ΜΠΑΓΕΡΝ

Συμφωνία-χρυσάφι της Μπάγερν με Adidas

Συμφωνία-χρυσάφι της Μπάγερν με Adidas

Σε μία από τις πιο επικερδείς συμφωνίες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προχώρησε η Μπάγερν Μονάχου υπογράφοντας νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Adidas. Τα οικονομικά μεγέθη ζαλίζουν!

Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου γνώρισαν μία μεγάλη απογοήτευση το βράδυ της Τρίτης όταν η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα αστόχησε σε τέσσερα πέναλτι και αποκλείστηκε από τη Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, όμως η επόμενη ημέρα ήρθε για να τους φέρει μία άκρως ευχάριστη είδηση.

Αυτή έχει να κάνει με μία τεράστια συμφωνία που υπέγραψε η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου με την Adidas η οποία "ντύνει" τους Βαυαρούς εδώ και αρκετά χρόνια, με τις δύο πλευρές να "δίνουν τα χέρια" για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και μετά το 2020 που έληγε το μέχρι πρότινος συμβόλαιο.

Συμφωνία-χρυσάφι της Μπάγερν με Adidas

Το πρωτοσέλιδο της Bild που κάνει λόγο για τη συμφωνία-μαμούθ της Μπάγερν με την Adidas

Βάσει της νέας συμφωνίας λοιπόν, η Adidas θα εξακολουθεί να πορεύεται μαζί με τους Βαυαρούς για άλλα 15 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2030, με την εταιρία αθλητικής ένδυσης να συμφωνεί να καταβάλλει στη Μπάγερν το ασύλληπτο ποσό των 900.000.000 ευρώ!

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ με την προηγούμενη συμφωνία η Μπάγερν έβαζε κάθε χρόνο 25.000.0000 ευρώ στα ταμεία της, πλέον θα λαμβάνει ετησίως 60.000.000 ευρώ!

Το συγκεκριμένο deal είναι ουσιαστικά επιπέδου... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν σκεφτεί κανείς πως η Adidas είχε συμφωνήσει με τον αγγλικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2014 για 10ετή συνεργασία έναντι 940.000.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι ιταλικές ομάδες βρίσκονται πολύ πίσω.

Συμφωνία-χρυσάφι της Μπάγερν με Adidas

Γιουβέντους και Μίλαν κερδίζουν 30 και 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αντίστοιχα από την Adidas ενώ η Ίντερ βάζει στα ταμεία της 18 εκατομμύρια ευρώ βάσει της συμφωνίας με την Nike.

"Με την επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2030 η Adidas θα συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Μπάγερν. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να συνεργαζόμαστε με κορυφαίους συλλόγους και ομοσπονδίες στο διεθνές ποδόσφαιρο", τόνισε ο εκπρόσωπος της Adidas Όλιβερ Μπρούγκεν.

Συμφωνία-χρυσάφι της Μπάγερν με Adidas

Σημειώνεται πως η Adidas έχει στενή σχέση εδώ και χρόνα με τους Βαυαρούς από τη στιγμή που η εταιρία κατέχει το 8,33% των μετοχών του γερμανικού συλλόγου.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ