ΤΣΕΛΣΙ

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Μία μέρα μετά την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ το Sport24.gr κάνει αναφορά στην κακή σχέση του Ισπανού με τους οπαδούς της Τσέλσι, οι οποίοι ήδη εξέφρασαν την αντίθεσή τους, θυμάται την ατάκα του για τα σημαιάκια και τα εναντίον του πανό και συνθήματα (pics & vds).

Προπονητής της Τσέλσι είναι από το βράδυ της Τετάρτης ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς για μία ακόμη φορά αποφάσισε να επέμβει δραστικά ύστερα από τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και έκανε ό,τι συνηθίζει, να ρίξει την ευθύνη στον προπονητή και να τον απολύσει.

Τι κι αν αυτός ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παλιός παίκτης της Τσέλσι που έχει αγαπηθεί από τους οπαδούς όσο λίγοι; Τι κι αν στους λίγους μήνες που βρισκόταν στο Λονδίνο κατάφερε να πάρει ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο του Αμπράμοβιτς, ο οποίος είχε δει την ομάδα του να αποτυγχάνει με προπονητές όπως οι Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι και Γκους Χίντινγκ;

Για τον Ρώσο τίποτα από αυτά δε μέτρησε. Από την αρχή δεν ήθελε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ιταλό τεχνικό, αλλά η πίεση που δέχτηκε μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τέτοια που τον ανάγκασε να υποκύψει και να περιμένει, όμως, την πρώτη αφορμή για να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Αυτή ήρθε μετά τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και ο πρώην τεχνικός της Γουέστ Μπρομ έφυγε.

Η κριτική που του ασκήθηκε για την απόλυση του Ντι Ματέο είναι σκληρή, τόσο από οπαδούς της ομάδας, διάσημους και άσημους, όσο και από προπονητές όπως οι Άλαν Πάρντιου της Νιούκαστλ, Μπρένταν Ρότζερ της Λίβερπουλ και Αντρέ Βίλας Μπόας της Τότεναμ, αλλά και παίκτες.

Roman Abramovich, Roberto Di Matteo, Chelsea, English Premier League, Manager, Interim Manager, Champions League, Football, Soccer, EPL Talk, Art, Contract, Pep Guardiola, Jose Mourinho, epltalk.com
Roman Abramovich, Roberto Di Matteo, Chelsea, English Premier League, Manager, Interim Manager, Champions League, Football, Soccer, EPL Talk, Art, Contract, Pep Guardiola, Jose Mourinho, epltalk.com ROMAN ABRAMOVICH, ROBERTO DI MATTEO, CHELSEA, ENGLISH PREMIER LEAGUE, MANAGER, INTERIM MANAGER, CHAMPIONS LEAGUE, FOOTBALL, SOCCER, EPL TALK, ART, CONTRACT, PEP GUARDIOLA, JOSE MOURINHO, EPLTALK.COM

Ο Αμπράμοβιτς, όμως, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αλλά προχώρησε και στην πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ, έννατου προπονητή στα εννιά χρόνια που είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι. Ο Ισπανός με καθυστέρηση κάποιων μηνών (σ.σ. ήταν να πάει στην Τσέλσι και όταν απολύθηκε ο Αντρέ Βίλας Μπόας) έγινε τελικά προπονητής των "μπλε", γεγονός που όπως αναμενόταν εξόργισε τους οπαδούς του συλλόγου.

Η σχέση του με τους φίλους των Λονδρέζων ήταν από τις χειρότερες, αλλά ούτε αυτό πτόησε τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος για μία ακόμη φορά αποφάσισε να κάνει αυτό που ο ίδιος πίστευε πως είναι σωστό. Έψαχνε έναν προπονητή ως το τέλος της σεζόν, όταν ο Πεπ Γουαρδιόλα δηλαδή θα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, πίστεψε πως ο Μπενίτεθ θα μπορέσει ίσως να αναστήσει τον Τόρες, με τον οποίο έχει συνυπάρξει στη Λίβερπουλ, και αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία.

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Μία ιδιαίτερη σχέση

Πριν λίγα χρόνια και ειδικά επί εποχής Ζοζέ Μουρίνιο οι κόντρες της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ ήταν ξεχωριστές. Οι δυο τους συναντήθηκαν τέσσερις φορές σε νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα σε πέντε χρόνια, μία φορά σε ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας, δύο σε τελικό Κάρλινγκ Καπ και μία σε Κομιούνιτι Σιλντ.

Ο Μπενίτεθ στέρησε δύο φορές από τον Ζοζέ Μουρίνιο να πάει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε μάλιστα αυτό του 2005, και μία από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το οποίο επίσης κατέκτησε (2006). Η σχέση αντιπάθειας διογκώθηκε, οι εκατέρωθεν σπόντες έδιναν και έπαιρναν και όλα αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Η αξιομνημόνευτη ατάκα

Η φράση του Ράφα Μπενίτεθ που έχει μείνει ανεξίτιλα χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών της Τσέλσι είναι αυτή για τα σημαιάκια που συνηθίζουν να έχουν κυρίως στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις μεγάλες βραδιές το "Στάμφορντ Μπριτζ" γεμίζει από μικρά σημαιάκια των "μπλε", κίνηση για την οποία έχουν επικριθεί πολλάκις οι νυν πρωταθλητές Ευρώπης.

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Ως προπονητής της Λίβερπουλ ο Μπενίτεθ δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο. Έτσι είχε πει το εξής: "Εμείς δε χρειάζεται να δίνουμε σημαίες στους οπαδούς μας για να τις κουνούν. Οι οπαδοί μας είναι πάντα εκεί με την καρδιά τους και αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Είναι το πάθος των οπαδών που μας βοηθάει να νικάμε, όχι οι σημαίες".

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς

Οπαδοί κατά Μπενίτεθ

Όταν πριν λίγους μήνες ο Μπενίτεθ είχε βρεθεί ξανά κοντά στην Τσέλσι οι οπαδοί είχαν φροντίσει να καταστήσουν σαφές πως είναι ανεπιθύμητος στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Έκτοτε η άποψή τους δεν έχει αλλάξει και δε θα διστάσουν ακόμα και να εκδηλώσουν, όπως ισχυρίζονται, τη δυσφορία τους για την πρόσληψη του Μπενίτεθ στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Δε σεβάστηκε ούτε τους οπαδούς ο Αμπράμοβιτς
© AP

Η Τρίτσια Φιορελίνο, πρόεδρος της Chelsea Supporters Group, δήλωσε: "Δε νομίζω πως ο Μπενίτεθ είναι καλός προπονητής. Δεν είναι αποδεκτός ο Μπενίτεθ από τους οπαδούς της Τσέλσι. Αν ήταν τόσο καλός γιατί δεν τον πήρε άλλος σύλλογος; Είναι λάθος επιλογή για την Τσέλσι".

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Τζόνστον, υπεύθυνος επικοινωνίας του περιοδικού cfcuk, είπε: "Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν είναι για προπονητής της Τσέλσι. Κάποιοι άνθρωποιοι γεννιούνται για να παίξουν ή να προπονήσουν συγκεκριμένους συλλόγους και ο Μπενίτεθ δεν είναι για την Τσέλσι, δεν είναι αυτός που θέλουμε. Όταν ήταν προπονητής της Λίβερπουλ και ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν στην Τσέλσι υπήρχε έχθρα μεταξύ τους. Ήταν αγενής ως προς την Τσέλσι και όποτε γινόταν κάτι έφταιγαν πάντα οι άλλοι".

Οι οπαδοί τραγουδούν "Rafa Benitez you're not welcome here" και "You're just a fat spanish waiter"

Το σχόλιο του Μουρίνιο

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοζέ Μουρίνιο ρωτήθηκε για την απόλυση του Ντι Ματέο και την πρόσληψη του Μπενίτεθ. Αφού είπε πως λυπάται για τον Ιταλό ο Μουρίνιο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Τσέλσι, την οποία αγαπάει, όπως και όλες τις πρώην ομάδες του. Έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να ευχηθεί καλή επιτυχία και στον Ισπανό.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ