ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ωδή στον μαέστρο, Τσάβι

Ωδή στον μαέστρο, Τσάβι

Το "αντίο" του Τσάβι πλησιάζει, με την τελευταία του παράσταση να είναι το ερχόμενο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Eμείς συγκεντρώσαμε τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες για τον σπουδαίο μαέστρο της Μπαρτσελόνα.

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα πλησιάζει για τον Τσάβι. Η ηγετική φυσιογνωμία του σημάδεψε μια εποχή στην και οδήγησε τους "μπλαουγκράνα", αλλά και την εθνική Ισπανίας σε πολλούς τίτλους. Το ερχόμενο Σάββατο θα δώσει την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της "Μπάρτσα" στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν μπει στο αεροπλάνο για το Κατάρ και προπονητές, συμπαίκτες και αντίπαλοι τον αποθεώνουν.

Διαβάστε χαρακτηριστικές ατάκες για τον σπουδαίο μέσο:

Τσάμπι Αλόνσο: "Χωρίς αμφιβολία ο Τσάβι ήταν ένας από τους παίκτες που επηρέασαν περισσότερο το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια"

Χρίστο Στόιτσκοφ: "Ο Τσάβι είναι ένας μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ένας ιδιοφυής μύθος. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι του ήταν ένας από τους πιο κρίσιμους παίκτες για την Μπαρτσελόνα".

Σάντι Καθόρλα: "Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά παίκτης σαν τον Τσάβι. Ήμουν ευλογημένος που έπαιξα μαζί και μάθαινα κάτι καινούργιο κάθε ημέρα. Ήταν ένας παίκτης που έκανε τα δύσκολα να μοιάζουν με εύκολα"

Ρόναλντ Κούμαν: "Όλοι ήξεραν από τότε που έπαιζε στις ακαδημίες ότι θα ήταν ο διάδοχος του Γκουαρντιόλα μόλις εκείνος αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Τακτικά ήταν εξαιρετικός και έκανε τόσα πράγματα για την Μπαρτσελόνα που μια μέρα να επιστρέψει"

Αντρές Ινιέστα: "Δεν μπορώ να βρω λέξεις που να περιγράφουν σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Ήταν ένας μοναδικός παίκτης που δύσκολα θα βγει άλλος σαν και αυτόν, ήταν ο θεμελιώδης λίθος για το σύλλογο και την εθνική ομάδα"

Σέρχιο Ράμος: "Το ποδόσφαιρο είναι πιο φτωχό"

Νταβίντ Βίγια: "Η κλάση και το ποδόσφαιρο σου μας έκαναν σπουδαίους"

Τιάγκο Αλκάνταρα: "Ακόμα και στην κακή του ημέρα ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε μπορεί να δώσει οξυγόνο σε μια ομάδα"

Ωδή στον μαέστρο, Τσάβι

Πεπ Γκουαρντιόλα: "Ένας από τους καλύτερους φεύγει. Ελπίζω οι νέοι να έμαθαν από εκείνον όπως έμαθα και εγώ από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε ημέρα που δεν τον είδα να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει προπονητής. Είναι ο καλύτερος Καταλάνος παίκτης στην ιστορία, όχι μόνο για τους τίτλους που κατέκτησε, αλλά και για την αγάπη του στο άθλημα".

Μαρσελίνιο: "Δίχως αμφιβολία ο καλύτερος μέσος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία 30 χρόνια"

Κάρλος Μαρτσένα: "Είναι δύσκολο να πω κάτι που δεν έχει ειπωθεί για αυτόν. Έκανε πάντοτε τους συμπαίκτες του καλύτερους και η αποχώρησή του κάνει το ποδόσφαιρο φτωχότερο. Είναι το τέλος μιας εποχής".

Γιόχαν Κρόιφ: "Εάν ο Τσάβι είχε μία κακή ημέρα τότε η Μπαρτσελόνα έπαιζε το μισό από όσο μπορούσε. Ήταν αυτός που έδινε το ρυθμό. Ο τρόπος που αγωνιζόταν επέτρεπε στην ομάδα να λειτουργήσει. Είναι διαφορετικός"

Μίτσελ: "Είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει οι οποίοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το ποδόσφαιρο. Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ο σεβασμός που έχουν όλοι για αυτόν και είναι κάτι που αξίζει απόλυτα".

Σεσκ Φάμπρεγκας: "Είναι μεγάλο λάθος το να ψάχνουμε να βρούμε τον επόμενο Τσάβι. Είναι χάσιμο χρόνου αφού ποτέ δεν θα υπάρξει άλλος σαν και αυτόν"

Ωδή στον μαέστρο, Τσάβι

Κάρλες Πουγιόλ: "Η μηχανή, ο τρόπος, το μυαλό σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα"

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: "Λένε ότι η βιτρίνα μιας ομάδας είναι οι μέσοι της. Ο Τσάβι ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας στα 70 από τα 90 παιχνίδια στα οποία ήμουν εγώ στον πάγκο της. Με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά επέβαλε έναν τρόπο παιχνιδιού και σημάδεψε μία εποχή"

Ερίκ Αμπιντάλ: "Θέλω να τον δω να σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ. Του αξίζει ένα τέτοιο τέλος"

Χοακίμ Ερνάντες (πατέρας του Τσάβι): "Ζούσε το ποδόσφαιρο με μοναδικό τρόπο και πάθος από όταν ήταν μικρός. Είναι ένας καθηγητής του ποδοσφαίρου. Βλέπει παιχνίδια, διαβάζει για το ποδόσφαιρο και παρακολουθεί τόσες πολλές ομάδες. Ζει για το ποδόσφαιρο"

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ