ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι, η βασίλισσα των... δανεικών!

Τσέλσι, η βασίλισσα των... δανεικών!

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά 26 παίκτες έχει μοιράσει η Τσέλσι σε οκτώ διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Δείτε την κορυφαία 11άδα με τους... κομμένους του Μουρίνιο!

Το τέλος του Αυγούστου βρήκε την Τσέλσι να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League μετρώντας 3 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, υπάρχει όμως και μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο αυτές τις ημέρες.

Αυτή αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχει μοιράσει σε οκτώ διαφορετικές χώρες με τη μορφή δανεισμού, οι οποίοι έφτασαν αισίως τους 26 (!), με τη συνολική μάλιστα αξία τους να υπερβαίνει τις 100.000.000 λίρες!

Από τους τελευταίους που αποχώρησαν από το Δυτικό Λονδίνο ήταν οι Φερνάντο Τόρες και Μάρκο Φαν Χίνκελ που φόρεσαν τα ροσονέρι της Μίλαν ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα των "μπλε" δανεικών είναι καρφιτσωμένη και η Ελλάδα ως χώρα, με τον ΟΦΗ να έχει έρθει σε συμφωνία με την Τσέλσι για την απόκτηση του 18χρονου μεσοεπιθετικού Ισλάμ Φερούζ .

Τσέλσι, η βασίλισσα των... δανεικών!

Και αν ο ιστορικός σύλλογος της Premier League έχει να λέει για τους άκρως πετυχημένους δανεισμούς των Λουκακού σε Έβερτον (τον είχε πάρει με 10 εκ.λίρες και μετά από τον έναν χρόνο δανεισμό του η Έβερτον τον αγόρασε με 28 εκ.λίρες) και Τιμπό Κουρτουά (τον πήρε με 5 εκ.λίρες από τη Γκενκ και μετά από τρία σερί χρόνια στην Ατλέτικο απέκτησε έναν ολοκληρωμένο κίπερ), υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Σε αυτήν συναντάμε τον 23χρονο Γκαέλ Κακουτά, τον ανεπίσημο "βασιλιά των δανεικών", ο οποίος μετακόμισε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" το 2007 αλλά από τότε έχει παίξει δανεικός σε Φούλαμ, Μπόλτον, Ντιζόν, Φίτεσε, Λάτσιο και εσχάτως στην Ράγιο Βαγεκάνο.

Σε αυτά τα επτά χρόνια που ανήκει στους "μπλε", ο Γάλλος winger έχει καταφέρει να παίξει για αυτούς μόλις 6 φορές και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξει ποτέ για την ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας...

Όσο για το ποιοι ξεχωρίζουν από τους... αμέτρητους δανεικούς με τους οποίους έχει τροφοδοτήσει την Ευρώπη η Τσέλσι, η ιστοσελίδα του "Eurosport" επέλεξε την κορυφαία 11άδα, τοποθετώντας την στο χορτάρι σε σύστημα 3-5-2.

Τσέλσι, η βασίλισσα των... δανεικών!

Ο χάρτης με τους 26 δανεικούς παίκτες της Τσέλσι:

ΑΓΓΛΙΑ (8)

Κριστιάν Ατσού (Έβερτον)

Πάτρικ Μπάμφορντ (Μίντλεσμπρο)

Ράιαν Μπέρτραντ (Σαουθάμπτον)

Τζαμάλ Μπλάκμαν (Σαουθάμπτον)

Νατ Σαλομπά (Μπέρνλι)

Βίκτορ Μόουζες (Στόουκ)

Κένεθ Ομέρουο (Μίντλεσμπρο)

Τζον Σουίφτ (Ρόδεραμ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4)

Τζος ΜακΊχραν

Στίπε Πέριτσα (Μπρέντα)

Μπερτράν Τραορέ (Φίτεσε)

Γουάλας (Φίτεσε)

ΙΣΠΑΝΙΑ (3)

Γκαέλ Κακουτά (Ράγιο Βαγεκάνο)

Μάριο Πάσαλιτς (Έλτσε)

Ουλίσες Ντάβιλα (Τενερίφη)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4)

Τοργκάν Αζάρ (Γκλάντμπαχ)

Τομάς Κάλας (Κολονία)

Λούκας Πιαθόν (Φρανκφούρτη)

Οριέλ Ρομέου (Στουτγκάρδη)

ΕΛΛΑΔΑ (1)

Ισλάμ Φερούζ

ΙΤΑΛΙΑ (3)

Μάρκο Μαρίν (Φιορεντίνα)

Φερνάντο Τόρες (Μίλαν)

Μάρκο φαν Χίνκελ (Μίλαν)

ΓΑΛΛΙΑ (2)

Ζοάο Ροντρίγκεζ (Μπαστιά)

Μάτεγ Ντέλακ (Αρλ)

ΧΙΛΗ (1)

Κριστιάν Κουέβας (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ