ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι απέλυσε τον Μουρίνιο

Η Τσέλσι απέλυσε τον Μουρίνιο
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMA

Όπως αποκάλυψε το BBC, η Τσέλσι απέλυσε τον Ζοζέ Μουρίνιο, μόλις 7 μήνες αφού την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση της Premier League

Παρελθόν αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, όπως αποκάλυψε το BBC το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μόλις πριν από 7 μήνες είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία με τους "μπλε", όπως έπειτα από 16 αγωνιστικές φέτος έχει 9 ήττες και η ομάδα είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Special One ουσιαστικά τα βρήκε με τον Ρομάν Αμπραμόβιτς, καθώς δεν θα πάρει αποζημίωση, απλά τα χρήματα του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλοι κερδισμένοι δηλαδή και η Τσέλσι πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού, με τους Γκους Χίντινκ, Κάρλος Αντσελότι και Χουάντε Ράμος.

Το τελευταίο ματς του Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, στην δεύτερη θητεία του σε αυτήν, ήταν στην έδρα της Λέστερ. Από τον Κλάουντιο Ρανιέρι ήρθε η 9η ήττα, με τους Βάρντι και Μαχρέζ να είναι... η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Τσέλσι στις 17:12, αναφέροντας πως η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει. Να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται καθαρά για απόλυση, απλά η Τσέλσι δεν ήθελε να δώσει 40.000.000 ευρώ, ο Μουρίνιο το θεώρησε λογικό λόγω της εικόνας της ομάδας και συμβιβάστηκε να λύσει το συμβόλαιο παίρνοντας τα χρήματα μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Όλοι στην Τσέλσι ευχαριστούμε τον Μουρίνιο για την συνεισφορά του από τότε που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2013".

"Τα 3 πρωταθλήματα, το FA Cup, το Community Shield, τα 3 League Cup τον κάνουν τον πιο πετυχημένο προπονητή στην 110άχρονη ιστορία μας".

"Η διοίκηση και ο Ζοζέ συμφώνησαν πως τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και εκτίμησαν πως το καλύτερο θα ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι τους".

"Ο σύλλογος θέλει να ξεκαθαρίσει πως ο Ζοζέ μας αφήνει ως φίλος (δεν το αναφέρει έτσι ακριβώς η ανακοίνωση) και θα είναι για πάντα αγαπητός, αξιοσέβαστος και μια μεγάλη μορφή της Τσέλσι. Η κληρονομιά του στο Στάμφορντ Μπριτζ και και στην Αγγλία αποτελεί εγγύηση πως πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος στο Στάμφορντ Μπριτζ".

"Στόχος του συλλόγου τώρα είναι να εξασφαλίσει πως το ταλαντούχο ρόστερ της θα δείξει τις δυνατότητές του. Δεν θα υπάρχει άλλα σχόλιο μέχρι την πρόσληψη νέου τεχνικού".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ