σεζόν 2005-06 που είχαν 18 επιτυχίες σε 19 ματς. Επιπλέον με τους 57 βαθμούς που συγκέντρωσε στο "Juventus Stadium" έσπασε και το ρεκόρ συγκομιδής πόντων εντός έδρας που ήταν οι 55 της Τορίνο το 1948-49 και οι ισάριθμοι της Μίλαν το 2005-06 (μοναδική απώλεια για τους "ροσονέρι" τότε ήταν το 1-1 με τη Σαμπντόρια).

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Χάρη στο εκπληκτικό πρωτάθλημα που πραγματοποίησε από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν η Γιουβέντους ξεπέρασε τις 30 νίκες της Ίντερ από το 2006-07 και έγινε η πρώτη ομάδα στη Serie A με 33 νίκες σε μία σεζόν!

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► H Γιούβε δεν περιορίστηκε μόνο στα "ιταλικά" ρεκόρ αλλά πανηγύρισε και ένα... πανευρωπαϊκό ρεκόρ καθώς με τους 102 βαθμούς μπήκε στο κλειστό "κλαμπ" των ομάδων που έφτασαν τους 100+ βαθμούς μέσα σε μία σεζόν. Την πρώτη θέση κατέχει η Σέλτικ με 103 πόντους από τη σεζόν 2001-02 (33 ματς η κανονική περίοδος και 5 τα πλέι οφ) ενώ η πρωταθλήτρια Ιταλίας ξεπέρασε τις Μπαρτσελόνα (2012-13) και Ρεάλ Μαδρίτης (2011-12) που έφτασαν στους 100 πόντους! Να σημειωθεί πως η Μπενφίκα του Σβεν-Γκόραν Έρικσον κατέκτησε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας το 1990-91 με 69 βαθμούς συγκομιδής σε σύστημα βαθμολόγησης που έδινε δύο πόντους για κάθε νίκη, κάτι που σημαίνει πως αν η νίκη έδινε τρεις βαθμούς θα είχε φτάσει τους 101 (69+32 για κάθε νίκη της).

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Ένα από τα μεγάλα όπλα της Γιουβέντους που την έχουν καταστήσει απόλυτη κυρίαρχη εντός των συνόρων την τελευταία τριετία είναι και το "Juventus Stadium" το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τρομερό κάστρο για τον Κόντε και τους παίκτες του αλλά και τόπο μαρτυρίου για τις περισσότερες ομάδες που το επισκέπτονται, σε όλες τις διοργανώσεις. Οι αριθμοί προκαλούν δέος: από τα 76 ματς που έχουν διεξαχθεί στο νέο της σπίτι από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά, η Γιουβέντους μετράει 57 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόνο 3 ήττες (στατιστικά δηλαδή κάνει μόνο μία εντός έδρας ήττα σε όλη τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!). Αυτές ήρθαν κόντρα σε Σαμπντόρια και Ίντερ στη Serie A και Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Ο Αντόνιο Κόντε ήταν ο θεμέλιος λίθος στο οικοδόμημα της Γιουβέντους αυτή την τριετία, με τον παλιό άσο της ομάδας να οδηγεί τους "μπιανκονέρι" σε τρεις σερί τίτλους πρωταθλήτριας με 84, 87 και 102 βαθμούς αντίστοιχα. Με τους 102 βαθμούς φέτος συνέτριψε μάλιστα το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ πόντων της Γιουβέντους σε μία σεζόν, το οποίο ήταν 91 από τη σεζόν 2005-06 με προπονητή τον Φάμπιο Καπέλο.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Πέρα από τα 3 χρόνια που έχει βρεθεί στον πάγκο της Γιουβέντους ως προπονητής, ο Κόντε έχει υπηρετήσει την "βέκια σινιόρα" και για 13 χρόνια ως ποδοσφαιριστής της. Σε αυτά τα 16 χρόνια με τους "μπιανκονέρι" μετράει το εκπληκτικό νούμερο των 8 πρωταθλημάτων, 5 ως παίκτης και 3 ως προπονητής. Κάπως έτσι λοιπόν έχει χτιστεί μία σχέση αγάπης και "εμπιστοσύνης" με τον κόσμο της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στην τελευταία αγωνιστική ημέρα της σεζόν. Πριν από το παιχνίδι με την Κάλιαρι, γύρω στους 500 τιφόζι βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή για να τον πείσουν να παραμείνει, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους κρεμάστηκε ένα τεράστιο πανό στην Curva Sud που έγραφε: "Senza di te non andremo lontano... Perche sei il migliore e hai la Juve nel cuore!!!" ("Χωρίς εσένα δεν θα πάμε μακριά... Επειδή είσαι ο καλύτερος και έχεις την Γιούβε στην καρδιά!!!").

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Οι οπαδοί της Γιουβέντους φρόντισαν να δείξουν την τεράστια αγάπη τους προς τον Κόντε και μέσω ενός εκληκτικού κορεό λίγο πριν την πρώτη σέντρα, όπου υψώθηκαν χιλιάδες πλακάτ που έγραφαν μεν το όνομα του προπονητή αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να σημαίνει "Είμαστε μαζί σου" (CON... TE)!

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Σε αυτά τα τα τρία χρόνια στη Γιουβέντους ο Κόντε πανηγύρισε 83 νίκες στη Serie A, με τον μοναδικό που τον ξεπέρασε το αντίστοιχο διάστημα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσον αφορά σε αριθμό νικών να είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Οι Κάρλος Τέβες και Φερνάντο Γιορέντε αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να προσδώσουν ποιότητα στην επίθεση της Γιουβέντους και στην πρώτη τους σεζόν στο Τορίνο πήραν άριστα. Ο "Απάτσε" ξεκίνησε φουριόζος και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ (τρίτος σκόρερ) ενώ ο "βασιλιάς των λιονταριών" κατάφερε να ξεπεράσει τους πρώτους δύσκολους μήνες με τη δική του μέτρια απόδοση και την έντονη αμφισβήτηση από τους... γύρω και να φτάσει στα 16 γκολ (τα 7 με κεφαλιά, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στη φετινή Serie A). Μαζί έφτασαν τα 35 γκολ και μοιράστηκαν τον άτυπο τίτλο για το πιο παραγωγικό επιθετικό δίδυμο του Καμπιονάτο με τους Ιμόμπιλε και Τσέρτσι που πέτυχαν τον ίδιο αριθμό γκολ (22+13 αντίστοιχα) για λογαριασμό της συμπολίτισσας Τορίνο.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Η Γιουβέντους γιόρτασε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 30ο συνολικά (δεν υπολογίζονται τα δύο που της έχουν αφαιρεθεί ελέω του σκανδάλου calciopoli το 2005 και το 2006) λανσάροντας δύο άκρως ευρηματικά σλόγκαν. "Δεν υπάρχει δεύτερο χωρίς τρίτο", έγραφαν τα μαύρα μπλουζάκια που φόρεσαν οι παίκτες μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ενώ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κάλιαρι ο Κόντε και οι ποδοσφαιριστές του φόρεσαν άσπρα μπλουζάκια με δύο "μηνύματα": "Υπάρχουν αυτοί που διαβάζουν ιστορία..." έγραφαν στο μπροστινό μέρος ενώ πίσω έγραφαν "Και αυτοί που τη γράφουν".

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Από τα 38 φετινά παιχνίδια της στη Serie A, η Γιουβέντους κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε 22 από αυτά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως από τους 38 αγώνες της στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους κατάφερε να σκοράρει τουλάχιστον από μία φορά στους 37. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν βρήκε δίχτυα ήταν αυτό κόντρα στη Νάπολι για την 30η αγωνιστική όταν και γνώρισε την ήττα με 2-0 στο "Σαν Πάολο" από τους "παρτενοπέι".

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Υπήρχε και ένα ρεκόρ που η Γιουβέντους απλά... ισοφάρισε! Πρόκειται για αυτό με τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τους "μπιανκονέρι" να σταματούν στα 106 γκολ, όσα ακριβώς είχε πετύχει η ομάδα του Τζοβάνι Τραπατόνι τη σεζόν 1992-93.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Πέρα από τα πολλά της επιτεύγματα η ομάδα του Κόντε αξίζει να πάρει τα εύσημα και για την τεράστια διαφορά που είχε σε σύγκριση με τους διώκτες της: +17 από τη Ρόμα (για την οποία οι 85 πόντοι είναι ρεκόρ στην ιστορία της στη Serie A) +24 από την (Κυπελλούχο Ιταλίας) Νάπολι, +37 από τη Φιορεντίνα, +42 από την Ίντερ και +45 από τη Μίλαν! Διαφορές που προκαλούν ίλιγγο και που κανουν σίγουρα τους οπαδούς της Γιουβέντους να πιστεύουν ότι η νέα μεγάλη πρόκληση είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1996.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

► Η δίψα των οπαδών της Γιουβέντους να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες και τον προπονητή το 3ο σερί πρωτάθλημα και 30ο συνολικά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί... πανδαιμόνιο στους δρόμους από τους οποίους παρέλασε το ανοιχτό λεωφορείο της Γιουβέντους στη φιέστα τίτλου. Κάπως έτσι η πλατεία Καστέλο, η πλατεία Βιτόριο Εμανουέλε, και η πλατείο Βιτόριο Βενέτο έγιναν... ασπρόμαυρες με το κορυφαίο πλακάτ που έκανε την εμφάνισή του στα επινίκια να γράφει "Con... te al 102%" ("Με εσένα 102%) και να "παντρεύει" τον Κόντε και το ρεκόρ πόντων των Τορινέζων.

Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους
Η θρυλική σεζόν της Γιουβέντους

Έτσι γιόρτασε τον τίτλο η Γιουβέντους μέσω των social media:

Το τρελό πανηγύρι που στήθηκε στους δρόμους του Τορίνου:

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ