ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βιλανόβα: "Θέλω να συνεχίσω και την επόμενη σεζόν"

Βιλανόβα: "Θέλω να συνεχίσω και την επόμενη σεζόν"

Ο Τίτο Βιλανόβα ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και πως δεν έχει καμία πρόθεση να τα παρατήσει. Μίλησε, επίσης, για τις περιπτώσεις των Ερίκ Αμπινάλ, Βίκτορ Βαλντές, αλλά και για τις σχέσεις του με τον Πεπ Γουαρδιόλα.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη έδωσε ο Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε τόσο για το μέλλον του, όσο και για όσα πέρασε αλλά και για αρκετά ακόμα.

Αρχικά αναφερόμενος στην κατάσταση υγείας του είπε: "Αισθάνομαι ότι η διαδικασία πήγε καλά. Δεν ήρθα νωρίτερα επειδή η θεραπεία είχε κάποιες παρενέργειες. Ωστόσο, κάθε μέρα νιώθω και καλύτερα. Ήθελα να προπονήσω και να βρίσκομαι στις αίθουσες Τύπου".

Για τη φετινή και την επόμενη χρονιά δήλωσε: "Υπήρξε ένα πρόβλημα με την απόσταση. Στη Νέα Υόρκη ήμουν την ημέρα (σ.σ. αναφέρεται στη διαφορά ωρών με την Ευρώπη). Θα ήταν καλύτερο αν ήμουν στο Παρίσι ή το Λονδίνο. Έκανα τη θεραπεία μου το πρωί και επικοινωνούσα με τους παίκτες χάρη στις καινούργιες τεχνολογίες. Όσο για το αν θα συνεχίσω, ανυπομονώ να είμαι τη νέα σεζόν. Δε σκέφτομαι καθόλου να τα παρατήσω. Όταν έχουμε ρεπό, βαριέμαι. Αυτή είναι η ζωή μου και δεν αισθάνομαι καμία πίεση".

Για το αν κλείνει ο κύκλος της Μπαρτσελόνα σχολίασε: "Το λένε συνέχεια. Είναι δύσκολο να κατακτάς συνεχώς το πρωτάθλημα και το Champions League. Η Μπάρτσα το έπαιρνε για τρία χρόνια. Στο παρελθόν δεν κατακτούσαμε το Champions League. Αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι το τέταρτο στα τελευταία πέντε χρόνια. Πρόκειται για κάτι μοναδικό. Φτάσαμε στα ημιτελικά του Champions League για έκτη φορά, ένα ρεκόρ. Δε νομίζω πως κλείνει κάποιος κύκλος".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League είπε: "Είμαστε η Μπάρτσα και παίζουμε στην έδρα μας. Θα ήταν απίστευτο να πούμε πως θα περάσουμε, αλλά υποχρέωσή μας είναι να φανούμε ανταγωνιστικοί και να νικήσουμε. Αν σκοράρουμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει μετά. Η Μπάγερν δημιούργησε μία φοβερή ατμόσφαιρα κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο".

Για τα σχέδια της επόμενης χρονιάς δήλωσε: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω ένα ξεκάθαρο πλάνο και έχω κατασταλάξει στους παίκτες που θέλω. Τα πάντα έχουν ωριμάσει. Στα αποδυτήρια όλοι αντιμετώπισαν πολύ καλά την ήττα τις προάλλες".

Ακόμη, αναφέρθηκε στον Πεπ Γουαρδιόλα: Ήμασταν πάρα πολύ καλοί φίλοι στα παιδικά μας χρόνια από τη Μασία, αλλά είναι αλήθεια πως οι σχέσεις μας έχουν χαλαρώσει λόγω της απόστασης".

Τέλος, για τους Ερίκ Αμπιντάλ και Βίκτορ Βαλντές δήλωσε: "Μιλάμε για μία ειδική περίπτωση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για την αποθεραπεία του. Τις προάλλες κι εγώ ήμουν στο ανώτατο επίπεδο και είδατε τι έγινε. Είναι, πάντως, ένας εξαιρετικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα. Με τον Βαλντές δεν έχω μιλήσει. Δεν είπε ότι δε θα είναι εδώ του χρόνου, αλλά ότι δε θα ανανεώσει το 2014. Δεν μπορώ να τον πείσω για τον σύλλογο, αφού ξέρει καλύτερα από μένα πόσο μεγάλος είναι. Η συμπεριφορά του στις προπονήσεις είναι εξαιρετική".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ