ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τα γενέθλια του Μέσι

Τα γενέθλια του Μέσι

Η Μπαρτσελόνα ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Λιονέλ Μέσι (έκλεισε τα 24 του χρόνια) ανεβάζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της βίντεο με ξεχωριστές στιγμές του, ενώ παρουσίασε και τα 8 σπουδαία φετινά επιτεύγματά του!

O κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο την τελευταία διετία όπως έχει αναγνωριστεί από τη FIFA, Λιονέλ Μέσι, συμπλήρωσε την Παρασκευή (24/6) 24 χρόνια ζωής, και η Μπαρτσελόνα δεν έχασε την ευκαιρία να τιμήσει το μεγάλο αστέρι της.

Αυτό έγινε μέσω ενός βίντεο που φτιάχτηκε και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των "μπλαουγκράνα" (www.fcbarcelona.com), και το οποίο παρουσιάζει τον Αργεντινό σούπερ σταρ σε μερικές από τις αμέτρητες "πινελιές" του εντός γηπέδων.

Τα γενέθλια του Μέσι

Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης παρουσίασαν τα οκτώ σπουδαία ρεκόρ που πέτυχε ο Μέσι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτά είναι:

Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν: ο Μέσι είχε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, πετυχαίνοντας 53 γκολ σε 55 ματς της Μπαρτσελόνα: 31 στο πρωτάθλημα Ισπανίας, 12 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 7 στο Κύπελλο Ισπανίας και 3 στο ισπανικό Σούπερ Καπ. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα 47 γκολ τη σεζόν 2009-2010.

Ισοφάριζει τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ: Με τα 12 γκολ ισοφάρισε τη ντουζίνα τερμάτων που σημείωσε ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2002-2003.

Σκοράρει για πρώτη φορά σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ: προκαλεί έκπληξη, όμως μέχρι πέρυσι δεν τα είχε καταφέρει. Το "ταμπού" αυτό έσπασε με τα δύο γκολ του στις 27 Απριλίου στο "Μπερναμπέου" κόντρα στη Ρεάλ, με το δεύτερο να θεωρείται ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν.

Πρώτο γκολ στην Αγγλία: ο Μέσι κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά σε αγγλικό έδαφος μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, και το έκανε μάλιστα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σκόραρε το 2-1 για τη Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Εκατό γκολ στο πρωτάθλημα: Στις 20 Νοεμβρίου 2010, ο Μέσι σημείωσε χατ-τρικ στο εκτός έδρας 8-0 της Μπαρτσελόνα επί της Αλμερία, ξεπερνώντας έτσι τα 100 στη Λα Λίγκα.

Εκατόν πενήντα γκολ για τη Μπαρτσελόνα: τέσσερις ημέρες αργότερα βρήκε δίχτυα στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για να σπάσει το φράγμα των 150 γκολ με τους "μπλαουγκράνα" σε όλες τις διοργανώσεις.

Περισσότερα παιχνίδια από ποτέ μέσα σε μία σεζόν: Μέχρι στιγμής, ο Μέσι έχει αγωνιστεί σε 62 ματς για τη Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή και με το Κόπα Αμέρικα προ των πυλών, είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των 64 συμμετοχών για έναν παίκτη σε μία και μόνο σεζόν.

Τρεις ακόμα τίτλοι: Με την προσθήκη του ισπανικού Σούπερ Καπ, του ισπανικού πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι έφτασε τις 15 κατακτήσεις με τη Μπαρτσελόνα: 5 πρωταθλήματα, 4 ισπανικά Σούπερ Καπ, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Το βίντεο της Μπαρτσελόνα για τον Λιονέλ Μέσι

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ