ΜΠΑΓΕΡΝ

Φεύγει ο Γκουαρδιόλα, αναλαμβάνει ο Αντσελότι την Μπάγερν

Φεύγει ο Γκουαρδιόλα, αναλαμβάνει ο Αντσελότι την Μπάγερν
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποχωρεί οριστικά από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν και αναλαμβάνει στην θέση του ο Κάρλο Αντσελότι.

Τέλος εποχής για τον Πεπ Γκουαρδιόλα από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου το προσεχές καλοκαίρι. Ο Καταλανός προπονητής, έπειτα από τρία χρόνια στους Βαυαρούς, αποχωρεί οριστικά από την ομάδα στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Όσο για τον διάδοχό του; Αυτός θα είναι ο άλλοτε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία και έχει έρθει σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας. Ο 56χρονος (είναι ο τέταρτος Ιταλός στην ιστορία της Μπάγερν), είχε φέρει την "Βασίλισσα" στην κορυφή της Ευρώπης το 2014 και αυτό φιλοδοξεί να κάνει και με τους Γερμανούς, που όμως και φέτος έχουν τα φόντα να σηκώσουν όλα τα τρόπαια. Θυμίζουμε πως έχει καθίσει στους πάγκους και άλλων σπουδαίων κλαμπ όπως η Μίλαν, η Τσέλσι και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου, τόνισε στην "Bild" πως "είμαστε ευγνώμονες στον Γκουαρδιόλα για όσα έδωσε στον σύλλογο και ελπίζουμε να είναι επιτυχημένος ξανά αυτή την σεζόν. Ο Αντσελότι είναι επίσης ένας επιτυχημένος προπονητής και αναλαμβάνει την Μπάγερν. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του".

Πάει Αγγλία ο Καταλανός, θέλει φέτος το τρεμπλ

Ο 44χρονος, Πεπ Γκουαρδιόλα, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Premier League, αφού αρκετές ομάδες ερίζουν για συμφωνία μαζί του, ώστε να πετύχουν ό,τι κατάφερε ο ίδιος σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Άρσεναλ έχουν ακουστεί έντονα και ειδικά οι δυο πρώτες δίνουν μάχη για την υπογραφή του. Οι "Πολίτες" δείχνουν να είναι λίγο πιο μπροστά στην... κούρσα.

Στην Μπάγερν έχει κατακτήσει ήδη δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο από το 2013 όταν και ανέλαβε, φέτος θέλει το νταμπλ στην Γερμανία και φυσικά το Champions League, ώστε να κλείσει ονειρεμένα και άκρως επιτυχημένα την παρουσία του εκεί ύστερα από μια τριετία. Θυμίζουμε ότι είχε πάρει την θέση του Γιουπ Χάινκες έπειτα από έναν χρόνο διαλείμματος, με τον προκάτοχό του να έχει κάνει το τρεμπλ λίγο πριν την "αλλαγή σκυτάλης".

Τριετής συμφωνία με Αντσελότι

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, ήρθε και η γνωστοποίηση της είδησης από την ίδια την Μπάγερν, η οποία αναφέρει στον τίτλο της ανακοίνωσης: "Ο Γκουαρδιόλα δεν ανανέωσε για την παραμονή του. Ο Αντσελότι είναι ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου". Το συμβόλαιο του Αντσελότι θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016 και θα είναι για τρία χρόνια και ο Ρουμενίγκε ανέφερε στο σάιτ των Βαυαρών:

"Ο Κάρλο Αντσελότι πέτυχε οπουδήποτε ήταν προπονητής και έχει κατακτήσει τρεις φορές το Champions League. Ο Κάρλο είναι ήρεμος και ισορροπημένος, που ξέρει πώς να χειρίζεται τα αστέρια, ενώ έχει ποικιλία στο στυλ ποδοσφαίρου του. Ανυπομονούμε γι' αυτό και το βρήκαμε στο πρόσωπό του. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του".

Για τον νυν προπονητή, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, είπε: "Είμαστε ευγνώμονες στον Πεπ Γκουαρδιόλα για ό,τι έχει δώσει στο κλαμπ από το 2013. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πεπ και η ομάδα μας θα δουλέψουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση για να πετύχουν τους μεγάλους στόχους μας, ειδικά τώρα που επιβεβαιώθηκε ότι ο Πεπ θα φύγει από την Μπάγερν Μονάχου".

Ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής, τόνισε στις δηλώσεις του: "Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα είμαι προπονητής σε έναν τόσο εξαιρετικό σύλλογο, όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου

Guardiola not extending stay - Ancelotti named new FCB head coach.____________Read more: http://fcb.de/Statement2012

Posted by FC Bayern München on Sunday, December 20, 2015
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ