ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Το ματς απέναντι στη Λιβόρνο είναι ξεχωριστό για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν καθώς γιορτάζει 500 συμμετοχές στη Serie A, λίγες ημέρες μάλιστα από τη συμπλήρωση 18 ετών από το ντεμπούτο του. Διαβάστε αναλυτικά.

Γράφει ιστορία το απόγευμα της Κυριακής (24/11) στην Τοσκάνη ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, καθώς αν αγωνιστεί κόντρα στη Λιβόρνο θα συμπληρώσει 500 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας μετράει ήδη 331 παρουσίες στη Serie A με τη φανέλα της Γιούβε και 168 με αυτήν της Πάρμα ενώ μεσοβδόμαδα είχε και την 18η επέτειο από το ντεμπούτο του, στις 19 Νοεμβρίου 1995, στο 0-0 της Πάρμα απέναντι στη Μίλαν στο "Ταρντίνι".

Στα 499 ματς που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία του calcio ο Μπουφόν έχει δει την εστία του να παραβιάζεται συνολικά 431 φορές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει πάρει μέρος και σε 37 ματς της Serie B για τους "μπιανκονέρι" (όταν υποβιβάστηκαν για το σκάνδαλο Calciopoli) όπου και δέχτηκε 21 μόλις 21 τέρματα.

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

"Αύριο κόντρα στη Λιβόρνο θα είναι 500 οι παρουσίες στη Serie A και αυτό θα είναι το περιβραχιόνιο που θα φορέσω! AVANTI JUVE", είναι το μήνυμα που έστειλε ο Μπουφόν μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook

Φυσικά, πέρα από τη νίκη της Γιουβέντους επί της Λιβόρνο που θα την διατηρήσει σε τροχιά κορυφής, ο φύλακας-άγγελός της θα επιθυμούσε να συνδυάσει το 500ο ματς και με το μηδέν παθητικό ώστε να φτάσει στα 460 λεπτά ανέπαφης εστίας.

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Αυτή τη στιγμή, ο 35χρονος πορτιέρε μπορεί να υπερηφανεύεται ότι "τρέχει" ένα σερί 370 λεπτών που είναι "ανίκητος", με τον τελευταίο παίκτη που κατάφερε να τον "κερδίσει" να είναι ο Τζουζέπε Ρόσι στο 80ο λεπτό του Φιορεντίνα-Γιουβέντους (4-2) στις 20 Οκτωβρίου στο "Αρτέμιο Φράνκι".

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Και αυτό γιατί η εστία της Γιουβέντους αποδείχτηκε απαγορευμένος καρπός για τους αντιπάλους στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, κατά σειρά απέναντι σε Τζένοα (2-0), Κατάνια (4-0), Πάρμα (1-0 εκτός) και Νάπολι (3-0).

Όσο για τα... γαλόνια που έχει να επιδείξει ο Μπουφόν σε αυτά τα 17 χρόνια παρουσίας στα σαλόνια του Καμπιονάτο, αυτά είναι ουκ ολίγα.

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Μαζί με την πανέμορφη Τσέχα σύζυγό του, Αλένα Σερέντοβα, και τα δύο παιδιά του, στην φιέστα της Γιουβέντους για την κατάκτηση του σκουντέτο το 2012

Τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα δύο που αφαιρέθηκαν από τη Γιουβέντους το 2005 & 2006 ελέω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων), εννέα φορές (αριθμός ρεκόρ) "Γκολκίπερ της Χρονιάς" στη Serie A είναι μόνο τα εγχώρια παράσημά του, με τον αγαπημένο "Τζίτζι" των φίλων της Γιουβέντους να μην έχει αφήσει διάκριση για διάκριση εκτός ιταλικών συνόρων.

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Ιταλίας και ρέκορντμαν συμμετοχών με τη "σκουάντρα ατζούρα", Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς για την UEFA το 2003, τέσσερις φορές κορυφαίος γκολκίπερ της χρονιάς για την IFFHS και κορυφαίος γκολκίπερ του 21ου αιώνα όπως τον ανέδειξε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, είναι ορισμένα από τα... international παράσημά του.

Γράφει ιστορία με 500 ματς ο Μπουφόν

Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος δεν φαίνεται να επαναπαύεται στις 500 συμμετοχές στη Serie A και όλα δείχνουν πως έχει σκοπό να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο το μύθο του...

Ο... ανίκητος Τζανλουίτζι Μπουφόν:

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ