ΤΣΕΛΣΙ

Απολύθηκε ο Αντσελότι

Απολύθηκε ο Αντσελότι

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι, με την απόλυση του ανακοινώνεται μέσα από το επίσημο σάιτ της ομάδας.

Ο διαφαινόμενος χωρισμός του Ιταλού προπονητή με τους "μπλε" οριστικοποίηθηκε την Κυριακή (22/05) έπειτα από την ήττα της Τσέλσι στην έδρα της Έβερτον.

Βέβαια δε χρειαζόταν αυτή την αφορμή ο Ρομάν Αμπράμοβιτς για να πάρει την απόφαση να τελειώσει τη συνεργασία του με τον Αντσελότι, καθώς η αποτυχημένη (χωρίς κανένα τίτλο) φετινή χρονιά της ομάδας είχε καταστήσει εν πολλοίς ξεκάθαρο πως ο Ρώσος μεγιστάνας θα επέλεγε άλλον προπονητή για να πορευθεί την επόμενη σεζόν.

Παρά το εντυπωσιακό του, λοιπόν, ξεκίνημα με τους "μπλε", καθώς την πρώτη χρονιά στο "Στάμφορντ Μπριτζ" κατέκτησε το νταμπλ, ο 52άχρονος Αντσελότι θα πρέπει να αναζητήσει αλλού το μέλλον της προπονητικής του καριέρας, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ιταλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τσέλσι για το "διαζύγιο" με τον Ιταλό τεχνικό:

" Η διοίκηση της Τσέλσι επιβεβαιώνει πως ο Κάρλο Αντσελότι έλυσε σήμερα (Κυριακή, 22 Μαΐου) τη συνεργασία του με το σύλλογο.

Ο ιδιοκτήτης και το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Κάρλο για τη συνεισφορά του και τα επιτεύγματά του απ' όταν ανέλαβε το πόστο του προπονητή τον Ιούλιο του 2009, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η κατάκτηση του νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου

Ωστόσο, οι εμφανίσεις της φετινής σεζόν ήταν κατώτερες των προσδοκιών και η ομάδα θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή, ενόψει και της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Ο Κάρλο θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενος στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου θα του παρέχεται η υποδοχή και ο σεβασμός που του αρμόζει, με βάση τη θέση που κατέλαβε στην ιστορία μας.

Οι μακροπρόθεσμοι ποδοσφαιρικοί στόχοι και οι φιλοδοξίες της Τσέλσι παραμένουν απαράλλακτες και από δω και μπρος θα επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας ώστε να βρούμε ένα νέο προπονητή.

Μέχρι να γίνει η εν λόγω πρόσληψη δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχολιασμός".

Ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τον αντικαταστάτη του Αντσελότι. Επικρατέστεροι αυτή τη στιγμή θεωρούνται ο Γκους Χίντινκ, που τώρα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, αλλά και ο "νέος Μουρίνιο", ο "τρεμπλούχος" 33άχρονος τεχνικός της Πόρτο, Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως ο νέος προπονητής της Πόρτο θα είναι ο έβδομος που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας μέσα στα οχτώ χρόνια που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει τα ηνία του συλλόγου του Λονδίνου.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ