ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ σε Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ"

Football - Liverpool v Chelsea - Barclays Premier League - Anfield - 27/4/14
Liverpool's Steven Gerrard (L) attempts to get the ball off Chelsea manager Jose Mourinho 
Mandatory Credit: Action Images / Carl Recine
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.
Football - Liverpool v Chelsea - Barclays Premier League - Anfield - 27/4/14 Liverpool's Steven Gerrard (L) attempts to get the ball off Chelsea manager Jose Mourinho Mandatory Credit: Action Images / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. ACTION IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει για τελευταία φορά στην Premier League τον Στίβεν Τζέραρντ και τόνισε ότι είναι ο παίκτης που τον έκανε... καλύτερο προπονητή!

Μπορεί στο φινάλε της περασμένης σεζόν να τον "κέρασε φαρμάκι" καθώς με τη νίκη στο "Anfield" η Τσέλσι στέρησε ουσιαστικά τον τίτλο από τη Λίβερπουλ, παρόλα αυτά ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν σταματάει να δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί τον απεριόριστο σεβασμό και θαυμασμό του για τον Στίβεν Τζέραρντ.

Το ίδιο έκανε και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει του Τσέλσι-Λίβερπουλ το απόγευμα της Κυριακής (18:00), με τον Πορτογάλο να χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "αγαπημένο του εχθρό" τον αρχηγό της Λίβερπουλ και να μην κρύβει την λύπη του για το γεγονός ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα τον αντιμετωπίσει στην Premier League.

"Είναι η σειρά μου να τιμήσω έναν πρωταθλητή όπως είναι ο Στίβεν Τζέραρντ. Έχω μάθει μέσα από τους παίκτες μου και τους καλύτερους αντιπάλους και τα προβλήματα που μου έβαζαν εκείνοι με έκαναν να σκέφτομαι και να τους αναλύσω.

Το σίγουρο είναι πως ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένας από τους αγαπημένους μου εχθρούς. Ένας εχθρός με όλα τα καλά συναισθήματα που μπορώ να εκφράσω. Είναι ο λατρεμένος μου εχθρός στην Αγγλία, αυτός που με έκανε καλύτερο προπονητή", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μουρίνιο και συνέχισε:

Μουρίνιο: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ σε Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ"
© DAVE SHOPLAND

"Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσω ή να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Νίκησα, έχασα, έφερα ισοπαλία μαζί του, είτε αυτός έπαιζε ως αμυντικός μέσος, είτε ως 8άρι, είτε ως 10άρι, είτε παίζοντας στα πλάγια όταν η Λίβερπουλ έπαιζε με τρεις στην άμυνα.

Είμαι πολύ στενοχωρημένος που θα παίξω εναντίον του για τελευταία φορά επειδή χρειάζομαι ανθρώπους όπως αυτός για να με κάνουν καλύτερο προπονητή.

Λυπάμαι που φεύγει, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Είναι θρύλος της Τσέλσι αλλά ο Τζέραρντ είναι μία διαφορετική περίπτωση. Επιχείρησα να τον πάρω στην Τσέλσι, στην Ίντερ και στη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν πάντα ο εχθρός.

Εύχομαι το Stamford Brigde να έχει τα ίδια συναισθήματα με μένα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως αυτός. Δεν μπορεί να παίξει κόντρα στη Λίβερπουλ. Είχε μία εκπληκτική καριέρα και αρνήθηκε να παίξει για άλλους μεγάλους συλλόγους.

Μουρίνιο: "Προσπάθησα να πάρω τον Τζέραρντ σε Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ"

Ίσως κάποια ημέρα να αντιμετωπίσω τον Στίβεν Τζέραρντ όταν αυτός θα είναι προπονητής στη Λίβερπουλ".

Όσον αφορά στην επέκταση του συμβολαίου του με την Τσέλσι (έχει μέχρι το 2017 και τα σενάρια τον θέλουν να υπογράφει επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2019), ο Μουρίνιο είπε:

"Δεν χρειάζομαι συμβόλαιο. Ο κύριος Αμπράμοβιτς χρειάζεται να είναι ήρεμος. Είμαι στα χέρια του. Θέλω να μείνω, δεν θέλω να φύγω. Δεν ζητάω καλύτερο συμβόλαιο.

Είμαι πολύ ήρεμος, δεν χρειάζεται να ανησυχεί, έχει εμένα. Εάν θέλει να μείνω, θα το κάνω και όταν θέλει θα φύγω".

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εισέρχεται στη συνέντευξη Τύπου:

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ