ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Η πολυπόθητη ανανέωση του Γουαρδιόλα δεν έχει έρθει ακόμα και στη Βαρκελώνη ανησυχούν όλοι: κόσμος, διοίκηση και παίκτες. Ο Πεπ διστάζει να πει το «ναι» και τα σενάρια για τον πιθανό διάδοχο έχουν αρχίσει. Διαβάστε στο Sport24.gr όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης, τα ονόματα που ακούγονται για τον πάγκο της Μπάρτσα και τις πιθανότητες του Βαλβέρδε. (φωτογραφίες & videos)

Ο Γουαρδιόλα δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός προπονητής βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι», τόσο για τον ίδιο όσο και για τους «μπλαουγκράνα».

Οι πρώτες δειλές υποψίες ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι, όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν 2010-11 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε κάποια δημοσιεύματα άρχισαν να μιλούν για τους προβληματισμούς του Γουαρδιόλα σχετικά με την παραμονή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Οι υποψίες απλώθηκαν στη διάρκεια της φετινής περιόδου και έγιναν ανησυχία από το περασμένο Σάββατο.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα των «μπλαουγκράνα» με τη Βαλένθια (18-2), ο Πεπ, ερωτηθείς για μια ακόμα φορά από τους δημοσιογράφους για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ήταν – για πρώτη φορά – απόλυτα ξεκάθαρος, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις:

« Δεν ξέρω ακόμα, δεν έχω αποφασίσει, χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ τι θα κάνω. Θα μπορούσα να υπογράψω για πολλά χρόνια, γνωρίζω ότι καλύτερα από εδώ δεν πρόκειται να βρω πουθενά, όμως για να κάνω κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να είμαι σίγουρος ότι έχω τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του συλλόγου», ήταν τα λόγια του Γουαρδιόλα που σήμαναν συναγερμό στους κόλπους της Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη μέρα η καταλανική Sport κυκλοφόρησε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Tenemos un problema» (έχουμε ένα πρόβλημα) και υπότιτλο «ο Γουαρδιόλα εξομολογείται ότι δεν είναι πεπεισμένος για να συνεχίσει». Τι είναι όμως αυτό που «εμποδίζει» τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» να υπογράψει την ανανέωση και να συνεχίσει να διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών;

Το Sport24.gr προσπαθεί να «ακτινογραφήσει» τις διάφορες παραμέτρους της υπόθεσης, αλλά και τους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην απόφαση του Πεπ. Επίσης σας παρουσιάζουμε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπάρτσα (στην περίπτωση που ο Γουαρδιόλα δεν ανανεώσει), μαζί με τα συν και τα πλην της κάθε περίπτωσης.

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Ο Γουαρδιόλα ανανέωσε τις δυο προηγούμενες χρονιές το συμβόλαιό του μέσα στον χειμώνα. Την πρώτη φορά ήταν στις 20 Ιανουαρίου του 2010, όταν έδωσε τα χέρια με τον Λαπόρτα, παρά το γεγονός ότι επίσημα υπέγραψε στις 14 Ιουλίου με τη νέα διοίκηση που είχε προκύψει στο μεταξύ από τις εκλογές. Πέρυσι ο σύλλογος ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου τη νέα συμφωνία του Πεπ με τον Ροσέλ και οι υπογραφές έπεσαν 15 μέρες αργότερα, στις 23.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Ο Γουαρδιόλα μαζί με τον Ροσέλ στην περσινή ανανέωση του Καταλανού προπονητή με τη Μπαρτσελόνα (23-2-2011)

Φέτος κοντεύει να τελειώσει ο Φεβρουάριος και απάντηση δεν υπάρχει, αφού ο προπονητής έχει ζητήσει χρόνο. Τί είναι όμως αυτά που απασχολούν τον Γουαρδιόλα ώστε να χρειάζεται χρόνο για να τα σκεφτεί και να τα ζυγίσει προσεκτικά πριν καταλήξει στην απόφασή του; Σε τελική ανάλυση, τί έχει αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια και προβληματίζει τόσο πολύ τον Πεπ;

Η ΦΘΟΡΑ

Ο Γουαρδιόλα είναι από τη φύση του ένας ακούραστος εργάτης, αλλά και τελειομανής. Τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα, τον έχουν κουράσει, πολλοί υποστηρίζουν ότι τον έχουν «γεράσει» πριν την ώρα του. Ο πήχης, τον οποίο ο ίδιος φρόντισε να τοποθετήσει από την πρώτη κιόλας χρονιά στο ψηλότερο δυνατό σημείο – αυτό του παγκόσμιου ρεκόρ – με τους 6 τίτλους, έφερε μαζί του μεγάλη πίεση.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Η πίεση είναι εμφανής στην έκφραση του Πεπ Γουαρδιόλα.

« Για να αντέξεις τις απαιτήσεις αυτής της ομάδας, πρέπει να είσαι γεμάτος δύναμη», ήταν τα λόγια του, που άφησαν να εννοηθεί ότι αισθάνεται πως έχει φτάσει πιθανώς στα όρια, χωρίς παράλληλα να νιώθει ότι έχουν ξαναγεμίσει οι μπαταρίες, πράγμα απαραίτητο για τη συνέχεια. Φαίνεται πως αυτές τις μέρες προσπαθεί να βρει την απάντηση στο ερώτημα αν έχει κλείσει ο – γεμάτος θριάμβους – κύκλος μετά από μια ιστορική τετραετία, ή αν θα υπάρξει συνέχεια με τον ίδιο στο «τιμόνι».

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Από την άλλη υπάρχει – εδώ και καιρό – το θέμα της προσωπικής ζωής και κατ’ επέκταση, της οικογένειας. Ο Πεπ πιστεύει ότι «χρωστάει» χρόνο στους δικούς του. Τα συνεχόμενα ταξίδια και οι υποχρεώσεις ακόμα και όταν βρίσκεται στη Βαρκελώνη, έχουν στερήσει από τον Γουαρδιόλα τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του. Γι’ αυτό και είναι – σχεδόν – σίγουρο πως αν αφήσει τον πάγκο των «μπλαουγκράνα», δεν θα αναλάβει άλλη ομάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο, θέλοντας να αναπληρώσει προσωπικές στιγμές που όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, του έχουν λείψει πολύ.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

« Αν σταματήσει ο μίστερ, σίγουρα θα έχουμε και εμείς οι παίκτες, μερίδιο ευθύνης». Η φράση που είπε πριν λίγες μέρες ο Ντάνι Άλβες, κρύβει μέσα της μια μεγάλη αλήθεια. Ο Γουαρδιόλα έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι φέτος ίσως συμβαίνει αυτό που φοβόταν ότι θα συνέβαινε τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στον πάγκο, αμέσως μετά την κατάκτηση των 6 τίτλων. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά με συμπεριφορές παικτών μακριά από αυτό που είχε συνηθίσει ο Πεπ, τον έχουν προβληματίσει.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Οι ποδοσφαιριστές βέβαια μόλις ψυλλιάστηκαν τον «κίνδυνο» της αποχώρησης του προπονητή τους, του «αφιέρωσαν» την «παράσταση» του 5-1 επί της Βαλένθια, ενώ στη συνέχεια όλοι ανεξαιρέτως, με δηλώσεις τους στον Τύπο μίλησαν για την ανάγκη της παραμονής του Πεπ στην ομάδα. « Τον χρειαζόμαστε, χωρίς αυτόν δεν είμαστε τίποτα, πρέπει να μείνει για όσα έχουμε πετύχει και για όσα θα πετύχουμε ακόμα, τον θέλουμε κοντά μας γιατί συμβολίζει τα πάντα για μας», είναι μόνο μερικές από τις επώνυμες ατάκες που έχουν ειπωθεί τα τελευταία 24ωρα.

POR LA PUERTA GRANDE

Σημαίνει «από την κεντρική είσοδο», πρόκειται για έκφραση της ταυρομαχικής διαλέκτου, αλλά στην Ισπανία χρησιμοποιείται κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην γεμάτη τιμές αποχώρηση. Από την «puerta grande» της αρένας βγαίνουν οι ταυρομάχοι όταν έχουν θριαμβεύσει και κάτι τέτοιο ίσως να σκέφτεται και ο Πεπ. Έχει κατακτήσει 13 (από τους 16) τίτλους και στο τέλος της χρονιάς ο αριθμός αυτός μπορεί να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Μια από τις σκέψεις που τον απασχολούν, είναι το αν αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να αποχωρήσει από την ομάδα. Βρίσκεται στην κορυφή της Ισπανίας, της Ευρώπης και του κόσμου και η «παρακμή» δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στον ορίζοντα. Ο Γουαρδιόλα έχει στο μυαλό του το πρόσφατο παράδειγμα του Ράικαρντ που από τα ψηλά έπεσε στα χαμηλά και δεν θέλει να του συμβεί το ίδιο. Από την άλλη, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του και γνωρίζει ότι η παραμονή στην κορυφή δεν θα είναι εύκολη, αλλά και καθόλου αδύνατη.

Ο ΤΙΤΟ ΒΙΛΑΝΟΒΑ

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για το αν θα συνεχίσει ή όχι ο Πεπ στην ομάδα, είναι το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του φίλου και συνεργάτη του, Τίτο Βιλανόβα. Η περιπέτεια που είχε ο βοηθός του Γουαρδιόλα, έχει επηρεάσει βαθύτατα τον προπονητή των «μπλαουγκράνα». Όσο καιρό ο Τίτο βρισκόταν στην ανάρρωση, ο Πεπ είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι του λείπουν τόσο η παρουσία όσο και οι συμβουλές του «κολλητού» του.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Ο Βιλανόβα είναι βέβαια καλύτερα, όμως η θεραπεία συνεχίζεται, είναι δύσκολη και οι γιατροί δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν ο βοηθός του Πεπ θα μπορέσει του χρόνου να ανταποκριθεί 100% στις – αυξημένες – απαιτήσεις της ομάδας. Ο Γουαρδιόλα ξεκίνησε όλη αυτή την «περιπέτεια» στην πρώτη ομάδα έχοντας από την αρχή συνεχώς δίπλα του τον Τίτο και θα του είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί ή και να συνηθίσει μια – ενδεχόμενη – απουσία του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η διοίκηση δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής καμία αντίρρηση στον Γουαρδιόλα. «Σεβόμαστε το ότι θέλει χρόνο για να αποφασίσει και θα τον περιμένουμε όσο χρειαστεί», ήταν η δήλωση του προέδρου, Σάντρο Ροσέλ. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Θουμπιθαρέτα, λέγοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να πιέσει τον Πεπ. Η σχέση του Γουαρδιόλα με τον Ροσέλ είναι ουδέτερη, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Καμία σχέση με την εγκαρδιότητα που υπήρχε με τον Λαπόρτα.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Όμως η συνεργασία και επί Ροσέλ υπήρξε – σχεδόν – αγαστή, χωρίς προβλήματα, εκτός ίσως από κάποιες «κορώνες» του προέδρου σε σχέση πάντοτε με τον «αιώνιο αντίπαλο», τη Ρεάλ, όπου όμως αμέσως ο Γουαρδιόλα φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του. Ο ίδιος ο Ροσέλ είχε πει λίγο πριν την Πρωτοχρονιά στους δημοσιογράφους ότι «το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να πάρω, θα ήταν η ανανέωση του προπονητή μας».

Η ΖΥΓΑΡΙΑ

Ο Γουαρδιόλα βρίσκεται μπροστά σε ένα «σταυροδρόμι» και καλείται να πάρει μια σημαντική προσωπική απόφαση, που θα επηρεάσει φυσικά και τον σύλλογο. Από τη μία μεριά, η φθορά, ψυχολογική και σωματική, η πίεση, οι απαιτήσεις, η «απόσταση» από την οικογένεια και κάποιες ανησυχίες για τους παίκτες, τον Τίτο, το μέλλον. Από την άλλη, η δυνατότητα να συνεχίσει να προπονεί μια ομάδα που είναι εξ ολοκλήρου δικό του δημιούργημα, οι παίκτες που στο σύνολό τους είναι 1000% στο πλευρό του, η προοπτική για την κατάκτηση και άλλων τίτλων και η αναβολή για το κλείσιμο του δικού του κύκλου.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα, τον οποίο αφήσαμε για το τέλος, έδειξε την περασμένη Κυριακή στο «Καμπ Νόου» πόσο θέλει αυτή την ανανέωση. Η μυριόστομη συνεχόμενη κραυγή από 80.000 culés στην κερκίδα που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το όνομά του, έδωσε τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στον Γουαρδιόλα και περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα. Ο Πεπ προς το παρόν είναι ερμητικά «κλειστός» σαν κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο. Όσοι τον ξέρουν καλά, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι που γνωρίζουν τις σκέψεις του, είναι η γυναίκα του, ο Βιλανόβα και κανείς άλλος.

ΤΟ PLAN B

Είναι γεγονός ότι όλοι στη Μπαρτσελόνα ελπίζουν πως τελικά θα ακούσουν το πολυπόθητο «ναι» από τα χείλη του Γουαρδιόλα, όμως ο σύλλογος ετοιμάζει και το εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που ο σημερινός προπονητής πει τελικά «όχι» στην ανανέωση. Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Άντονι Θουμπιθαρέτα, εξετάζει διάφορες περιπτώσεις, σε συνεργασία με άλλους διοικητικούς παράγοντες, ώστε αν χρειαστεί, να υπάρχει έτοιμο το plan B.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Η προτεραιότητα είναι να βρεθεί ένας προπονητής που να ταιριάζει στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα και να εκφράζει τις αρχές που οδήγησαν τους «μπλαουγκράνα» στις επιτυχίες την τελευταία τετραετία. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι δεδομένα: η αγάπη στο θέαμα, μέσα από την κατοχή της μπάλας, τον συνδυασμό ταχύτητας και αρμονίας και φυσικά τα θετικά αποτελέσματα. Η εμπειρία δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο, αφού το παράδειγμα του Γουαρδιόλα δίνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στο να βρεθεί κάποιος που, είτε να έχει γαλουχηθεί με τις αρχές της Μπαρτσελόνα, είτε να είναι λάτρης του θεαματικού και επιθετικού ποδοσφαίρου.

Η "ΛΙΣΤΑ" ΤΟΥ ΡΕΣΑΚ

Ο πρώτος που έδωσε – επίσημα – πιθανά ονόματα διαδόχων του Γουαρδιόλα, διαθέτοντας παράλληλα πόστο και επιρροή στη διοίκηση, ήταν ο σύμβουλος του Ροσέλ, Κάρλες Ρεσάκ. Ο παλιός παίκτης και προπονητής των «μπλαουγκράνα» μίλησε πριν λίγες μέρες σε καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στα ονόματα των Όσκαρ Γκαρθία και Ιβάν ντε λα Πένια, προσθέτοντας στη λίστα του και τους Κούμαν, Λάουντρουπ και Βαλβέρδε. Κοινό στοιχείο όλων το ότι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Μπαρτσελόνα.

Η "ΛΙΣΤΑ" ΤΗΣ MARCA

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήρε η «Marca», δημοσιεύοντας τη δική της λίστα, η οποία αποτελείται από 8 ονόματα. Μόνο δυο από αυτά υπάρχουν και στην «πεντάδα» του Ρεσάκ, οι Όσκαρ Γκαρθία και Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι υπόλοιποι έξι είναι οι Λουίς Ενρίκε, Γιουίς Καρέρας, Μαρσέλο Μπιέλσα, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Γιόαχιμ Λεβ και Αντρέ Βίλας Μπόας. Ας δούμε τι γράφει για κάθε έναν από αυτούς η μαδριλένικη εφημερίδα.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

- ΛΟΥΙΣ ΕΝΡΙΚΕ

Ξεκίνησε από τη β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα, την ανέβασε στην Segunda B και την έφτασε μέχρι την 3η θέση που είναι και η καλύτερη της ιστορίας της.

Υπέρ: Μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο σύλλογο και χαίρει μεγάλης υπόληψης.

Κατά: Στη Ρόμα δεν τα πάει και τόσο καλά, πράγμα που γεννά αμφιβολίες.

- ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Έχει προπονήσει Μπιλμπάο, Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακό, κατακτώντας τίτλους και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ.

Υπέρ: Όλες οι ομάδες του διακρίθηκαν για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξαν.

Κατά: Ποτέ του δεν έχει κάτσει στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας.

- ΌΣΚΑΡ ΓΚΑΡΘΙΑ

Αυτή τη στιγμή προπονεί τους Νέους της Μπαρτσελόνα και θεωρείται ο φυσικός διάδοχος του Πεπ Γουαρδιόλα.

Υπέρ: Γνωρίζει τον σύλλογο, δουλεύει στην ομάδα και η φιλοσοφία του είναι σαφής.

Κατά: Η εμπειρία του είναι ελάχιστη, λιγότερη και από του Πεπ όταν ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

- ΓΙΟΥΙΣ ΚΑΡΕΡΑΣ

Προέρχεται από τη Μασία και σήμερα είναι προπονητής της Σαμπαδέλ (Segunda División). Είναι πιστός στη φιλοσοφία της Dream Team.

Υπέρ: Εφαρμόζει το αγωνιστικό στιλ του Γιόχαν Κρόιφ.

Κατά: Αποτελεί ερωτηματικό το τί θα μπορούσε να καταφέρει με την Μπαρτσελόνα.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

- ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΠΙΕΛΣΑ

Προπονεί την Αθλέτικ και στο παρελθόν έχει κοουτσάρει την Εσπανιόλ. Έχει διατελέσει εκλέκτορας στην Αργεντινή και τη Χιλή.

Υπέρ: Μεγάλος εργάτης, που έχει την αναγνώριση και του ίδιου του Γουαρδιόλα.

Κατά: Δεν έχει κατακτήσει τίτλους, εκτός από το ολυμπιακό χρυσό με την Αργεντινή.

- ΜΑΡΚΟ ΦΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στην Εθνική Ολλανδίας, όπου είχε μια μέτρια παρουσία, ενώ έχει κοουτσάρει και τον Άγιαξ.

Υπέρ: Η ολλανδική «σχολή» και αρέσει και έχει πετύχει στη Μπαρτσελόνα.

Κατά: Δεν έχει αποδείξει τις ικανότητές του ως τεχνικός σε μια μεγάλη ομάδα.

- ΓΙΟΑΧΙΜ ΛΕΒ

Έχει προπονήσει διάφορες ομάδες της Μπουντεσλίγκα και την Εθνική Γερμανίας. Βρίσκεται επίσης στην ατζέντα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπέρ: Έχει μεταδώσει τη φιλοδοξία του σε όλες τις ομάδες του, που παίζουν καλά.

Κατά: Έχει συμβόλαιο με τη Γερμανία μέχρι το 2014 και τον θέλει και η Ρεάλ.

- ΑΝΤΡΕ ΒΙΛΑΣ ΜΠΟΑΣ

Υπήρξε βοηθός του Μουρίνιο και κέρδισε το Γιουρόπα Λιγκ με την Πόρτο. Η παρουσία του στην Τσέλσι αμφισβητείται έντονα.

Υπέρ: Μεγάλες τεχνικές γνώσεις. Βγάζει το καλύτερο πρόσωπο των παικτών του.

Κατά: Του έχει στοιχίσει το πέρασμα από την Πορτογαλία σε μια ομάδα όπως η Τσέλσι.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Η βλακεία, το κόμπλεξ και η άγνοια είναι το βασικό τρίπτυχο που εμποδίζει τον μέσο Έλληνα φίλαθλο, πρώτον, να αντιληφθεί την αξία του Βαλβέρδε και δεύτερον, να δεχτεί την πιθανότητα να δούμε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Αν εξετάσουμε πραγματικά ποιοι έχουν αναφερθεί στο όνομα του Βαλβέρδε μέχρι σήμερα (Κρόιφ, Ροσέλ, Ρεσάκ, Θουμπιθαρέτα και Marca), ως πιθανού προπονητή των «μπλαουγκράνα», νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι περισσεύουμε πανηγυρικά.

Το "σταυροδρόμι" του Γουαρδιόλα

Εκτός αυτού, έχουμε γράψει και παλιότερα, ότι η σχέση και η αλληλοεκτίμηση ανάμεσα σε Γουαρδιόλα και Βαλβέρδε είναι τεράστια. Όλοι εσείς που χλευάζετε την πιθανότητα αυτή, μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για το εξής: Αν ο Πεπ τελικά πει όχι στην ανανέωση, ή τέλος πάντων, όταν έρθει η στιγμή να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, στο χαρτάκι που θα δώσει στη διοίκηση με τις δικές του προτάσεις για τον διάδοχό του, θα φιγουράρει και το όνομα του Βαλβέρδε. Είτε αρέσει στην πατενταρισμένη ελληνική βλακεία, είτε όχι...

Πηγές: Sport, Marca, As

Βίντεο: Η ανανέωση (ή μη) του Γουαρδιόλα στην ισπανική τηλεόραση.

Βίντεο: Στιγμές του Γουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ