ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Έτοιμη για το τρίτο αστέρι η Γιουβέντους

Έτοιμη για το τρίτο αστέρι η Γιουβέντους
Ντελ Πιέρο

Σύμφωνα με την "Tuttosport" η Γιουβέντους θα προσθέσει ένα ακόμη αστέρι στη φανέλα της, παρόλο που της έχουν αφαιρεθεί δύο πρωταθλήματα και επισήμως έχει 27. Διαβάστε το ρεπορτάζ.

Έτοιμη να προσθέσει άλλο ένα αστέρι στη φανέλα της είναι η Γιουβέντους.

Αυτή τη στιγμή οι "μπιανκονέρι" είναι κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και αν τελικά τα καταφέρουν θα αυξήσουν κατά ένα τα αστεράκια που έχουν πάνω από το σήμα τους.

Πολλοί σύλλογοι συνηθίζουν να κοσμούν τις εμφανίσεις τους με αστέρια, τα οποία συμβολίζουν κάτι. Στην περίπτωση της Γιουβέντους τα αστέρια αντικατοπτρίζουν τη δεκάδα των πρωταθλημάτων, που έχει κατακτήσει ο σύλλογος. Αυτή τη στιγμή επισήμως η Γιούβε έχει πάρει 27 φορές το πρωτάθλημα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει δύο αστέρια.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της "Γηραιάς Κυρίας" θεωρούν πως η ομάδα τους έχει 29 τίτλους, καθώς μετρούν και τους δύο που έχασε ο σύλλογος στα δικαστήρια λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Calciopoli. Η ομάδα του Τορίνο είχε κατακτήσει τους δύο προαναφερθέντες τίτλους στους αγωνιστικούς χώρους και αυτό κάνει τους ιθύνοντες του συλλόγου να μη συμφωνούν με τα επίσημα στατιστικά.

Έτσι, σε περίπτωση που η Γιουβέντους πάρει το φετινό πρωτάθλημα θα έχει φτάσει τα 30 βάσει αυτού του σκεπτικού. Επομένως, θα έχει μπορεί να προσθέσει ένα ακόμη αστέρι στη φανέλα της, κάτι που θα πράξει σύμφωνα με το "Tuttosport".

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί τα αστέρια να συμβολίζουν συνήθως τις δεκάδες των πρωταθλημάτων, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει τέσσερα αστεράκια, όχι για τα ισάριθμα Κύπελλα Πρωταθλητριών, αλλά για τα 20 πρωταθλήματά της, καθώς μετράει ανά πέντε. Επίσης, στις εθνικές ομάδες τα αστεράκια συμβολίζουν συνήθως τα Μουντιάλ, όπως ισχύει στην περίπτωση της Αργεντινής, ενώ σε αυτή της Αιγύπτου τα επτά αστεράκια είναι για τα ισάριθμα Κύπελλα Εθνών Αφρικής.

Τέλος, υπάρχουν και ομάδες που έχουν βάλει αστέρια στις φανέλες τους και για... πιο ψαγμένους λόγους. Μία εξ αυτών είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει τρία αστεράκια λόγω αισθητικής, ενώ μία άλλη είναι η Ζόινβιλ, η οποία έχει 12 αστεράκια για τα 12 πρωταθλήματα της Σάντα Καταρίνα. Ακόμη, μπορεί να προστεθεί σε αυτή την κατηγορία και το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πριν λίγα χρόνια έβαλε τρία αστεράκια, ένα χρυσό και δύο ασημένια, τα οποία συμβόλιζαν τον έναν τελικό και τους δύο ημιτελικούς του Πρωταθλητριών, στους οποίους έχουν φτάσει οι "πράσινοι".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ