ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το καταραμένο για τον Μέσι 2013

Το καταραμένο για τον Μέσι 2013

Ο Λιονέλ Μέσι θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της χρονιάς επιβεβαιώνοντας πως το 2013 ήταν για αυτόν καταστροφικό όσον αφορά στους μυικούς τραυματισμούς. Διαβάστε αναλυτικά.

Πιο πρόωρο και άδοξο φινάλε μέσα στο 2013 δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", με την διάγνωση του ιατρικού επιτελείο της Μπαρτσελόνα να κάνει λόγο για "βαριά θλάση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού" και τον παίκτη να χρειάζεται να μείνει εκτός δράσης για 6 με 8 εβδομάδες.

Όσο για τα ματς από τα οποία θα λείψει ο 25χρονος άσος, αυτά αναμένεται να είναι σε διψήφια τον αριθμό: 4 στο πλαίσιο της La Liga (23/11 με Γρανάδα, 1/12 με Μπιλμπάο, 14/12 με Βιγιαρεάλ και 22/12 με Χετάφε), 2 για το Champions League (26/11 με Άγιαξ και 11/12 με Σέλτικ), 2 για το Copa Del Rey (8/12 και 22/12 τα ματς με Καρταχένα για τη φάση των "32') και 2 με την Εθνική Αργεντινής (τα φιλικά με Ισημερινό και Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή του; Μα φυσικά το γεγονός πως το 2013 έχει αποδειχτεί καταραμένο για αυτόν όσον αφορά στους μυικούς τραυματισμούς. Με αυτόν που υπέστη την περασμένη Κυριακή στην Ανδαλουσία έφτασε στους 4 συνολικά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες (!), ενώ από τους προηγούμενους τρεις υποχρεώθηκε να χάσει 9 συνολικά ματς.

Ο πρώτος ήρθε τον περασμένο Απρίλιο, με τον Μέσι να μένει εκτός για μία εβδομάδα, ακολούθησε τραυματισμός τον Αύγουστο που τον έθεσε νοκ-άουτ για ίδιο διάστημα, τον Σεπτέμβριο απουσίασε για 3 εβδομάδες ενώ το καρέ των τραυματισμών ολοκληρώθηκε με την ατυχία που του χτύπησε την πόρτα κόντρα στη Μπέτις.

Το καταραμένο για τον Μέσι 2013
© AP

Φυσικά, η ευπάθεια που παρουσιάζει φέτος στους τραυματισμούς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ελάχιστες ανάσες που πήρε στη Μπαρτσελόνα (ειδικά την περασμένη σεζόν) αλλά και τα συνεχή αεροπορικά ταξίδια, με το κοντέρ να γράφει 122.000 χιλιόμετρα αυτό το καλοκαίρι για τον Αργεντίνο .

Αυτός ήταν ο 11ος συνολικά τραυματισμός του από τότε που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα , με την χρυσή εποχή του Μέσι να είναι με τον Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο: στις τέσσερις σεζόν που κάθησε εκείνος στον πάγκο ο Μέσι έλειψε μόνο μία φορά, και αυτή για δύο εβδομάδες μόνο.

Οι φίλοι των "μπλαουγκράνα" αλλά και της Εθνικής Αργεντινής αγωνιούν ήδη για την επιστροφή του και μετρούν αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που ο παίκτης θα προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στο σύλλογο και στην εθνική του ομάδα, όμως την ίδια ώρα ο Σεσκ Φάμπρεγας φρόντισε να του στείλει μήνυμα-προτροπή:

Το καταραμένο για τον Μέσι 2013
© EPA

"Πρέπει να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται, για να αναρρώσει και να επιστρέψει στο επίπεδό του. Τον χρειαζόμαστε στα καλύτερά του. Είχα κάτι παρόμοιο στην Άρσεναλ.

Νομίζεις ότι είσαι εντάξει, αλλά δεν είσαι. Είχα αυτό τον τραυματισμό, δεν ήμουν εντάξει για 1,5 χρόνο, είναι ένας πραγματικά απογοητευτικός τραυματισμός.

Είναι απαραίτητο να πάρεις όσο χρόνο χρειάζεσαι, σε διαφορετική περίπτωση η πληγή δεν θα έχει κλείσει", τόνισε ο Ισπανός άσος των Καταλανών για τον τραυματισμό του Μέσι που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα.

Μπέτις - Μπαρτσελόνα (1-4)

Δείτε τα χλμ που έγραψε το καλοκαίρι ο Μέσι αλλά και το διάγραμμα με τους τραυματισμούς του ( κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση):

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ