ΤΣΕΛΣΙ

Ένα Τσάμπιονς Λιγκ αξίας 2 δις ευρώ

Ένα Τσάμπιονς Λιγκ αξίας 2 δις ευρώ
Ρομάν Αμπράμοβιτς

Μετά από εννέα χρόνια και 2 δις ευρώ ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είδε τα χρήματα του επιτέλους να πιάνουν τόπο...

Τον Ιούνιο του 2003 η μοίρα της Τσέλσι άλλαξε και από... κομπάρσος στην Αγγλία έγινε πρωταγωνίστρια ομάδα, χάρη στις επενδύσεις του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο 45αχρονος επιχειρηματίας στα εννέα χρόνια παρουσίας του στους Μπλε έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, με τον μεγαλύτερο καημό του να είναι, μέχρι πρόσφατα, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπρεπε να περάσουν λοιπόν εννέα χρόνια και συνολικά δυο δις ευρώ (!), έτσι ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και η Τσέλσι να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπη. Πως μεταφράζονται όμως αυτά τα δυο δις ευρώ;

Παίκτες, παίκτες, παίκτες,... αα! Και προπονητές!

Συνολικά για μεταγραφές σε αυτό το διάστημα ο Αμπράμοβιτς ξόδεψε κοντά στα 800 εκ. ευρώ. Αν σε αυτά βάλετε και το ποσό του 1.1 δις σε μισθούς και εφορία όλο αυτό το διάστημα τότε αγγίζουμε τα 2 δις ευρώ.

Εκτός από αυτό όμως είχαμε και έξοδα για προπονητές όπως ο Μουρίνιο, ο Γκους Χίντινγκ, ο Κάρλο Αντσελότι και το αποκορύφωμα των χαμένων χρημάτων με τον Βίλας-Μπόας.

Τα πιο γλυκά χρήματα ωστόσο από αυτά τα 2 δις, είναι εκείνα του Ντρογκμπά. Μετά από οκτώ χρόνια και συνολικά 75 εκ. ευρώ κόστους (30 η μεταγραφή και 45 οι μισθοί), ο 34χρονος άσος χάρισε στον Ρώσο επιχειρηματία αυτό που ζητούσε.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ